Pınarca İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Terfi Hattı’na kavuştu

Pınarca İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Terfi Hattı’na kavuştu
Yayınlama: 06.12.2017
A+
A-


Yaptığı yatırımlarla Tekirdağ’ın altyapısını baştan aşağı yenileyen Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Kapaklı ilçesine bağlı Pınarca Mahallesi’nde İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Terfi Hattı’nın açılışı gerçekleştirilerek tesis faaliyete geçirildi.

PINARÇA İÇME SUYU ARITMA TESİSİ VE TERFİ HATTI TÖRENLE AÇILDI
Kapaklı ilçesine bağlı Pınarca Mahallesi’nde düzenlenen Pınarca Mahallesi İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Terfi Hattı’nın açılış törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi ile TESKİ’nin teknik ve idari personeli, vatandaşlar ve davetliler katıldı.
“TESKİ SAĞLIKLI SU HİZMETİ SUNULMASI KONUSUNDA ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPIYOR”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda ilk konuşmayı gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “TESKİ Genel Müdürlüğü kurulduğu günden beri en önemli görevi olan halkımıza sağlıklı su hizmeti sunulması konusunda çok önemli yatırımlar yapıyor. Ayrıca yaptığımız kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarıyla, yeni kurulan su ve kanalizasyon idareleri arasında gerçekten örnek bir duruma gelmiş bulunuyoruz. Kapaklı bizim yeni kurulan ilçelerimizden biri. Pınarca muhtarımız ve mahalle sakinleri, bize buradaki sorunları anlattılar. İçme suyunda parametrelerin uygunsuzluğu bakımından sorunlar vardı. Biz de bunları tespit ettik ve proje çalışmalarımızı başlattık. Buraya güzel bir arıtma tesisi yapmaya karar verdik. İhale yaptık ve kısa süre sonra açılışını gerçekleştiriyoruz. Kurduğumuz bu tesisle beraber demir – mangan ve bulanıklık bakımından yönetmelikte bulunan sınırlar içeresine getirmiş bulunuyoruz. Tesisimizde demote edilebilir bir prefabrik bina, iki derin su kuyumuzun bağlantıları, hızlı kum filtre tankı, mineral filtre tankı hizmete alındı. Filtre besleme pompaları ve mekanik paslanmaz tesisatlarında da kurulum sağlandı. Ayrıca 112 metreküplük modüler paslanmaz bir çelik su deposu da tesise monte edilmiştir. Kimyasal dozlama üniteleri ve statik mikserin montajı sağlanmıştır. Arıtılmış suyun kontrolü için sürekli analiz yapabilecek ölçüm cihazları da tesisimiz içerisine kurulmuştur. Arıtılmış suyun şebekede istenilen basınçta olması için pompa ve hidrofor sistemi kurulmuştur. Elektrik sistemi tamamlanmış, olmazsa olmazımız otomasyon sistemi de tesisimize kurulmuştur. Böylece tam otomatik bir içme suyu tesisimizi devreye almış oluyoruz. Elektrik kesintilerine karşı da jeneratör kurulumu yapılmıştır. Arıtma tesisimiz günlük 1296 metreküp günlük debiyle çalışacak. Bu iş için KDV dâhil 1 milyon 95 bin lira para harcadık. Sizlerin sağlıklı su kullanabilmesi için 1 milyonun üzerinde yatırım yaptık. Bugün itibariyle Pınarca halkımız sağlıklı içme suyuna kavuşmuş oldu. Bu yatırımın mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
BÜYÜKŞEHİR VE TESKİ’NİN ÖNEMLİ YATIRIMLARI OLDU
TESKİ Genel Müdürü Dr. Başa’nın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Büyükşehir ve TESKİ’nin önemli yatırımlar yaptığını belirterek, “Vatandaşlarımız, bu tesisin açılışı ile birlikte temiz su içme imkânı bulacaklar. Büyükşehir ve TESKİ’nin Kapaklı ve Tekirdağ genelinde önemli yatırımları oldu. Bu yatırımlarla Tekirdağ yeni bir çehreye bürünüyor. Bizler de sosyal demokrat belediyeler olarak, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kapaklı’mızda ve il genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonra Pınarca’da yağmursuyu, kanalizasyon ve içme suyu hatları da yapılacak. Ben, bu yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“HER ŞEYİ TEKİRDAĞ İÇİN YAPIYORUZ”
Programdaki son konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Yaptığımız bütün hizmetleri, yatırımları, her şeyi Tekirdağ için, Kapaklı için, vatandaşlarımız için yapıyoruz. Pınarca’ya 30 Mart 2014’ten önce geldiğimizde de çok büyük bir coşku ile karşılaşmıştık. O zaman bir söz vermiştik Pınarcalılara; ne isterlerse yerine getirilecek diye. Buraya defalarca gelip gittiğimizde, en önemli ihtiyacın su olduğunu görmüştük. Şimdi herkes musluklarından gönül rahatlığıyla temiz su içebilir. Ben de bunun gururu ile karşınızdayım. Önümüzdeki günlerde Kapaklı’nın altyapısını baştan aşağı yenileyeceğiz. Yenilerken de günümüz şartlarını ve nüfus artışını göz önünde bulunduracağız. Bu tesisler, yaptığımız bütün yatırımlar 105 bin Kapaklılı için. Biz bu yatırımları yaparken, hiçbir ayrım gözetmeden yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni yatırımların açılışlarında, temel atmalarında sık sık bir araya geleceğiz. Ben bu yapılan yatırımın tüm Tekirdağ’a ve Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
KURDELE KESİLDİ
Konuşmalarının ardından kurdele kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca Başkan Kadir Albayrak ve diğer katılımcılar, tesisi gezerek görevli personelden tesis hakkında bilgi aldı.

 

 

Saray Haber