Kurucu Başkan Buluş güven tazeledi

Kurucu Başkan Buluş güven tazeledi
Yayınlama: 13.02.2018
A+
A-


İYİ Parti Saray 1. Olağan İlçe Kongresi 11 Şubat Pazar günü İYİ Parti İlçe Binasında yapıldı. İYİ Parti Saray İlçe Kongresi’nde Kurucu İlçe Başkanı Rahim Buluş, kayıtlı üyelerin tamamının oyunu alarak İYİ Parti Saray İlçe Başkanlığı’na seçildi.

İYİ Parti Saray 1. Olağan Kongresini 11 Şubat Pazar günü parti binasında yaptı.
“OCAKLAR SÖNÜYOR OCAKLAR “
Kongrede açılış konuşmasını Kurucu İlçe Başkanı ve İlçe Başkanı adayı olan Rahim Buluş yaptı. Başkan adayı Rahim Buluş şöyle konuştu:
“ Bizim burada bulunma sebebimiz bu. Biz bu adamlardan memleketi kurtarmak için mücadele edeceğiz. Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak, partimizi iktidar yapmak için. İnanın, her geçen gün daha fazla hırslanıyoruz. İnanıyorum ki hepinizde aynı hırs var, aynı ruhla beraber hareket ediyoruz. Çok zor durumda ülke. Bizim evlatlarımız ölenler. Bu politikaların bugüne gelmesinin sebebi de sanki 15 yıldır bu ülkeyi başka birileri yönetiyor. Bu geçmişte yapılan hatalı politikaları sanki başkaları yapmış gibi çok rahatlar, hiç umurunda değil adamların. Ocaklar sönüyor. Evlat, hepimiz evlat büyütüyoruz. Kolay mı büyüyor evlat? Ocaklar sönüyor ocaklar. Küçücük çocuklar yetim kalıyor, anneler babalar perişan. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah ordumuzu, evlatlarımızı muzaffer eylesin.
“BİZ İKTİDARLA GÜREŞİYORUZ”
Bu politikalar buraya nasıl geldi bunları hep sorgulamamız lazım. Açılım dediler, seyrettik gördük. Otobüslerle teröristleri 4-5 gün Türkiye’nin her köşesinde gezdirdiler. O zaman onlara karşı çıkanlar, siz ne yapıyorsunuz diyenler bugün onların içinde bakan oldu, genel başkan yardımcısı oldu. Onlarla beraber bugün geçmişteki hataları görmezden gelip bu günün gündemini konuşuyorlar. Afrin Harekatı’na karşı mısınız? Sınır güvenliği için, ülkemiz için yapılan her şeye varız. Bu vatan için herkes bir şeyler yapacak. Hepimiz askerlik yaptık. İçimizde muharip gazi var. Bu ülke için herkes bir şeyler yaptı. Ama bizim bugün yapılan yanlışların arkasında durma gibi bir şeyimiz yok. Bunları söylememiz lazım. Ordumuzu Ergenekon’la Balyoz’la paramparça ederlerken, şak şak yaptılar. Şimdi onlara da hain diyorlar, yarın kime hain diyeceksiniz? Yarın sizi kim kandırmış olacak? Afrin ’dekiler mi? Bu stratejik hatalar neden oluyor biliyor musunuz?  Liyakatlı yerlere, liyakatsız insanlar geldiği için. Devlet terbiyesi olmayanlar, devlet planlaması bilmeyenler, strateji bilmeyenler ve gerekli donanımı olmayan adamlar bugün o büyük koltuklarda oturursa, maalesef böyle olur. Biz her toplandığımızda acıları yaşamak istemiyoruz. Bunun için mücadele edeceğiz. Ama biz Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı, partimizi iktidar yaparsak, inanın bunlar kendiliğinden çözülecek. Hani ‘Başkanlık’ gelseydi terörist olmayacaktı, referandum geçerse bir tane şehit olmayacaktı. Bunları hep beraber yaşadık. İnanıyorum ki hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz, onun için burada beraberiz. İnancımızdan hiçbir şey yitirmeyelim, kim ne derse desin ben 3. Partiyim 4. Partiyim yüzde 10, yüzde 20 biz iktidarla güreşiyoruz.
