Islah edilmeyen dereler nehre dönüştü

Islah edilmeyen dereler nehre dönüştü
Yayınlama: 28.10.2014
A+
A-

Bir türlü ıslah edilmeyen Galata ve Ergene Dereleri Saray Halkının korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Son yağışlarla, nehre dönüşen Ergene Deresi’nin taşmasıyla birlikte, sel suları Türkiye Kömür İşletmeleri lojmanlarına kadar ulaştı.
dere ıslah
Son yağışlarla birlikte Ergene ve Galata Dereleri taşma noktasına gelirken, özeklikle Ergene Deresi görüntüsüyle büyük bir nehri andırdı.

VATANDAŞ ÇÖZÜM BEKLİYOR
Galata ve Ergene Derelerine yakın noktalarda yaşayan vatandaşlar her yağmur sonrası dereler ha taştı ha taşacak korkusuyla yaşamaktan bıkmış durumda. Şiddetli her yağış sonrası aynı manzara ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Vatandaşlar, derelerin ıslah edilmesi için gerekiş adımların bir an önce atılmasını istediler. Islah edilmeyen dereler, dere kenarlarında yaşayan vatandaşları olduğu kadar Saray Merkez’de de yaşayan vatandaşları etkiliyor. Derelerin yükselmesine bağlı olarak, kanalizasyon ve su giderlerinin geri tepmesiyle birlikte Saray Merkez’de birçok ev ve işyeri sular altında kalıyor.

ISLAH İÇİN YAPILAN İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ
DSİ geçtiğimiz yıllarda Galata Deresi’nin ıslahı için ihale düzenleyerek, ıslah çalışmalarını başlatmıştı. Ancak düzenlenen ihalenin kısa bir süre sonra iptal edilmesiyle birlikte, Saray sel felaketi ile karşı karşıya bırakılmış oldu.
dere ıslah1
DUYGU FACEBOOK’TAN TEPKİ GÖSTERDİ
CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nazmi Duygu, derelerin ıslah edilmemesine Facebook üzerinden yazdığı ileti ile tepki göstererek, “Yağışlar yoğun olunca ve bir türlü bitirilemeyen Otoyol ve dere ıslah çalışmaları nedeniyle Ergene Deresi Saray merkezde TKİ lojmanlarına kadar geldi” ifadelerini kullandı.

ISLAH VAR, SORUN YOK!
Bu yağışlardan Saray’da en az etkilenen yer ise Büyükyoncalı Mahallesi oldu. Geçtiğimiz günlerde ıslah çalışmalarının tamamlandığı Büyükyoncalı’da aşıra yağışlara rağmen dereler de önemli bir su yükselmesi bile yaşanmadı. Manika Deresi’nin bu görünümü, dere ıslah çalışmalarının Saray için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber