Işıl Zafer Türkiye Şampiyonu

Işıl Zafer Türkiye Şampiyonu
Yayınlama: 21.01.2019
A+
A-


Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 15-20 Ocak tarihleri arasında Konya’da yapıldı. 2500’e yakın sporcunun katıldığı Turnuvada Tekirdağ’ın tek Madalyası Flipper Spor Kulübünden geldi.59 kg bayanlarda yaptığı 7 maçın 6’sını rahat ve farklı kazanan sporcumuz Işıl Zafer Finalde Dünya Şampiyonu rakibini çekişmeli bir maç sonunda yenerek Türkiye Şampiyonu oldu ve Altın madalyayı boynuna taktı.

Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 15-20 Ocak tarihleri arasında Konya’da yapıldı. 2500’e yakın sporcunun katıldığı Turnuvada Tekirdağ’ın tek madalyası Flipper Spor Kulübü’nden geldi. Ayrıca 44 kg Azra Çavuş madalya maçını cezalarla 1 sayıyla kaybederek Türkiye beşincisi olurken, 49 kg İdil Zafer 13. oldu. Şampiyonaya katılan diğer sporcular Ozan Toytoğlu, Oğuz Tokgöz ve Sıla Dönmez başarılı maçlar çıkarmalarına rağmen dereceye giremediler.
GENÇLER KATEGORİSİNDE İLK ALTIN MADALYA
Şampiyonayı değerlendiren Flipper Spor Kulübü Milli Antrenörü Oğuzhan Tokgöz şöyle konuştu: “Yeni sezona da madalyayla ve Milliliklerle başladık. Işıl 3 yıla yakındır Sürdürdüğü Yıldızlar Kategorisinde Türkiye’de yenilmezlik serisini gençler kategorinde de devam ettirdi ve Tekirdağ’ın tek madalyasını alırken Flipper Spor Kulübünün 14. Türkiye Şampiyonluğuna da imza attı. Bu ayrıca gençler kategorisinde kazandığımız ilk Altın madalya oldu.
MİLLİ TAKIMA 3 SPORCU DAHA
Daha fazla madalya beklentimiz vardı ama şanssızlıklar ve biraz dikkatsizlik sonucu olamadı. Buna rağmen Milli takıma 3 sporcu daha verdik. Işıl Zafer ile birlikte Azra Çavuş ve İdil Zafer’de 13-16 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan 6.Turkish Open G1 Turnuvasında Milli Forma giymeye hak kazandılar.
“KULÜBE VE SPORCULARA DESTEK YOK”
Maçlar ve başarı haberlerimiz devam edecek. Yalnız bu kadar başarıya rağmen ne kulübe ne sporculara destek yok. Maçlara tamamen aile desteği ile gidiyoruz. Türkiye, Avrupa, Dünya Şampiyonları çıkarıyoruz ve çıkaracağız. Ama diğer yerlerde daha az başarıya bile verilen Belediye-Kamu-Özel Sponsor desteklerini gıptayla seyrediyoruz. Biraz destekle Saray’ın gençlerine daha faydalı olup bu başarıların kat be kat fazlasını kazanıp Saray’ın ve Tekirdağ’ın ismini daha çok duyurabiliriz. Öyle veya böyle biz çalışmaya başarılar kazanmaya devam edeceğiz. Bu tablonun içinde yer almak isteyen herkesi Şampiyonların adresine bekleriz.”

Saray Haber