Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 mezunlarını uğurladı

Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 mezunlarını uğurladı
Yayınlama: 18.05.2018
A+
A-


Kemalpa
şa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 dönem mezunlarını 14 Mayıs Pazartesi günü düzenlediği törenle uğurladı. Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törende mezun olan öğrenciler mutluluk ve hüznü bir arada yaşadı.

KATILIM YOĞUN OLDU
Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 dönem mezunlarını 14 Mayıs Pazartesi günü düzenlediği törenle uğurladı. Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okul bahçesinde düzenlenen törene okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
TEŞEKKÜR ETTİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Akarsu açılış konuşmasını yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Müdür Akarsu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“ Geleceğimizin teminatı gençler, zaman su gibi akıp geçiyor. Hızla akıp giden yıllar bazılarınızı bir üst sınıfa, bazılarınızı da liseli yılların sonuna getirdi. Sizlerin bu günlere gelmenizde emeği olan tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve dört yıl boyunca emek veren herkese teşekkür ediyorum.
“HERKESİN BİR HEDEFİ OLMALI”
Sevgili gençler herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu size aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze birçok engel çıkabilir, bocalayabilirsiniz, zorlanabilirsiniz, tökezleyebilirsiniz. Bu olumsuzluklar asla sizi yıldırmasın. Başarılı olmak için bu engelleri aşmanız gerekecek. Kararlı tutumunuzla engelleri bir bir aşarak başarılı, mutlu ve özlemini çektiğiniz güzel bir yaşamı yakalayabilirsiniz. Hayat sizin hayatınız olduğuna göre geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak ve sorunlara çözüm aramakta size düşmektedir.
“HAYAT SINAVINDA BAŞARILAR DİLİYORUM
Sevgili mezunlarımız sizleri dört yıllık bir eğitim sonunda bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Eminim okulunuzdan çok renkli anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisindesiniz. Her türlü haylazlıklarınıza, çalışmamalarınıza, çocuksu tavırlarınıza, üzmelerinize ve kızdırmalarınıza rağmen biz sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken, bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyorum. İleriki yıllarda karşılaştığımızda sizleri güzel işler başarmış, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmenin gururu bizlere yeter de artar bile. Sizlere güle güle demiyorum, aramıza hoş geldiniz diyorum.”
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
2017-2018 yılında Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni derece ile bitiren öğrencilere Okul Müdürü Fatih Akarsu tarafından diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.
“SEVGİYİ, SAYGIYI VE ADALETİ ÖĞRENDİK”
Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul birincisi 12 A Çocuk Gelişimi sınıfından Minel Ertokuş şöyle konuştu:
“ Bugün hayatımızın dönüm noktası. Ne kadar zor olsa da 4 yıllık lise hayatımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Çok uzun görünse de hepimiz okula geldiğimiz ilk günü daha dün gibi hatırlarız. Yeni bir okula başlamanın verdiği o tedirginliği, heyecanı ve mutluluğu bulduk. Güzel şeyler öğrendik bu okulda. Sevginin evrenselliğini, umut etmenin verdiği güzelliği, gözyaşının ardından gelen bekleyişi, bekleyişin ardından gelen mutluluğu. Gerçekleşmesi imkansız gibi görünen hayaller kurmayı, susarken konuşmayı, konuşurken bağırmamayı, açığa vurulmamış kızgınlıkları, sevgiyi, saygıyı ve adaleti öğrendik. Kötülükleri, nefretleri ve hataları görmezden geldik. Kendimizi bilmeye çalıştık. Nerede olduğumuzu, nasıl olmamız gerektiğini hep farkında olduk. Ve şundan hiç şüpheniz olmasın ki gelecekte de kendi ayakları üzerinde durabilen gençler olacağız.
“SİZLERE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ”
Değerli öğretmenlerimiz ulaşmak istediğimiz hedeflerimiz için her zaman yolumuzu aydınlattınız. En az sizler de bizim kadar emek verdiniz. Emin olun bizler emeklerinizi boşa çıkarmayacağız. Lise hayatı boyunca her konuda her zaman bizleri destekleyen çok değerli ailelerimize teşekkür ederiz. Sizlere çok şey borçluyuz. Eğer bugün buradaysak bu sizler sayesinde.
“HER BİTİŞ YENİ BİR BAŞLANGIÇ”
Sevgili arkadaşlarım, dönüp arkamıza baktığımızda ne çok şey biriktirmişiz. Gözyaşları, şakalar ve sevinçler. 4 yıl önce bu okula geldiğimizde her birimiz birbirinden farklıydık. Ama artık tek bir ortak yönümüz var. Hepimiz aynı okuldan mezun oluyoruz. Sanmayın ki bu bir son. Bizden önceleri de oldu, bizden sonraları da olacak. Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Bu gönül yolculuğunda elimizden tutan uğruna köle olacağımız öğretmenlerimize, bu koca kalpli okulun tüm çalışanlarına, her anımızda yanımızda olan biricik ailelerimize binlerce kez teşekkür ediyorum.”
KEPLER ATILDI
Konuşmaların ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

 

 

 

Saray Haber