Hattuşa Saray Park’ta çalışmalar hız kazandı

Hattuşa Saray Park’ta çalışmalar hız kazandı
Yayınlama: 23.04.2019
A+
A-

Havaların ısınmasıyla birlikte Hattuşa Vacation Thermal Club Saray Park’ta inşaat çalışmaları hız kazandı. Bir haftadır yoğun bir tempoda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Hattuşa Saray Park Müdürü Adem Koç, “Giriş katında çalışmalar son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde 1’inci kata, yani odaların bulunduğu kata geçiyoruz. Saray Belediyesi ile yaptığımız sözleşmeye göre önümüzde 17 aylık bir zamanımız var. Biz bu süreden önce Hattuşa Saray Park’ı tamamlayıp, hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

Saray’ın ve Trakya’nın ilk ve tek termal tesisi olacak Hattuşa Saray Park’ta inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
YAPRAK KIMILDAMAZKEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ
İnşaatın yükünün en fazla olduğu zemin ve giriş katının tamamlandığı Hattuşa Saray Park’ta, önümüzdeki günlerde 1’inci kat yükselmeye başlayacak. Saray’ın ilk termal tesisini taahhüt edilen süreden önce tamamlamayı hedeflediklerini açıklayan Hattuşa Saray Pak Müdürü Adem Koç, şöyle konuştu:
“22 Haziran 2018’de teslim aldık biz burayı. 22 Haziran’dan itibaren 24 aylık süremiz var. Şuanda Nisan ayında olduğumuza göre yaklaşık 8 ay geçmiş oluyor. Şuanda bizim yaklaşık 17-18 ay süremiz var inşaatla ilgili. Büyük bir afet olmadığı sürece biz 24 aylık sürede burayı tamamlamayı düşünüyoruz. Jet grout sistemi bizi çok geriye attı. Normal planlamamız içinde yoktu, biz bölgeye gelir gelmez inşaata başlamak istiyorduk ama jet grout yaklaşık 6 ay sürdü. Önce onun raporu çıktı, sondajları yapıldı sonra bu jet groutlar yapıldı. Sonra tekrar rapor alındı. Bu belli işlemleri hazırlamak süre alıyor. Biz o işi hazır etmeden inşaatın temelini atamadık. Şuanda başladığımız yere göre ülke konjonktürüne göre gayet iyi durumdayız, inşaatımız da devam ediyor. Şuanda Türkiye’de yaprak kıpırdamazken biz inşaatımızda son sürat faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.
İNŞAAT YÜKSELMEYE BAŞLIYOR
İnşaat çalışmalarına devam ettiğimiz alan dere yatağı bölgesi olduğu için zeminde bir problem yaşadık.  Zeminimiz güçlü değildi. İlk başta zemin güçlendirmesi için 13 ve 16 metre yüksekliğinde toplam 480 adet jet grout kazığı çaktırdık. Bu jet grout kazıklarıyla beraber buranın artık güçlü bir zemini oldu. Onun üzerine yaklaşık 80 cm kalınlığında, 1500 metre kare alana sahip bir temel atıldı. Bu temel için yaklaşık 1200 metreküp bir beton döküldü bu bölgeye. Sonrasında biz zemin kat perdelerini yaptık. Havuz dairesini ait odaları yaptık. Şuanda yerden temelden yaklaşık 5 metre yükseklikteyiz, sıfır kotundan da 1,5 metre yükseklikteyiz. Bu tarafın A tabiyesini atmış durumdayız, bugün yarın B tabiyesini atacağız ve giriş katı tamamlayacağız. Şuanda demir bağlama çalışmaları devam ediyor. 1 kata yani odaların bulunduğu kata geçmeye başlıyoruz. Bizim bir alt katımızda çamaşırhane, ısı merkezimiz ve server odalarımız olacaktır. Giriş katı resepsiyonumuzun, havuzlarımızın ve spamızın olduğu kat. Bunun bir üst katı yatak katı. Çatı katımızda en üst katımızda restaurant olacak. Büyük bir alakart restaurantımız olacak. İnşallah sadece otel müşterilerine değil, bütün Saray, Tekirdağ, Trakya halkına orada hizmet vereceğiz.”
TERMAL SUYU TESİSE BELEDİYE GETİRECEK
Termal suyun Hattuşa Saray Park’a ulaştırılması ile ilgili süreç hakkında da bilgi veren Koç, “Suyun buraya ulaştırılması ile ilgili konu bizimle Saray Belediyesi arasında olan bir konu. Termal su borularımızı bünyemizdeki firmadan tedarik ederek buraya getirdik. 1200 metre uzunluğunda yaklaşık 600 bin lira değerindeki borular 1 yıldır burada yatıyor. Saray Belediyesi’nin taahhüdünde olan termal suyun isale hattının çekilmesi ve kuyu başı yerinin yapılması gerekiyor. Termal suyun tesise girmesiyle bizim tarafımızdan yapılacak çok bir şey çok. Bu Saray Belediyesi’nde olan bir işlem” dedi.
ÇEVRE DÜZENLEMESİNİ BİZ YAPMAK İSTİYORUZ
Termal tesisin bulunduğu alan ile Galata Deresi boyunca Küçükyoncalı Köprüsüne kadar uzanan alanın bir bütün olarak ele alınması gerektiğini de ifade eden Koç, “Bu bir bütün, burada bir otel varken etrafının bu şekilde olması çok da hoş bir görüntü olmayacaktır. O yüzden bu bölgeye park alanın kazandırılması son derece önemlidir. Biz bu konuda Saray Belediyesi’ne talebimizi ileteceğiz” dedi.

Saray Haber