‘Milyonluk vurgun’ iddiası!

‘Milyonluk vurgun’ iddiası!
Yayınlama: 21.11.2016
A+
A-

25 Milyon TL’ye Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve BİLKOM şirketi tarafından yürütülen Galata Deresi ıslah çalışmaları durdu. Sebebi ise ihaleyi alan BİLKOM Şirketinin iflas ettiği açıklaması. Dere ıslah çalışmalarını yürüten ve iflasını açıklayan BİLKOM şirketi hakkında bir gündem yaratan iddia ise Saray’da bulunan başta akaryakıt ve nalbur esnafına 1 Milyon TL borcu bulunduğu yönünde.

batan-sirket-saray-esnafina-1-milyonluk-borc2017 YILI SONUNDA TAMAMLANMASI BEKLENİYORDU
Özellikle kış aylarında yağışların etkili olmasıyla birlikte su taşkınlarına sebep olan Galata Deresi’nin ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyordu. BİKOM şirketinin 25 Milyon TL’lik ihale bedeliyle üstlendiği çalışmalar doğrultusunda su yatağını genişletme, menfez ve köprü yenileme çalışmaları yaptı. Saray ilçe merkezine yakın noktada bulunan Galata Deresi alanlarındaki çalışmaların 2017 yılının sonbahar ayında tamamlanması planlanmıştı.
1 MİLYON TL’LİK BORÇ İDDİASI
Devlet Su İşleri tarafından ihaleyi alan BİLKOM şirketi Saray ve bölgemizde gerçekleştirdiği Galata Deresi ıslah çalışmalarını durdurdu. Kamuoyu ile paylaşılan bilgiye göre şirket iflas etti. Ortaya atılan bir iddia ise Saray’da gündem yarattı. O iddiaya göre dere ıslah çalışmalarını yürüten BİLKOM Şirketinin Saray’da bulunan başta akaryakıt istasyonu ve nalbur esnafı olmak üzere Saraylı esnaflara 1 Milyon TL borcu bulunuyor. Fakat şirket battığı için Saray esnafı alacağını tahsil edemediğinden büyük mağduriyet yaşıyor.

Ramazan FİŞEK – Saray Gazetesi

Saray Haber