Mezbaha Projesi de tamam!

Mezbaha Projesi de tamam!
Yayınlama: 02.12.2014
A+
A-

Saray Belediye Meclisi’nin yoğun emekleri sonucu yeni yapılacak Saray Mezbaha Projesi Büyükşehir’in 2015 yatırımları arasına alındı. Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte yeni mezbahanın yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak, açıklama yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “55 dönüm arazi üzerine yapılacak Saray Mezbaha Projesi’nde çalışmalar 2015’in ilk döneminde başlayacak. Yeni Mezbaha ile birlikte bu alana modern bir Hayvan Pazarı yapılacak. Avrupa Birliği standartlarında yapılacak Yeni Mezbaha ve Hayvan Pazar Yeri ile birlikte Saray Trakya’da hayvancılığın merkezi haline gelecektir” dedi.
mezbaha1
Yeni Belediye Binası’nın ardından Mezbaha Projesini de hazırlayıp Büyükşehir Belediyesi’ne sunan Saray Belediyesi, 55 dönüm arazi üzerine yapılacak Mezbaha Projesi’ni 2015 yatırımları arasına aldırmayı başardı.

BAŞKAN ÇOBAN VE MECLİS ÜYELERİ MEZBAHA ARAZİSİNİ İNCELEDİ
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban bugün saat 12.00’de, Belediye Başkan Yardımcıları Dilaver Perçin ve Önder Çelik, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ergun Er ve Nazmi Duygu, Belediye Meclis Üyeleri Enis Asıl, İbrahim Aksoy, Gürhan Ergen, Gürkan Kesim, Erdoğan Bağcı ve Serdar Sezen iler birlikte Berkosan Fabrikası’nın 200 metre ilerisinde bulunan Yeni Mezbaha’nın yapılacağı araziye giderek incelemelerde bulundu.
mezbaha3
MECLİS ÜYELERİNİN EMEĞİ ÇOK BÜYÜK
Saray Mezbaha Projesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yatırımları arasına alınmasında Büyükşehir ve Saray Belediye Meclis Üyeleri’nin büyük emeği olduğunu söyleyen Başkan Çoban, “Öncelikli olarak bu proje için büyük çaba sarf eden Meclis Üyelerimizi kutluyorum. Onların yoğun gayretleri sonrası Sarayımız için çok önemli bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Saray Halkının meclisimizin bu çalışmasını minnetle anacağına yürekten inanıyorum. Sarayımızın gelişimine büyük katkı sağlayacak yeni mezbaha projesi hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza ve Sarayımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SARAY’DA HAYNACILIK SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇIK
Projenin içeriği hakkında bilgi veren Başkan Çoban, şunları ifade etti:
“55 dönüm arazi üzerine kurulacak Saray Mezbahası Avrupa Birliği standartlarında olacak. Günlük 50 kesimin yapılacağı mezbaha, sadece Sarayın değil, bölgedeki ilçelerin de taleplerine karşılık verecektir. Saray Mezbahası ile birlikte bu alana Trakya’nın en büyük hayvan pazarını kurmayı planlıyoruz. Haftanın belirli bir günü kurulacak bu Pazar ilçemiz ekonomisinin daha da canlanmasını sağlayacaktır. Yeni Mezbaha ve Hayvan Pazar yeri, Saray’da havyacılık sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlayacak, Saray bölgede hayvancılığın en gelişkin olduğu bir merkez haline kavuşacaktır.”
mezbaha
ER; PROJEYE BİR DE KONAKLAMA YERİ DÂHİL ETMELİYİZ
Mezbahanın yanına kurulacak hayvan pazarının Saray’a çok önemli değer katacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ergun Er, “Mezbaha ve Hayvan Pazarı ile Saray’ın ekonomisine büyük katkı sağlamış olacağız. Bu projenin içine hayvan pazarına gelecek vatandaşlar için bir konaklama yeri de yapabilirsek, proje eksiksiz ve dört dörtlük olacaktır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber