Flipper Avrupa’da kürsüden inmiyor

<strong>Flipper Avrupa’da kürsüden inmiyor</strong>
Yayınlama: 23.11.2022
A+
A-

Flipper Spor Kulübü başarılarına yenilerini katmaya devam ediyor. 19-20 Kasım tarihlerinde Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen “Bosnia Open 2022 G2” turnuvasında Oğuz Tokgöz yine kürsüde yer aldı

30 ülkeden 160 kulüp ve 600 sporcunun yarıştığı turnuvada Flipper Spor Kulübü Milli Antrenör Oğuzhan Tokgöz yönetiminde Genç Bayan 59 kiloda Ayda Nehir Selçuk ve Büyük Erkek +87 kiloda Oğuz Tokgöz ile yer aldı.

Çok kaliteli sporcuların yer aldığı turnuvada 1. gün Ayda iyi mücadele etmesine rağmen Çeyrek Finalde Dünya üçüncüsü Avrupa Şampiyonu Sırp rakibine yenildi.

2. Gün Oğuz Çeyrek Finalde Zorlu Koreli rakibini 2-0 yendi. Yarı Finalde yine güçlü Hollandalı rakibine 1-2 yenilerek üçüncü oldu.

Turnuvayı değerlendiren Flipper Spor Kulübü Antrenörü Uz. Dr.Oğuzhan Tokgöz şunları kaydetti:
”Yine Çok zorlu bir turnuvadan madalyayla ve ondan önemli olan puanlarla dönüyoruz. Ayda şanssız kura ile güçlü rakibine yenilirken, Oğuz Başarı grafiğini yükseltmeye devam etti ve Avrupa’da yine kürsüye çıkarak bizi gururlandırdı. Avrupa turuna çıkan Taekwondonun anavatanı Kore’nin Milli takımı 16 sikletin7sinde şampiyon olurken, Oğuz’un Koreli sporcuyu yenmesi bizi gururlandırdı. Yarı finalde ise berabere biten maçta daha sonra organizasyonun da kabul ettiği bilgisayar hakeminin hatasıyla yenilerek şampiyonluğu kaçırdık. Ama Avrupa’da yine kürsüde olmaktan gururluyuz.

Büyük Kulüpler ve Milli Takımlarla kısıtlı imkanlarımızla yarışıyoruz. Dünya Taekwondo Federasyonunun sıralama sisteminde geride kalmamak için çabalıyoruz. Oğuz Dünyada ilk 100 sporcu arasına girdi. Elimizden geldiğince bu tip turnuvalara katılıp Olimpiyat yolunda üst seviyelere üst seviyelere çıkmaya çalışacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber