İlçe Başkanları seçimi değerlendirdi

İlçe Başkanları seçimi değerlendirdi
Yayınlama: 10.11.2015
A+
A-

AKP, CHP ve DP Saray İlçe Başkanları 1 Kasım erken seçim sonuçları hakkında değerlendirmede bulundular. AKP İlçe Başkanı Özkan Yaman, seçim sonuçlarını milletin zafer olarak değerlendirirken, CHP İlçe Başkanı Demir Ali Demirel Saray’da zafer ülke genelinde ise hüsran yaşadıklarını söyledi. DP İlçe Başkanı Rahim Buluş ise 7 Haziran sonrası MHP’nin tutumu nedeniyle ortaya bu sonucun çıktığını belirterek, AKP beyaz toroslarla halkı korkutarak tek başına iktidar olmuştur” dedi.
ilçe başkanları
Saray Gazetesi – 1 Kasım erken seçimin sonuçlarını değerlendiren AKP, CHP ve DP Saray İlçe Başkanları, şunları ifade ettiler:

YAMAN; “BU ZAFER MİLLETİMİZİNDİR”
“AKP Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman; 7 Haziran’dan bu yana söylediğimiz gibi 1 Kasım seçimleri Türkiye’nin referandumuydu. Bugün bu referandumda yeni Türkiye’ye mutlak bir şekilde ‘Evet’ denmiştir. Bugün sandıktan çıkan sonuç, demokrasinin, barışın, huzurun, adaletin ve istikrarın zaferidir. Milletimiz istikrar, güven ve meselelerine çözüm isteğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirtmiştir. Bu zafer bizim değil, bu zafer milletimizindir. Bu zafer vatandaşımızındır. Tekirdağ ilimizde Adalet ve Kalkınma Partisi olarak kuruluşumuzdan bugüne vermiş olduğunuz destekler neticesinde ilk defa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilimizi 3 milletvekili ile temsil etme şerefine nail olduk. Öncelikle Tekirdağ ve ilçemiz Saray olmak üzere hizmet konusunda devletimize bir adım daha yakın olmanın sevinci içerisindeyiz. Saray Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe başkanı olarak tüm Saray halkına, belediye meclis üyelerimize, ilçe yönetimime, kadın kolları başkanım ve yönetimine, gençlik kolları başkanım ve yönetimine, mahalle başkanlarım ve yönetimine, sandık görevlilerimize ve müşahitlerimize, kuruluşumuzdan bugüne kadar teşkilatımızın her kademesinde görev almış tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

DEMİREL; “OYUMUZU ARTIRDIK”
CHP Saray İlçe Başkanı Demir Ali Demirel; Sonuçlara Saray açısından baktığımızda partimiz açısından memnuniyet verici bir durumla karşı karşıyayız. 7 Haziran seçimlerinde 14 bin 621 olan oyumuzu, 1 Kasım seçimlerinde 3 bin 14 artırarak, 17 bin 635’e çıkardık. Saray’daki bütün sandıklarda partimiz oy artışı sağlamıştır. Saray’da bu başarıya ulaşmamızda koordineli çalışmamız belirleyici oldu. Örgütümüz kadın ve gençlik kollarıyla, milletvekili adaylarıyla politikalarını Saray halkına çok iyi anlattı. Bunun yanında MHP’ye giden geçici oylarda CHP’ye dönmüştür. MHP’ye giden emanet oylar Saray’da bize, Tekirdağ genelinde ise AKP’ye gitmiştir.

“MHP STEPNE GÖREVİ YAPMIŞTIR”
Ülke geneline batlığımızda ise durumumuz hüsran. AKP’ye bu kadar yüksek oy çıkacağını beklemiyorduk. AKP’nin oy oranının bu kadar yüksek olmasında, yaratılan korku ortamı ve şantajlar etkili olmuştur. Bunun yanında MHP stepne görevini yaparak, AKP’nin oyunu yükseltmiştir. Tekirdağ’da genelinde dikkat çeken sonuç ise Çerkezköy ve Kapaklı’da AKP’nin oldukça önde çıkmasıdır. Bu iki ilçede CHP’nin örgütüyle, yerel yönetimleriyle oldukça güçlü ve etkili bir çalışma yapması gerekiyor.
Son olarak Saray halkına CHP’ye verdikleri destenden dolayı teşekkür ediyorum. Bize inandılar, güvendiler ve bizi açık ara farkla Saray’da birinci parti yaptılar. Bizde 2019 yılına kadar Tekirdağ Büyükşehir ve Saray Belediyemizle halkımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışacağız. Yapacağımız çalışmalarla hem Saray’ın hem de Tekirdağ’ın bütününü çehresi değişecektir.

BULUŞ; “BEYAZ TOROSLARLA KORKUTARAK OY ALDILAR”
Demokrat Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş; Seçim barajının olduğu bir ortamda Demokrat Parti olarak var olma mücadelesi verdik. Başarılı bir sonuca ulaşamadığımız ortadadır.
1 Kasım seçimlerinde ülke genelinde yaşanan tablo Saray’da da yaşandı. Halkın 7 Haziran’da verdiği mesaj çok farklıydı. Bahçeli bu mesajı anlayamadığı için ülke bu tablo ile karşı karşıya kaldı. MHP sadece meclis başkanlığı seçiminde doğru tutum alıp, AKP’li başkan seçtirmeseydi, koalisyon kaçınılmaz olarak kendini dayatacaktı. Seçmen bu durumu çok açık gördü ve 1 Kasım seçimlerinde Bahçeli’yi cezalandırdı.
1 Kasım seçimleri Türkiye’de siyasetin uç partilere kaldığını göstermiştir. Bir tarafta muhafazakâr AKP, diğer tarafta ise 2002’den bu yana halka inemeyen bir Halk Partisi. Merkez’de siyaset yapan bir partinin olmayışı, AKP’nin insanları istikrarla ve beyaz toroslarla korkutması, vatandaşı böyle bir seçim yapmak zorunda bırakmıştır.

“MUHALİF BASIN KALMAYABİLİR”
Türkiye’yi önümüzdeki 4 yılda oldukça zorlu bir süreç bekliyor. Muhafazakâr bir parti olan AKP, dayatmacılığından asla vazgeçmeyecektir. Son dönemde özelikle basına yönelik artan baskı, medyaya el koyma durumu, bu 4 yılda artarak devam edecektir. 4 yılın sonunda ülkemizde muhalif basın diye bir şey kalmayabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber