Flipper Spor Kulübü tarih yazdı: 4 Türkiye şampiyonu

Flipper Spor Kulübü tarih yazdı: 4 Türkiye şampiyonu
Yayınlama: 28.05.2018
A+
A-


Flipper Spor Kulübü, 25-27 Mayıs tarihleri arasında yapılan Okullar arası Yıldızlar Taekwondo Türkiye Finali’nde tarih yazdı. Finallere katılan Flipper Spor Kulübü’nün 4 sporcusu Altın Madalya alarak okullarını Türkiye Şampiyonu yaptı.

FLİPPER’DEN 4 TÜRKİYE ŞAMPİYONU
Okullar Arası Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası Türkiye Finali 25-27 Mayıs tarihlerinde Alanya’da yapıldı. Gruplarda ilk dörde giren sporcuların okulları adına yarıştığı Finallere katılan Flipper Spor Kulübünün 4 sporcusu da Altın Madalya alarak okullarını Türkiye Şampiyonu yaptı. 1.Gün Saray İmam Hatip Ortaokulu’nu temsil eden 29 kg Şeyma Elif Hacıoğlu Çeyrek Finalde Doğu grubu 1.Malatya’yı 11-4, Yarı Finalde Güney Grubu 1.Ankara’yı 35-14 nakavtla yenerken, finalde Batı grubu finalinde yenildiği İzmir’i 18-6 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. 2.Gün Saray İmam Hatip Ortaokulu’nu temsil eden 61 kg Ozan Toytoğlu Çeyrek Finalde Ankara’yı 8-3, Yarı Finalde İzmir’i 13-1 ve Finalde de Niğde’yi 19-13 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. 2.Gün yarışan diğer sporcu Yıldız Kent Ortaokulu’nu temsil eden 47 kg İdil Zafer ise 1.turda Mersin’i 10-3 yenerken Çeyrek Finalde gruplarda yenildiği İzmir’i 21-1 nakavtla geçti. Yarı Finalde de Ankara’yı 29-7 nakavt eden sporcumuz Finalde de Kastamonu’yu 18-16 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.  Son gün Yıldız Kent Ortaokulu’nu temsil eden 59 kg Işıl Zafer Çeyrek Finalde Bartın’ı 8-3, Yarı Finalde Ankara’yı 6-0, finalde de Mersin’i nakavtla geçerek Türkiye Şampiyonu oldu.
HAYIRLI OLSUN
Turnuvayı değerlendiren Flipper Spor Kulübü Milli Antrenörü Uz. Dr.Oğuzhan Tokgöz şöyle konuştu:
“Çok mutluyum, istediğim beklediğim oldu. Işıl iki yıldır sürdürdüğü Türkiye’de yenilmezlik serisini devam ettirdi ve 4. defa Türkiye Şampiyonu oldu. Ozan ağır bir sakatlık sonrası çıktığı turnuvada 2.Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. İdil çoktandır hak ettiği Şampiyonluğu kazanırken, Yeni yıldızımız Şeyma ilk Türkiye Finalinde Şampiyon olma başarısı gösterdi. Çerkezköy’den katılan bir diğer sporcumuzda Şampiyon olunca Tekirdağ olarak 5 de 5 ile Finalleri Birinci sırada tamamladık. Okullarımıza, Saray’a Tekirdağ’a hayırlı olsun.
“ÇOCUKLARIMIZ HER ŞEYİMİZ”
Her zaman dediğim gibi spor her yerde yapılır ama şampiyonlar buradan çıkar. Kulübümüzün Türkiye Şampiyonu olan sporcu sayısı 6’ya yükseldi. 17 Sporcumuz Türkiye Şampiyonaları ve gruplarda kürsüye çıktı, 8 Sporcumuz ve ben 18 defa Milli olduk. Dünya Şampiyonluğu, Dünya İkinciliği, Avrupa Şampiyonluğu, Avrupa İkinciliği, Avrupa beşinciliği, Balkan Şampiyonluğu, Uluslararası turnuvalarda 5’i Şampiyonluk toplam 11 derece, 11 Türkiye Şampiyonluğu ve Sayısız Tekirdağ ve Bölge Şampiyonluğu. Bunların hepsini 5 yılda Saray’dan çıkardık. Çocuklarımız her şeyimizdir. Lisanssız, bilinçsiz ellere teslim edip geleceklerini karartmayın. Çocuklarıyla beraber bu mutluluğa ortak olmak isteyen bilinçli aileleri Saray’ın Tek resmi Taekwondo Spor Kulübüne bekleriz.”

Saray Haber