Faruk Akdemir Yazdı: Çatlağını bulan su; Özgen Erkiş

Faruk Akdemir Yazdı: Çatlağını bulan su; Özgen Erkiş
Yayınlama: 04.04.2019
A+
A-

Adım Faruk, Türk Dili ve Edebiyatı okudum,4 yıldır Saray’da yaşıyorum, kitapçıyım… Burada ilk kez yerel seçim yaşadım, bu sürece dair gözlemlerimi siz değerli Saray Gazetesi okuyucularıyla paylaşmak istiyorum.

Sözlerime başlarken, Saray’a 10 yıldır belediye başkanlığı makamında hizmet eden sevgili Hocamız, Halkçı Başkan Nazmi ÇOBAN’ a binlerce kez teşekkür etmek istiyorum. Uluslar arası çocuk festivalleri, her çocuğa bir kitap projesi, spor kursları, yaz okulları gibi özellikle kentin sosyokültürel dinamiklerine direkt dokunan ve bence ileriye taşıyan organizasyonlar bile tek başına bu teşekküre sebep olarak sayılabilir. Özellikle çocuklar, kitaplar ve eğitim-kültür organizasyonları söz konusu olunca hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığına da bizzat şahidim. Yapılan hizmeti yoldan köprüden o koskocaman beton heyulalarından ibaret görmediğim için Nazmi ÇOBAN Hocamın Saray’a katkıları 50 sene sonra dahi hatırlanacaktır kanaatindeyim. Sağ olsun, hep olsun…
Bu sürecin tamamını Saray Gazetesi’nin gönüllü muhabiri olarak gözlemleme fırsatı buldum. Aday adaylarının başvuru toplantılarından yeni belediye başkanının devir teslim törenine kadar hemen her parti ve adayın mitinglerine, gece gezmelerine, kahvehane toplantılarına ve sair etkinliğe katıldım. Evvela şunu belirtmek isterim ki yarışa en önde başlayan aday hiç şüphesiz CHP’nin adayı Özgen ağabeydi. Hem Saray’daki mevcut CHP oyları hem 15 yıldır Saray sokaklarını kapı kapı, sokak sokak, karış karış geziyor olması hem de kendisinin temayül yoklamasından birinci çıkarak gelmiş olması adeta zaferinin garantisiydi. Özgen ağabeyin son üç aydaki performansına bir özet mahiyetinde şunları söyleyebilirim;
1-İMZA KAMPANYASI ZAFERİ
Herkes CHP adayının genel merkezden atamayla geleceğini düşünürken Özgen ağabey kolları sıvadı ve il başkanlığına yollanmak üzere bir imza kampanyası başlattı. Elinde üye listesi kah bir kıraathanede kah bir bakkal önünde kah ayaküstü bir sohbette tüm CHP üyelerine adayın üye bazlı ön seçim veya üye bazlı temayül yoklamasıyla belirlenmesi gerektiğini anlattı ve binin üzerinde üyeyi ikna ederek imzalarını aldı.
2-TEMAYÜL YOKLAMASI KARARI ZAFERİ
Bu noktada daha karar gelmeden Özgen ağabeyin politik taktik bir manevrasıyla karşılaştık öyle ki karar açıklanmadan evvel temayülle ilgili halkı bilgilendirme toplantısı bile yaptı en nihayetinde Tekirdağ CHP il başkanlığı Saray’da temayül yoklaması yapılması kararı verdi. Özgen ağabey şimdiden elini oldukça güçlendirmiş, her üyeye dokunmuş, örgütü harekete geçirmişti.
3-VE TEMAYÜL BİRİNCİSİ ÖZGEN ERKİŞ
Tarihler 9 Aralık 2018’i gösterdiğinde beklenen gün gelip çatmış, Beylice düğün salonuna sandıklar kurulmuştu. Özgen ağabey ve ekibi sabahın ilk saatlerinde salon önünde konuşlanmış ve gelen her üyeyle birebir ilgileniyordu, herkes kıpır kıpırdı. Saray CHP esasında tüm Türkiye’ye örnek olacak bir demokrasi şöleni yaşatıyordu. Sandıklar açılmaya başladığında ise heyecan doruktaydı, dakikalar ilerledikçe sandık görevlilerinden Özgen Erkiş sesleri yükselmeye devam ediyordu. Ve oy sayımı henüz tamamlanmadan Nazmi Hoca seçimin galibini ilan etti ve Özgen Erkiş’i kutladı. Artık sıra resmi adaylığın genel merkez tarafından açıklanmasındaydı.
4-SARAY CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖZGEN ERKİŞ
Herkesin beklediği karar 18 Aralık 2018 tarihinde açıklanmış CHP PM kararıyla Saray CHP belediye başkan adayı Özgen ağabey olmuş alanlara çıkmanın zamanı gelmişti. Kendi ifadesiyle uzun yıllardır nadasa bırakılan toprak gibi hissediyordu, günün sonunda ekim vakti gelmiş nadaslı toprak tohuma kavuşmuştu. Özgen ağabey halk deryasına dalmış ve Saray’da görülen en coşkulu seçim çalışmasının başlangıç fitilini ateşlemişti. Köy köy ,mahalle mahalle,sokak sokak gezdi,elini sıkmadık insan dokunmadığı hemşehri bırakmadı. Özellikle Ladin Sokak Halk Buluşmasındaki coşkuyu bu yaşıma kadar çok az yerde gördüğümü söyleyebilirim. Özgen ağabeyin kazanacağına ben de o gece ikna oldum.
5-HALK İKTİDARDA, BİZİM ÖZGEN MAKAMDA!
31 Mart 2019.. Belki de Saray’ın kaderi bu tarihte değişti, Özgen ağabey rekor kırarak ipi göğüsledi. Kendi deyimiyle başkanlık makamında artık iktidar, halktaydı. Su çatlağını bulmuştu.
Bu başarıda hiç kuşkusuz belediye meclis üyesi adaylarının, ilçe örgütünün, gençlik kollarının payı da çok büyük. Gerçekten gecesi gündüze katılmış bir çalışma temposuyla hareket ettiler. Bu vesile ile Özgen ağabeye ve bütün çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum.

 

Saray Haber