“İyi ki Cumhuriyet’in değerini bilen Saray halkı var”

“İyi ki Cumhuriyet’in değerini bilen Saray halkı var”
Yayınlama: 29.10.2015
A+
A-

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban Cumhuriyetin kuruluşunun 92.yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Cumhuriyetin bu coğrafyanın görmüş olduğu en büyük dönüm noktası olduğunu ifade eden Başkan Çoban, “Mayamızda, mirasımızda, yarınlarımızda Cumhuriyet var! İyi ki Cumhuriyet var. İyi ki Cumhuriyet’in değerini bilen Saray halkı var” dedi.
nazmi çoban
“İLK GÜNKÜ AŞKLA YÜRÜYORUZ”
Başkan Nazmi Çoban’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj şu şekilde:
“Değerli halkımız, Cumhuriyet’in değerini her şeyden iyi bilen Saraylılar; Cumhuriyet’imizi kutlamanın haklı gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Toplumumuzu en güzel öğretilerle taçlandırmaya başlamamızın üzerinden tam 92 yıl geçti. Toplumsal yaşantıdan, birey ilişkilerine kadar çağdaş dünyanın gerektirdiği bir hayata Cumhuriyet’imizle birlikte adım atmıştık. Bu yolda, ilk günkü aşkla ve dinmeyen bir heyecan duygusuyla yürüyoruz.

“CUMHURİYET, DÖNÜM NOKTASIDIR”
Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı’mızın ardından Kuruluş’a uzanan çizgideki en değerli varlığımızdır. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği en önemli yol göstericimizdir. Büyük yaraların ve savaşın içinden çıkmış en değerli rehberimizdir.
Ulusların ve ülkelerin tarihlerinde dönüm noktası olan anlar vardır. Cumhuriyet, bu coğrafyanın görmüş olduğu en büyük dönüm noktasıdır. Bağımsızlık savaşları, ülkelerin tarihinde çok değerlidir. Ancak, Kurtuluş’unu çağın gereklerine uyduramamış bir biçimde Kuruluş’a çeviremeyen toplumlar uygar toplumlar haline gelemezler.

“CUHURİYETİ KURANLARI DERİN BİR SEVGİYLE SELAMLIYORUZ”
İnsana yakışan biçimde yaşamanın gereklerini gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türkiye devleti bir Cumhuriyet olmuştur. Demokratik, laik ve sosyal bir devlet olabilmemiz böylelikle mümkün olmuştur. Cumhuriyet’imizin ilanından tam 92 yıl sonra bile bölgemizde ve dünyada halen böylesi bir yönetime sahip olamayan ülkeler, Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’i kurma iradesinin ne kadar önemli ve büyük olduğunun göstergesidir.
Bir imparatorluğun küllerinden, halkın özgür iradesine, insan aklının öncülüğüne, herkesin eşit yurttaşlık temelinde yaşayabilmesine, kadınların toplum yaşantısındaki gerçekliğine ve her şeyden önemlisi çocuklarımızın bilimin, sanatın ve kültürün izinde yürüyebilmesine giden yolu açanları derin bir sevgiyle selamlıyoruz.

“MAYAMIZDA CUMHURİYET VAR”
Tüm çalışmalarımızda, aldığımız her görevde Cumhuriyet’in bilinciyle hareket ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze bize miras bıraktığı bilimin ve aklın yol göstericisi Cumhuriyet’imiz için şükranlarımızı sunuyoruz. Mayamızda, mirasımızda, yarınlarımızda Cumhuriyet var! İyi ki Cumhuriyet var. İyi ki Cumhuriyet’in değerini bilen Saray halkı var.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber