MHP açıklıyor, gözler AKP’de

MHP açıklıyor, gözler AKP’de
Yayınlama: 21.01.2019
A+
A-


Cumhur ittifakı kapsamında Tekirdağ’da MHP ile birlikte seçime girme kararı alan ancak henüz ilçe belediye başkan adaylarını açıklamayan AKP’nin, bu hafta adaylarını açıklaması bekleniyor. Zira ittifak ortağı MHP, 24 Ocak Perşembe günü adaylarını açıklayacak.

31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kalmasına rağmen henüz Tekirdağ İlçe Belediye Başkan adaylarını açıklamayan AKP’nin bu hafta adaylarını açıklaması bekleniyor.
İPTAL EDİLMİŞTİ
AKP’nin 13 Ocak Pazar günü yapılacağı duyurulan aday açıklama programı, son dakika iptal edilmiş, konuyla ilgili de resmi bir açıklama yapılmamıştı. Kulislerde dolaşan iddialar ise AKP adaylarının hazırlandığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yazılan Tekirdağ İlçe Belediye Başkan adaylarının daha sonra değiştirildiği ve durumu öğrenen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday açıklama törenini iptal ettirdiği yönündeydi.
MHP AÇIKLIYOR
Seçime kısa bir zaman kalmasına rağmen henüz AKP Tekirdağ adaylarını açıklamazken, ittifak ortağı MHP 24 Ocak Perşembe günü adaylarını açıklayacağını duyurdu. MHP’nin bu açıklamasının ardından gözler AKP’ye çevrildi. AKP’nin de bu hafta içerisinde adaylarını açıklaması bekleniyor.
ERDOĞAN’MI GELECEK?
Kulislerde dolaşan bir diğer iddia ise Tekirdağ’da yapılacak olan AKP aday açıklama törenine bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacak olması. Daha önce yapılması planlanan aday açıklama törenine AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in katılacağı duyurulmuş ancak tören son anda iptal edilmişti.

 

Saray Haber