Kastamonu Tanıtım Günleri başladı

Kastamonu Tanıtım Günleri başladı
Yayınlama: 17.04.2019
A+
A-


Çorlu Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER), Saray Kaymakamlığı ve Saray Belediye Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen Kastamonu Tanıtım Günleri,  Çarşamba günü gerçekleşen açılış töreni ile başladı. Yöresel ürünlerin tanıtıldığı Kastamonu Günleri’nde aslen Kastamonulu olan Saray Kaymakamı Adnan Tezcan’a eşi Tuğba Işıldak Tezcan Etli Ekmek açtı.
KİMLER KATILDI?
Çorlu Tüm Kastamonulular Derneği(TÜMKASDER), Saray Kaymakamlığı ve Saray Belediye Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen Kastamonu Tanıtım Günleri Eski Pazar yerinde düzenlenen açılış töreniyle Çarşamba günü başladı. Kastamonu Günleri’ne Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, eşi Tuğba Işıldak Tezcan, Saray Belediye Başkan V. Arif Naci Öngören, Saray İlçe Emniyet Müdür V. Oğuz Günhan, Saray İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emrah Kaya, Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, Kaymakamlık daire müdürleri, Kastamonulu çevre ilçe dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.
“SARAY’IN GÜZEL İNSANLARIYLA BİRLİKTE OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan TÜMKASDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Topçu şunları ifade etti:
“ Kısa adı TÜMKASDER olan Kastamonulular Derneğimizin Saray Kaymakamlığı ve Saray Belediye Başkanlığı ile birlikte düzenlediği Kastamonu Tanıtım Günleri’ne hepiniz hoş geldiniz. Trakya’da yaşayan 40 bin Kastamonulu adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Gerek Kastamonu’dan gerekse diğer bölgelerden gelen Saray içinden de katılım sağlayan buradaki esnaflarımıza hoş geldiniz der, bereketli satışlar diliyorum. Her zaman her yerde yaşadığı şehre artı değer katan ve yaşadığı şehrin bütün değerlerine sahip çıkan bir dernek olarak bir taraftan 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen şehr-i şahane Kastamonu’muzu tanıtırken, bir taraftan da Saray’ın güzel insanlarıyla birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Bugün resmi açılışını yaptığımız bu etkinliğimiz Trakya’nın incisi Saray’da 9 gün sürecek. Bu etkinliği gerçekleştirmek adına bizlere destek veren bütün yönetim kuruluma, dernek üyelerime, dostlarıma, izin veren Saray Belediyesi’ne, değerli Kaymakamımız Adnan Tezcan’a, Emniyet müdürlüğümüze, odalarımıza bu organizasyonda en çok emeği geçen Kemal İnan’a ve Tuna Organizasyon’a, sponsor olan tüm esnaf kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
 “KASTAMONU TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ OLMUŞTUR”
Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Saray Kaymakamı Adnan Tezcan şunları ifade etti:
“ Kastamonu işgal görmediği halde Kurtuluş Savaşı sırasında en çok şehit veren şehrimiz. Çanakkale Türküsü’nü herkes Çanakkale yöresine ait zanneder, o Kastamonu yöresine ait bir türkü Çanakkale içinde vurdular beni. Bu resmi bir bilgi, Kültür Bakanlığı’nın sitesinde, kitaplarında veya TRT repertuarında böyle yazar. Geçen sene Kastamonu, Türk Dünyası Kültür Başkenti idi. Bir yıl boyunca çok güzel etkinlikler oldu. Bunun dışında Nasrullah Camii, Türk Cumhuriyet tarihinde özellikle Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli anılara ev sahipliği yapmıştır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy birçok orada konuşmalar yapmıştır, vatandaşlarımızı Kurtuluş Savaşı’na teşvik etmiştir. Bazı eserlerini orada kaleme almıştır. İstiklal Marşı Ankara’daki Tacettin Dergahı’nda yazılmıştır ama Mecliste onaylanmasından hemen sonra resmi kararnamesi çıkmadan önce ilk Kastamonu Nasrullah Camii’nde okunmuştur Mehmet Akif Ersoy bizzat göndermiştir. Fatih Sultan Mehmet’in annesi Hüma Hatun’un memleketidir. Devrekani benim ilçem. Devrekâni’nin tabiriyle Dörkeni. Hakikaten memleketimiz tüm Türkiye’miz çok güzel. Benim 18.yılım bu arada. Türkiye’nin değişik coğrafyalarında görev yaptık. Memleketimizin her köşesi çok güzel. