TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Bilgilendirme toplantısı yapıldı

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Bilgilendirme toplantısı yapıldı
Yayınlama: 13.12.2019
A+
A-

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Bilgilendirme toplantısı dün saat 15.30’da Saray İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. TÜBİTAK Saray İlçe Sorumlusu Semra Şıra ortaokul ve liselerde görevli TÜBİTAK okul temsilcilerine TÜBİTAK 4006 Alt Projenin kategorileri ve katılım şartları hakkında bilgi verdi. Toplantı sonunda programa katılan öğretmenlere Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak tarafından katılım belgesi takdim edildi.
TÜBİTAK 4006 ALT PROJE BAŞVURU SAYISI ARTTIRILMALI
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Bilgilendirme Toplantısı dün saat 15.30’da Saray İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. TÜBİTAK Saray İlçe Sorumlusu Atatürk Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Semra Şıra ortaokul ve liselerde görevli TÜBİTAK okul temsilcilerine TÜBİTAK 4006 Alt Proje programının katılım koşulları ve türleri hakkında bilgiler verdi. Araştırma, inceleme ve tasarım olmak üzere 3 tür projenin olduğunu belirten Şıra, ilçedeki Alt Proje başvuru sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.
“SARAY’IMIZA İVME KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
Toplantı sonrası programa katılan öğretmenlere Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak tarafından katılım belgesi takdim edildi. Belgeleri takdim eden Müdür Uçak, şunları ifade etti:
“ Ortaokullarımız ve liselerimizde TÜBİTAK 4006 yapmamız gerekiyor. Bunun yanında liselerde de ‘Bir Fikrim Var’ yarışması yapılıyor. En az iki projeyle daha fazla da olabilir her projede bir danışman öğretmen en fazla 4 öğretmen. Biz bu projeleri önemsiyoruz. Bunun yanında öğrenci projelerimiz ve Kalkınma Ajansı projelerimiz oluyor. En son Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde rehber öğretmen arkadaşımızın hazırlamış olduğu rehber öğretmenlerimize yönelik ergenlik dönemindeki davranışlarla ilgili Trakya Kalkınma Ajansı ile bir protokol imzaladık. Projemiz geçti. Bu da bizim Saray adına gurur verici. Bunun yanında sadece rehber öğretmenlere yönelik olmayabilir, diğer branş öğretmenlerimize de bu şekilde projeler yapabiliriz. Biz bunu önemsiyoruz, sizler de okullarınızı temsilen buraya geldiniz. Bizler de sizlerin bir nebze olsun yanınızda bulunmak, onore etmek için katılım belgesi düzenledik. Bunun artarak devamını diliyoruz. Sizler okullarınızda bu işi yapacaksınız. Bir kartopu gibi okullarımızda büyüyeceğiz, diğer öğretmen arkadaşlarımıza da bu olayları anlatacağız. Saray’ımızın akademik, sosyal kültürel anlamda adını duyuruyoruz, özellikle sportif alanda bunu yapıyoruz. Ama proje tabanlı yarışmalar da başvurular da olsun. Bir ivme kazandırmak istiyoruz Saray’ımıza. Bunu da işin mutfağında olan sizlerle yapmak durumundayız. Sizler işin mutfağında olduğunuz için bizler sizlere sadece malzemeleri, araç gereçleri sunabiliriz. Öğrencilerimizle direkt bire bir sizler muhatap oluyorsunuz, siz onları tanıyorsunuz. Biz her türlü yardıma hazırız. Buraya da gelmemizin amacı sizin yanınızda olduğumuzu vurgulamaktır. Ben tekrar sizlere çok teşekkür ediyorum kendi okulunuzda koordinatör oldunuz bu gönüllülük esaslı. Bu sene bir ivme kazandık düşüncesindeyim, geçen seneye nazaran bir tık daha üstte olduğumuzu düşünüyorum o kanaatteyim. Bunu hep birlikte başaracağız. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Birlik beraberlik olduktan sonra her şey olur.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber