Kırmızı eti tanıdığınız kasaptan alın!

Kırmızı eti tanıdığınız kasaptan alın!
Yayınlama: 13.09.2018
A+
A-


Saray’ın önde gelen kasaplarından Filiz Kasap’ın sahibi Adnan Mülayim, Tekirdağ sınırına kadar dayanan şarbon tehlikesi hakkında açıklamalarda bulundu. Saray’daki kasapların yaptırdığı kesimlerin hem İlçe Tarım Müdürlüğü hem de Büyükşehir Belediyesi’nde görevli veterinerler tarafından kontrol edildiğini söyleyen Mülayim, “İlçemizdeki bütün kasaplar ya kendi hayvanlarını ya da Saray’ın mahallelerinden satın aldıkları hayvanları Çerkezköy ve Vize’deki mezbahalarda bütün kontroller yapıldıktan sonra kestirip satışa sunarlar. Bu yüzden Saray’da şarbon tehlikesi diye bir şey söz konusu değil. Vatandaşlarımız bu konuda tedirginlik yaşıyorsa etini bildiği, tanıdığı ve güvendiği kasaptan alsın” dedi.

Son zamanlarda Türkiye gündemine oturan ‘Şarbon’ vakalarıyla ilgili Filiz Kasap’ın sahibi Adnan Mülayim açıklamalarda bulundu.
SARAY’DA ŞARBON TEHLİKESİ DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL
Saray’da şarbon tehlikesinin hiçbir zaman söz konusu olmadığını dile getiren Adnan Mülayim, “Saray adeta hayvan hastalıklarından ari bir bölgedir. Çünkü bu bölgeye dışarıdan yabancı hayvan girişi olmaz. Saray’da kasaplar hayvanını ya kendi besler, ya da yakından tanıdığı civar mahallelerdeki besicilerden alır. Bunun yanında bu bölgede hayvan kesiminde her zaman yoğun denetimler yapılır. Çerkezköy ve Vize Mezbahalarında yapılan kesimlerde hem İlçe Tarım Müdürlüğü hem de Büyükşehir Belediyesi’nde görevli veterinerler hazır bulunur. Veterinerlerin kontrolü ve onayının ardından hazırlanan raporla birlikte hayvan kesimi yapılır. Vatandaşlarımız Saray’da bir kasaptan kırmızı et alacağı zaman isterse bu raporları bile inceleyebilir” dedi.
GÜVENDİĞİNİZ KASAPTAN ET ALIN
Bu süreçte kırmızı et alacak vatandaşa önerilerde de bulunan Mülayim, “Saraylı vatandaşlarımız kırmızı et konusunda tedirginlik yaşamamak istiyorsa, etini bildiği, tanıdığı ve güvendiği kasaplardan alsın. Daha da öncede ifade ettiğim gibi Saray’daki kasaplar ya kendi hayvanlarını ya da Saray’ın mahallelerinden satın aldıkları hayvanları kesip kırmızı et satışı yaparlar. İthal etin asla girmediği kasaplarımızdan vatandaşlarımız sağlıklı ve lezzetli kırmızı etlerini güven içinde alabilirler” dedi.
KIRMIZI ETE ZAM YOLDA
Kırmızı et fiyatlarına uzun zamandır zam yapılmadığını da dile getiren Adnan Mülayim, “En son ramazan bayramı öncesi kırmızı ete zam yapılmıştı. Yani 3, 3.5 aydır kırmızı et zam görmedi. Ama dolardaki yükseliş, maliyetlerin artmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde kaçınılmaz olarak kırmızı ete zam yapılacak” dedi.

Saray Haber