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz her tarafta çalıştık. Bu taraflara 17 seneden sonra geldik Trakya’ya. Kastamonu’da kendi içinde çok güzel şeyler barındırıyor. Tarih, kültür, medeniyet var. Gastronomi diyorlar şimdi, yöresel yemekler konusundan çok zengin. Bunların dışında en çok ormanları, yeşili, ağacı orada. Ilgaz Dağı’nın yarısı zaten orada. Kastamonu’ya ait kayak tesisleri, kış tatilleri. Deniz kıyısı var, sahili var, dünya harikası koyları var. Cide’de Gideniz Koyu var çok meşhur. Abano, Bozkurt çok meşhurdur.
Daha öncede başka ilçelerimizde olduğunu duyduk. Dernek başkanlarımız bizi ziyarete geldiler Büyükçekmece’den, Beylikdüzü’nden, Lüleburgaz’dan, Kırklareli’nden dernek başkanları, yetkililer hemşerilerimiz hep bahsettiler. Ben de onlara Saray’da böyle bir şey yapabilirseniz güzel olur dedim. Onlar da uygun gördüler, inşallah burada da 1 hafta yapacağız Kastamonu Günleri’ni. Hayırlara vesile olur.
“İNŞALLAH SARAY’DA DA HOŞ BİR SEDA BIRAKIRIZ”
Ben Saray ilçesini tercih ederek geldim çok güzel bir yer. İnsanları çok naif, çok özel insanlar.  İstanbul’a sınır, bir tarafı Istranca Ormanları, bir tarafı Karadeniz, bir tarafı zaten Trakya’nın içinde hemen Avrupa Bölgesinde. İnsanlarımız da öyle vatandaşlarımız sağ olsunlar. Tüm daire amirlerimizle hep birlikte uyum içinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim tüm amacımız bu, vatandaşlarımızın memnun olmalarını sağlamak. Önceki görev yaptığımız yerlerden misafirlerimiz geliyorlar. Bu onlarda hoş bir seda bıraktığımızı gösteriyor. İnşallah, Saray’da da, Saray halkında da hoş bir seda bırakırız. Bizim için önemli olan bu. Bunu yapabilirsek kendimizi mutlu, mesut ve başarılı hissedeceğiz. Tekrar katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz sefa geldiniz. Hayırlara vesile olsun, bereketli olsun.
KAYMAKAM TEZCAN’A HEDİYE TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından Saray Kaymakamı Adnan Tezcan ve eşi Tuğba Işıldak Tezcan’a TÜMKASDER Derneği tarafından Kastamonu’yu simgeleyen hediyeler takdim edildi.
KURDELE KESİLDİ
Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, eşi Tuğba Işıldak Tezcan, TÜMKASDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Topçu ve protokol üyeleriyle birlikte kurdeleyi kesti.
KAYMAKAM TEZCAN STANTLARI TEK TEK DOLAŞTI
Açılış kurdelesinin kesiminin ardından Saray Kaymakamı Adnan Tezcan ve eşi Tuğba Işıldak Tezcan alanda kurulan stantları tek tek ziyaret ederek esnafa hayırlı işler dileklerinde bulundu. Kaymakam Adnan Tezcan, Kastamonu’nun meşhur Kuyu Kebabını protokol üyelerine ikram etti.
KAYMAKAMIN EŞİ TUĞBA TEZCAN ETLİ EKMEK AÇTI
Kastamonu’nun meşhur Etli Ekmek standında kadınlarla sohbet eden Kaymakam Adnan Tezcan’ın eşi Tuğba Işıldak Tezcan, sofranın başına geçerek etli ekmek açtı ve sacda pişirdi. Kastamonu’lu eşi Kaymakam Adnan Tezcan’a jest yapan Tuğba Işıldak Tezcan’ı Kaymakam Adnan Tezcan tebrik etti.
1  HAFTA SÜRECEK
Kastamonu Tanıtım Günleri 17- 25 Nisan tarihleri arasında Eski Pazar Yerinde devam edecek.

Saray Haber