“ATATÜRK  MİLLİYETÇİLİĞİYLE, GERÇEK BİR DEMOKRASİ BİLİNCİYLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de sert bir şekilde eleştiren Buluş, “Sen neyi farkındasın, insanlar ölüyor sen neyi farkındasın? Sen nasıl bir milliyetçisin? Atatürk milliyetçiliğiyle, gerçek bir demokrasi bilinciyle yolumuza devam edeceğiz. Yarın da göreceksiniz biz kafaya oynuyoruz şu anda. Biz bugün, iktidar partisini rahatsız eden tek partiyiz. Bu mücadeleyi hiç bırakmadan devam edeceğiz. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum, sizin gibi böyle hırslı, inançlı, etrafında çok sevilen, yaptığı her işi titizlikle yapan arkadaşlarla çalışmaktan çok mutluyum. Böyle bir ilçe örgütüyle bir davanın içinde olmak hayatımın en onurlu görevlerinden biridir. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun”dedi.
BULUŞ YENİDEN BAŞKAN
Rahim Buluş’un konuşmasının ardından Kongre Divanı oluşturuldu. Divana İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı İrfan Alver başkanlık etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddeleri görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı. Gündem maddelerinin ardından seçime geçilirken, Kurucu İlçe Başkanı Rahim Buluş’un tek listesi ile gidildi. 37 kayıtlı üyenin oyunun tamamını alan Kurucu İlçe Başkanı Rahim Buluş, İlçe Başkanlığına seçildi.
HEPİMİZİN, TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN
İyi Parti İl Başkanı Seval Erkan, “Son günlerde kötü günler yaşıyoruz. Hepimizin, Türk Milleti’nin başı sağ olsun. Bugün şehitlerimiz, yaralılarımız var. Hepsine, ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Saray İlçe Başkanımız Rahim Buluş’a teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diyorum. Kendisi çok büyük özveriyle, tabi ki sizlerin de desteğiyle kısa sürede çok güzel işler başardı. İyi Parti’de iyi olma yolunda Saray’da çok güzel adımlar attı, hızlı adımlar attı. Tebrik ediyorum. Her zaman İl olarak desteklerimizle arkasındayız kendisinin ne zaman ihtiyacı olursa. Görevinde de başarılar diliyoruz.” dedi.
“İNŞALLAH DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ”
Kapanış konuşmasını yapan İyi Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş, “Teşekkür ediyorum Sayın İl Başkanım, sağ olun. Bunlara layık olacağız, inşallah daha iyisini yapacağız arkadaşlarımla beraber. Biz bir ekibiz, güzel bir ekip. Gönüllüler oldu faaliyet raporunda ilçe sekreterinin açıkladığı gibi. Gönüllülük esasında hırslı arkadaşlarla yola çıktık. Kongremiz hayırlı olsun. Konuşulacak çok şey var ama…
“ELİMİZDEN NE GELİYORSA SÖYLEYECEĞİZ”
Bir atasözü vardır. Kan kusar, kızılcık şerbeti içtik deriz. Biz de böyle yapıyoruz. Biraz daha sabredeceğiz. Ne zamana kadar. Genel Başkanımızı iktidara, cumhurbaşkanlığına taşıyana kadar. Bu seçim sürecinde propagandalarla elimizden ne geliyorsa söyleyeceğiz. Bu konuda cesaret bende ve yönetimimde var. Ben buna inanıyorum. İl Başkanımıza, Sayın Divan’a hepinize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
KİMLER KATILDI?
İyi Parti Saray İlçe Kongresi’ne Genel Merkez Genel İdare Kurulu Üyesi Enes Kaplan, İyi Parti Tekirdağ İl Başkanı Seval Erkan, İl Başkan Yardımcıları İrfan Alver, Mehmet Karaevli, Gökhan Sık, Hakan Yildiz, Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin, Vize İyi Parti İlçe Başkanı İsmail Sağlam, Beyazköy Belediye Eski Başkanı İbrahim Malkoç, Fenerbahçeliler Derneği Başkanı İrfan Tunç ve 32 il delegesi katıldı.

 

Saray Haber