Kültür Merkezi yıkıldı

Kültür Merkezi yıkıldı
Yayınlama: 30.01.2018
A+
A-


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Kültür Merkezinin yapımına başlanması için eski bina 27 Ocak Cumartesi günü yıkıldı. Sanat atölyeleriyle, sinema salonlarıyla, kusursuz tiyatro salonuyla, derslikleriyle, çok amaçlı kullanılabilecek salonlarıyla, derslikleriyle, çok amaçlı kullanılabilecek salonları ve kafeteryalarıyla Saray yeni bir kültür merkezine kavuşuyor.

720 GÜNDE TAMAMLANACAK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanacak olan Yeni Kültür Merkezi için eski bina 27 Ocak Cumartesi günü yıkıldı. Eski bina yıkılarak zemin inşaata uygun hale getirildi. Sanat atölyeleriyle, kusursuz tiyatro salonuyla, sinema salonlarıyla, derslikleriyle, çok amaçlı kullanılabilecek salonları ve kafeteryalarıyla yeni bir kültür merkezi geliyor. Altında kapalı otopark olan yapıda 110 direkle güçlendirilmiş temel olacağından temelin atılması normal inşaat süreçlerinden uzun sürecek. 720 günde tamamlanması taahhüt edilen kültür ve sanat merkezi, yüklenici firma tarafından daha kısa sürede tamamlanarak teslim edilmek isteniyor.
İÇİNDE NELER OLACAK?
Kültür ve sanat merkezinin altında yer alan kapalı otoparkın üstündeki alanda standartlara her şeyiyle uygun beş yüz kişilik bir tiyatro salonu bulunuyor. Aynı katta konferanslar, paneller, nikahlar ve düğünler için kullanılabilecek iki adet çok amaçlı salon bulunuyor. Küçük salon, bitişik oturma düzenine sahip, 690 metrekarelik büyük salon ise düğün ve kongre gibi kalabalık etkinliklerde kullanılabilecek açık alan düzeninde planlanmış vaziyette projede yer alıyor. Aynı katta tiyatro ve çok amaçlı salonların kulis, banyo, tuvalet vb. özel odaları da yer alıyor. Zeminle birlikte içerisinde etrafı kapalı bir avlu barındıran merkezin bu kısmında kafeterya, büfe, yemekhane gibi kısımlarının yer alacağı kısımlar projendirilmiş halde, avlu bu kısımların ortak kullanım alanı şeklinde kullanılacak.
Kültür derslerinin verileceği bölümlerde dans odasından resim atölyesine, müzik kursları için ayrılmış bölümlerden çocuk gelişimine kadar farklı eğitim birimleri bulunuyor. Tüm bu bölümler son model ses yalıtım sistemleriyle duvarlara sahip olacak ve birbirini gürültü açısından engellemesinin önüne geçilecek.
Sinemalar ise merkezin en üst kısmında yer alıyor. 101 ve 85 koltuklu iki adet sinema salonu bulunan kültür merkezimizde, 18’er kişilik iki adet 6D sinema salonu olacak. 6D sinema, 3 boyutlu gözlüklerle izlenen bir ekranın önünde, sanal gerçekliği yaşatmak için ekrandaki filmlerle senkronize hareketli bir oturma platformu ve tüm bunlara ek olarak rüzgar, kar, yağmur, sis, duman gibi efektler eşliğinde oluşturulan yeni nesil bir sinema sistemi.

Saray Haber