“Keramet bende değil, CHP’de”

“Keramet bende değil, CHP’de”
Yayınlama: 20.12.2018
A+
A-


CHP Saray Belediye Başkan Adayı Özgen Erkiş, Çarşamba akşamı saat 20.00’da CHP Saray İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği tanıtım toplantısı ile adaylığını açıkladı. Erkiş, “Bu işin büyüsü kerameti bende değildir. Daha önce defalarca aday adayı olarak halkın huzuruna çıkmışlığım bellidir, aldığım oy oranı sonuç ortadadır. Burada Saray’da mutlak güç, Saray’da herkesin kolaylıkla kabul edebileceği kimsenin inkâr edemeyeceği güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir” ifadelerini kullandı. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erkiş, Belediye Başkan Yardımcılarını kendisi, meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun da İlçe Yönetimi tarafından belirleneceğini dile getirdi.

CHP Saray Belediye Başkan Adayı Özgen Erkiş, Çarşamba akşamı saat 20.00’da CHP Saray İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını kamuoyuna duyurdu.
TEŞEKKÜR ETTİ
Adaylık açıklama toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç şunları ifade etti:
“ Biz Cumhuriyet Halk Partisi, kurtuluşun ve kuruluşun partisiyiz. Bu ülkeyi emperyalist düşman güçlerinin elinden kurtaranların kurduğu partisiyiz. İlk Kurucumuz olan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partidir. Ona minnet duygularımı iletiyorum. Kurtuluşumuzu sağladıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir partiyiz. Sırasıyla Cumhuriyet’imizi kurduktan sonra Atatürk İlke ve Devrimlerini bu ülkeye getiren, ülkenin gelişmesini sağlayan bir partiyiz. Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandıralım diyen liderimiz 2. Genel Başkanımıza minnet duygularımı iletiyorum. İsmet İnönü demokrasiyi getirelim bu ülkeye diyerek 1950 yılında sandığı koyarak bu ülkeye ilk demokrasiyi getiren partiyiz. Seçimlerin neticesinde sandığın kararıdır diyerek kurulan Cumhuriyet yönetimini kazanan iktidara teslim ederek ben artık milletvekiliyim diyerek Çankaya’dan yürüyerek Ankara’ya gitmiştir. Minnettarız kendisine. 3. Genel Başkanımız Bülent Ecevit’e minnet duygularımı iletiyorum. Biz sürekli olarak demokrasiye olan inancımızla yaşıyoruz ve çalışıyoruz. 1961-1962 ihtilalinden sonra özgürlükçü demokrasinin en büyük paydaşı Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Kapatılan parti daha sonradan yine yolunu bularak kuruluşunu sağlayarak siyasi hayatına devam etmiştir. Bugün 95 yaşındadır. Bu demokrasiye inancımızdan dolayı da Saray’daki Belediye Başkanımızı tespit etme yöntemimizi sandıkla belirlenmemizi ısrarla istedik. Bunu da Genel Merkezimiz MYK kabul ederek bize sandığı verdi ve sandığı kurarak sandıktan çıkan başkanımızı. Parti Meclisimizin ve MYK’nın toplantı günleri önceden belirlenmiştir. Bizim hiç tereddüdümüz yoktu, biz demokrasiye inanan bir partiyiz. Orta yeri sandık koymuş bu sandığın kararı uygulanacaktır. Bize bu sandığın gelmesinde yardımcı olan Merkez Yönetme Kurulumuza, Parti Meclisimize, Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak’a, Milletvekilimiz İlhami Özcan Aygun’a, Milletvekilimiz Candan Yüceer’e, Saray’daki seçim çalışmalarını yürütmekle görevlendirilen Burdur Milletvekilimiz Mehmet Göker’e, Parti Meclisi Üyemiz Erbil Aydınlık’a, sandık kurulu arkadaşlarıma, yüzde 86’lık bir katılım sağlayan üyelerimize, bizim orada çalışmamızı ve güvenliğimizi sağlayan emniyet görevlilerine ve basın mensuplarına çok teşekkür ederim.
“HEDEFİMİZ YEREL SEÇİMLERDE İKTİDARA YÜRÜMEKTİR”
Barışın ve demokrasinin, adaletin ve insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin bu ülkede tek teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişten aldığı gücü ve birikimi yarınlara değişim ve güçlü bir Türkiye umuduyla taşıyacak, tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da haklının ve halkın yanında olmaya devam edecektir. Hedefimiz örgütümüz ve halkımızla el ele, omuz omuza yerel seçimlerde iktidara yürümektir. Bu iddiamızı tüm toplumumuzla paylaşarak, halkımızın özlem ve taleplerini sahiplenerek sosyal demokrat siyaseti ülkemizde iktidar yapmaktır. Bunun gereğini yerine getireceğimizden, bunu başaracağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu duygu ve özgüven içinde tüm insanlarımıza karşı ayrımsız sevgi ve inancımızla kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor süreçte umutsuzluğa kapılmadan özgür ve bağımsız ülkede daha adil bir yönetim anlayışıyla, emeğin orantılı bölüşümüyle, gelişmiş sanayisiyle, mutlu çiftçisiyle daha aydınlık bir gelecek için birlikte mücadele etme anlayışın sahip olmaktan başka bir şansımız yok. Gün birlik ve beraberlik zamanıdır. Bu nedenle ayrışarak değil, birleşerek kazanacağız.”
“SARAY’DA MUTLAK GÜÇ CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR”
 Adaylığını açıklayan CHP Saray Belediye Başkan Adayı Özgen Erkiş şöyle konuştu:
“ 3 gün öncesine hayatımda önemli bir değişiklik arz olmuştur. Aday adayı olarak gittiğimiz Ankara’dan aday olarak döndük. Bugün 3 gün öncesine göre çok daha ötesini çok daha net görüyorum, ufkum açılmış durumdadır. Çok daha ötesini görüyor oluşumun sebebi irtifa kazanmış oluşumdur. Bu irtifa kazanışımın sebebi adına Cumhuriyet Halk Partisi denilen yüzyıllık bir çınarın gövdesi ve dalları üzerinde yüzyıllık bir partinin omuzları üzerinde yükselişimdendir. Yoksa keramet bende değildir. Daha önce defalarca aday adayı olarak halkın huzuruna çıkmışlığım bellidir, aldığım oy oranı sonuçta ortadadır. Burada Saray’da hakim güç, Saray’da mutlak güç Saray’da herkesin kolaylıkla kabul edebileceği kimsenin inkar edemeyeceği güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Dolayısıyla bir imtiyaz ikliminde hissediyorum kendimi. Bundan 4 yıl önce siyasi bakımdan oldukça zor durumda bir siyasiyken beni bünyesine kabul eden bu idari heyetiydi, kendilerine müteşekkirim. Hiçbir haktan bizi mahrum etmeyerek, yeri geldiğinde git istersen Ankara’da Parti Meclisi’ne aday ol, milletvekilliğine ve belediye başkanlığına aday ol diyerek önümüzü açmışlardır. Onların bize duydukları güven içimizde bir özgüven yaratmıştır. O özgüvenin neticesinde çıktığımız yolda Saray halkının da bu mücadeleye çok fazla destek vermesiyle yarattığımız bu politik hassasiyet, bugün Türkiye çapında Saray’ımızı meşhur bir model haline getirmiştir.
“BUGÜN SARAY HALKI SEÇİME HAZIRDIR”
Ön seçime takvimin elverişsiz olması dolayısıyla ön seçim tadında meyil yoklaması karşımıza çıktı. Onun sonrasında 9 günlük benim bakımımdan ıstıraplı sayılabilecek ilçe başkanımız ve yönetim kurulumuz çok rahat bir şekilde süreci izlemişler. Biz heyecanlı insanlarız, heyecanlandık. Bu 9 günlük ıstıraplı bekleyişin sonucunda ki onun bizimle bir ilgisi yokmuş Parti Meclisi’nin toplanma zamanları belli. Nihayet dün Parti Meclisi’nden karar çıkarak adaylığımız onaylandı. Nietzsche’nin dediği gibi ‘Seni öldürmeyen her şey güçlendirir’ diyor. Biz zorlana zorlana her adımımızı kolaylıkla atılması gereken bir adımı daha bir güçlükle atarak ama güçlenerek çıktık bu süreçten. Bugün Saray halkı seçime hazırdır. Çünkü Saray halkı, herkes artık parti içi demokrasinin en kritik kavramlarını bilir hale geldi. Bu bakımdan ben bütün Cumhuriyet Halk Partililerine müteşekkirim. Daha önceki milletvekili seçimlerinde yüzde 50 nispetinde seyreden katılım yüzde 90’ları aştı fiili manada. Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasinin beşiği olma görevini layıkıyla üstlendikten sonra aradan çekilmemiştir. Yeri geldiğinde demokrasinin neredeyse fasılayı akamete uğrama noktasında tekrar biz varız diyerek tüm Türkiye’ye örnek modeller sunmuştur.
TEŞEKKÜR ETTİ
Geçtiğimiz Pazar günü Lüleburgaz’da da bizi örnek alarak güzel bir öykünme olmuştur, model olmuştur orada da bir ön seçim gerçekleşmiştir. Bu haklı gururu hep beraber yaşıyoruz. Ben bu anlamda ilçe yönetim kurulumuza, il yönetim kurulumuza ve Genel Merkezimize minnettarlığımı bir daha tekrar etmek istiyorum. Asla ve katiyen bu olayın büyüsü, kerameti üzerimizde değildir, Cumhuriyet Halk Partisi’ndedir. Çok büyük bir ayrıcalıktır, çok büyük bir imtiyazdır Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmak. Bunu 10 yıl siyasi sürgünde bulunmuş birisi olarak en net ben görmüşümdür. Bir siyaset bilimci olarak hayatın siyasi laboratuvarında her alanında çalışmış biri olarak ama Cumhuriyet Halk Partisi siyasete başladığımız yerdir. 16 yaşında SHP’de başlamıştı siyasi serüvenimiz. Bugün burada çok daha umut verici, çok daha yüreklendirici ve cesaret verici bir mahiyette devam ediyor. Bir mutluluğu, bir mağrurluğu ve aynı zamanda bir çocuksu heyecanı hep bir arada yaşıyoruz. Sizlere hepinizin huzurunda Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu’nun her üç kademesinin kıymetli temsilcilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.”
ERKİŞ: SÖZ, YETKİ, KARAR ÖRGÜTE AİT OLACAK
CHP Saray Belediye Başkan Adayı Özgen Erkiş açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP Genel Merkezi, İl ve İlçe Başkanlıklarının öngörüleri dahilinde seçim çalışmalarının yapılacağını ifade eden Erkiş, “Kendi yardımcılarımı ben belirmek istiyorum. Belediye Meclis Üyeliklerini belirlemede örgütümüz hakim olacaktır. Bu süreçte söz, yetki, karar ve iktidar örgüte ait olacaktır” dedi.
 

 

 

 

Saray Haber