Köprülü; “Katliamın sorumlusu AKP’dir”

Köprülü; “Katliamın sorumlusu AKP’dir”
Yayınlama: 19.10.2015
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Emre Köprülü 1 Kasım erken seçimleri öncesi Saray’a gelerek, seçim çalışmalarına katıldı. CHP İlçe Başkanlığı’nda partililerle biraraya gelerek, gündeme dair açıklamalarda bulunan Köprülü, “4 kere kaymakamlık, bir kere valilik yapan birini, bu ülkeye İçişleri Bakanı yaparsanız, ortaya bu tablo çıkar. Bugün görevde olan İçişleri Bakanı’nın ülkenin güvenliğini sağlamakla bir alakası yoktur. Bu bakan 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunda temizlik yapmak için Aksaray Valiliği görevinden alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştır. Bir gün bile polislik yapmayan birini AKP’nin yolsuzluk belgelerini temizlesin diye Emniyet Müdürü, sonra da Bakan yaptılar. Bu niteliksiz, ne yaptığını bilemeyen adamlar yüzünden Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır katliamını yaşamıştır. Bu katliamın sorumlusu kendini aklamaya çalışan AKP’dir” dedi.
köprülü
CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Emre Köprülü Çarşamba günü akşamı Saray’da partililerin katılımıyla seçim çalışması gerçekleştirdi.
“SALDIRI TÜRKİYE’NİN KALBİNE YAPILMIŞTIR”
İlk olarak CHP İlçe Lokalinde partililerle bir araya gelen Köprülü, gündeme dair yaptığı açıklamalarda şunları ifade etti:
“Ankara’daki saldırı yalnızca orada olan yurttaşlarımıza değil, 92 yıllık Cumhuriyetin, Türkiye’nin kalbine, birliğine ve bütünlüğüne yapılmıştır. Toplumun bütün katmanları bu saldırıdan etkilenmiştir. Bu hain saldırıyı kimin yaptığından daha önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’nin böyle bir saldırı için nasıl uygun hale getirildiğidir. Sınırlarımızı terör örgütlerinin yolgeçen hanına çevirenler bu katliamın sorumlusudur.

“PAZARLIKLARIN BEDELİNİ ASKERİMİZ, POLİSİMİZ ÖDÜYOR”
Güzel ülkemiz bunları asla hak etmiyor. Bizler birliğimiz, beraberliğimizi daim etmeye çalışırken, yüzünü orta doğuya dönenler, Suudi Arabistan’ı, Yemen’i örnek alanlar birik ve beraberliğimize geri dönülmez zararlar veriyor. Bugün bu ülkeyi yönetenler kendi hırsları ve çıkarları için Türkiye’yi bu noktaya getirdiler. Kirli pazarlıkların bedelini askerlerimiz, polislerimiz bugün canlarıyla ödüyor.

“KATLİAMIN SORUMLUSU AKP”
Artık Türkiye için kaybedecek zaman kalmamıştır. 1 Kasım’da faturayı AKP’ye ödetmek Türk Halkı’nın boynunun borcudur. Ama öncelikle İçişleri ve adalet bakanları istifa etmelidir. 4 kere kaymakamlık, bir kere valilik yapan birini, bu ülkeye içişleri bakanı yaparsanız, ortaya bu tablo çıkar. Bugün görevde olan İçişleri Bakanı’nın ülkenin güvenliğini sağlamakla bir alakası yoktur. Bu bakan 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunda temizlik yapmak için Aksaray Valiliği görevinden alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştır. Bir gün bile polislik yapmayan birini AKP’nin yolsuzluk belgelerini temizlesin diye Emniyet Müdürü, sonra da Bakan yaptılar. Bu niteliksiz, ne yaptığını bilemeyen adamlar yüzünden Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır katliamını yaşamıştır. Bu katliamın sorumlusu kendini aklamaya çalışan AKP’dir.

“DAHA FAZLA MÜCADELE EDECEĞİZ”
Bugünden sonra hepimizin omuzlarında büyük sorumluluk var. Yılgınlığa düşmeden daha fazla mücadele edeceğiz. Ezilen, hor görülen, yok sayılan, katledilen insanlarımızın hesabını sormak için daha çok çalışacağız.

“MALİYE BAKANI’NI CHP’YE OY VERMEYE DAVET EDİYORUM”
AKP’liler 7 Haziran seçimleri öncesi CHP’nin seçim vaatlerini kaynak yok diye eleştiriyorlardır. Bugün ise bizim programımızı kendi vaatleri gibi anlatmaya başladılar. Hatta 7 Haziran öncesi Maliye Bakanı ‘kaynağı ortaya koymaları durumunda CHP’ye oy veririm’ demişti. Buradan Maliye Bakanı’na sesleniyorum. 7 Haziran öncesi verdiğin sözü tut. Açık oy ile CHP’ye oy ver, sözünü yerine getir.

TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEK İRADE CHP’DEDİR”
Çok açık ki Türkiye’yi yönetecek irade CHP’dedir. CHP iktidarında vatandaşlarımızı biraraya getireceğiz ve güzel ülkemizde barış ve huzur içinde yaşayacağız.”

KÖPRÜLÜ DESTEK İSTEDİ
Köprülü ilçe lokalindeki açıklamalarının ardından Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP İlçe Başkanı Demir Ali Demirel, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerle birlikte Saray Merkez’deki kahvehaneleri ziyaret ederek, vatandaşlar 1 Kasım erken seçimleri için destek istedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber