Flipper’den iki Türkiye ikinciliği

Flipper’den iki Türkiye ikinciliği
Yayınlama: 01.07.2019
A+
A-


Türkiye Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası 25-30 Haziran tarihlerinde Ankara’da yapıldı. Dünya ve Avrupa Şampiyonasına katılacak Milli Takımın belirleneceği Şampiyonada Rekor düzeyde bir katılımla 12-14 yaş grubu 2884 sporcu yarışırken 8 sporcuyla katılan Flipper Spor Kulübü iki Türkiye İkinciliği kazandı.

Türkiye Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası 25-30 Haziran tarihlerinde Ankara’da yapıldı.
33kg sporcu Şeyma Elif Hacıoğlu Siirt’i 20-2, İstanbul’u 20-0, Samsun’u 9-0, Kırklareli’yi 8-0, Bilecik’i 17-4, Manisa’yı 20-16 yenerek çıktığı Finalde Bilecik’e yenilerek Gümüş Madalyada kaldı ve Türkiye İkincisi oldu. 29kg Sporcu Zeynep Nisa Hacıoğlu 1.turu bay geçtikten sonra Eskişehir’i 24-3, Kütahya’yı 33-2, Karaman’ı 18-0, Kayseri’yi 13-7 yenerek çıktığı Finalde İstanbul’a yenilerek Gümüş Madalya Kazandı ve Türkiye İkincisi oldu. Diğer Sporcularımız Efe Balvan, Ayda Nehir Selçuk, Gülbahar Dumancı, Ceren Erden, Ekin Savaş ve Kerem Koru başarılı maçlar yapmalarına karşın dereceye giremediler.
İKİ SPORCU DAHA MİLLİ TAKIMA GİRMEYE HAK KAZANDI
Turnuvayı değerlendiren Flipper Spor Kulübü Milli Antrenörü Uz.Dr. Oğuzhan Tokgöz şunları ifade etti:
“Hedeflerimiz büyük olunca Türkiye İkincilikleri buruk sevinç veriyor. Çok zorlu bir turnuva oldu. Bu rekor katılım sayısı çoğu federasyonun sporcu sayısından bile fazlaydı. Şeyma ve Zeynep kardeşler inşallah yarım bıraktıkları işleri Konya’da yapılacak Yıldız Milli Takım seçmesinde tamamlarlar. İki sporcum da şimdiden Milli takıma girmeye hak kazandılar. Artık Tuğçe-Oğuz Tokgöz, Işıl-İdil Zafer kardeşlerden sonra Şeyma-Zeynep Hacıoğlu kardeşlerde yeni şampiyon ve Milli kardeş sporcularımız oldular. Onların da adlarını hep duyacaksanız. Madalya alamayan sporcularım da çok güzel maçlar yaptılar. İleride onlarda kürsülere çıkacaklar. 8-9 Temmuz tarihlerinde Konya’da Milli Takım Seçmesinden hemen sonra 12-16 Temmuz’da Sivas’da Ümitler Türkiye Şampiyonası var. Bu Şampiyonaya da deneyimli sporcularmız Azra Çavuş ve Oğuz Tokgöz  ile katılacağız. Güzel haberler vermeye devam edeceğiz.”

 

Saray Haber