Günaydı: Kongrenin kazananı CHP ve Saray olacak

Günaydı: Kongrenin kazananı CHP ve Saray olacak
Yayınlama: 01.12.2017
A+
A-


CHP Saray İlçe Başkan Adayı Şener Günaydı 3 Aralık Pazar günü yapılacak İlçe Kongresinde kazananın CHP ve Saray olacağını söyledi. Kişisel hiçbir çıkar düşünmeden sadece CHP’yi Saray’da daha iyi bir noktaya taşımak için aday olduğunu ifade eden Günaydı, ilçe başkanı seçilmesi durumunda partiye küstürülmüş bütün üyelerin geri kazandırılacağını dile getirdi. Günaydı ayrıca,  kongre sürecinde delegelerin ve partililerin sözünü söylemesinin doğru olduğunu ve bu durumdan kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini ifade etti.

AKP GİBİ KONGRE YAPMAMIZ BEKLENEMEZDİ
Sosyal Demokrat CHP’nin demokrasi kültürüne uygun bir kongre süreci geçirdiğini ifade eden Günaydı, “Demokrasi kültürünü benimsemiş ve bu kültürü bütün ülkede hakim kılmak için uğraşan bir partinin, AKP gibi ‘biz sizin adayınızı belirledik ve bunu seçeceksiniz’ emrivakisiyle İlçe Başkanını ve yönetimini belirmesi beklenemezdi. Çok açık ki bizim adaylığımız partiye canlılık ve coşku getirmiştir. Bu süreçte delegelerimiz ve bütün partililerimiz CHP kültürüne yakışır şekilde hareket etmişlerdir. Bu yüzden takdiri fazlasıyla hak ediyorlar” dedi.
BİR BÜTÜN OLARAK HAREKET EDECEĞİZ
Ülkenin içinde bulunduğu durumun CHP’ye daha büyük sorumluluklar yüklediğini ifade eden Günaydı, “Ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Bu saten sonra bu partide kimsenin kendi çıkarını, menfaatini düşünecek hali yok. Ülkemizi yaşadığımız karanlıktan çıkarmak için bir bütün olarak hareket etmemiz gerekiyor. Kongremiz bu açıdan birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için oldukça önemli olacaktır” dedi.
HER PARTİLİ SÖZÜNÜ SÖYLEME HAKKINA SAHİPTİR
CHP’de seçim süreçlerine bütün partililerin katılması gerektiğini ifade eden Günaydı, “Siyasi partiler adı üzerinde siyaset yapmak için varlar. CHP gibi gelişkin bir siyasi birikime sahip bir partide, kimsenin sözünü söylemesinden korkmaya gerek yok. Bu nedenle kongre süreçlerinde delegelerin ve bütün partililerin sözünü söylemesini doğru buluyorum ve bu durumdan kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
DAHA İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ADAYIZ
Hedeflerinin her alanda daha etkin ve mücadele eden bir örgüt anlayışını ortaya çıkarmak olduğunu ifade eden Günaydı, “Partimizin Saray’da en son yaptığı etkinlik 10 yıl önceydi. 10 yıldır bir etkinlik yapmayan ilçe örgütü olur mu? ‘Biz çalışmaya, partiyi daha iyi yerlere getirmeye talibiz diyorsunuz’ da adama sormazlar mı bugüne kadar neredeydiniz. Ne yazık ki mevcut yönetimde önce partim diyerek mücadele eden, çalışan en fazla 2-3 kişi var. Ortada kısır bir döngü olduğu açık. Küçük olsun benim olsun anlayışı hakim. Biz bunu kökten değiştireceğiz. Eğer ki seçimi kazanırsak üye çalışması başlatacağız. Büyük parti güçlü örgüt anlayışıyla üye sayımızı arttıracağız ve mevcut üyelerimizi daha katılımcı hale getireceğiz” dedi.
KİMSEYİ DIŞLAMAYACAĞIZ
Göreve gelmeleri durumunda ötekileştiren değil, bütünleştiren bir anlayışı partide hakim kılacaklarını ifade eden Günaydı, “Ne yazık ki çeşitli nedenlerle Saray’da partilerine küstürülmüş, dışlanmış çok sayıda üyemiz var. Bu üyelerle bir araya geleceğiz, onları dinleyeceğiz ve onları partilerinden uzaklaştıran sorunları çözmek için gerekli adımları atacağız. Bizim bir üyemizi bile dışarıda bırakmak gibi bir lüksümüz yok” dedi.
BÜTÜN MAHALELERDE SEÇİM YAPACAĞIZ
Partililerin sözünü söylemesi için bütün mekanizmaların işletileceğini söyleyen Günaydı, “Göreve geldikten sonra ilk seçim dahil tüm seçimlerde çarşaf liste yöntemini kullanacağız. Bütün mahallelerde sandık kuracağız, geniş katılımla delegelerimizi belirleyeceğiz. Ben belediye başkanlığı seçimleri dahil adayların ön seçimle belirlenmesinden yanayım. Ön seçimler bu partiye her zaman canlılık ve enerji katmıştır” dedi.
SARAY BELEDİYESİ DE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE  BİZİMDİR
CHP’nin üyeleriyle, örgütleriyle, belediyeleriyle bir bütün olduğunu dile getiren Şener Günaydı, “Sokakta, kahvehanede bir CHP’li yöneticinin kendi belediyesini yerden yere vurması anlaşılabilir bir durum değildir. Belediyelerimizin her şeyi dört dörtlük yapamadıklarının,  önemli eksikliklerinin olduğunun farkındayız. Ama bu sorunları biz kendi içimizde çözmeyi de bilmeliyiz. Saray Belediyesi de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de bizimdir. Bizim olana sahip çıkmamız gereken yerde sahip çıkacağız, eleştirmemiz gereken yerde de eleştiride bulunacağız” dedi.
1 ADIM ÖNDEYİZ
Adaylık süreciyle birlikte çok olumlu geri dönüşler aldığını ifade eden Günaydı, “Partimizde bir kan değişimi istediği olduğu çok açık. Bu değişim, yenilenme ve gençleşme beklentisi bizi bir adım öne çıkarıyor. Kongrede seçilme şansımız yüzde 51 diyebilirim” açıklamasında bulundu.
DELEGENİN ÖZGÜR İRADESİ SANDIĞA YANSIYACAK
Son olarak 3 Aralık Pazar günü yapılacak İlçe Kongresi için bütün partilileri Saray Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’ne davet eden Günaydı, “Pazar günü birlik ve beraberlik içinde CHP’ye yakışan bir kongre gerçekleştireceğiz. Delegelerimiz özgür iradelerini sandığa yansıtacaklardır. Çok açık ki bu kongrede kazanan CHP ve Saray olacaktır” dedi.

Saray Haber