Mustafa Çetin: Kişisel olarak Büyükyoncalı’yı isterim

Mustafa Çetin: Kişisel olarak Büyükyoncalı’yı isterim
Yayınlama: 12.04.2022
A+
A-

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Ben kişisel olarak Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmasını isterim. Zaten her gün Büyükyoncalı’dan vatandaşlar bana geliyor, Kapaklı’ya bağlanma isteklerini dile getiriyorlar. Ama burada kararı Tekirdağ’ın siyasi büyükleri verecek. Başta TBMM Başkanımız Mustafa Şentop olmak üzere Siyasi Partilerin İl Başkanları ve Milletvekilleri Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmasına sıcak bakmıyor” dedi

Gazeteciler Alper Karahan ve Kadir Kıldıze’nin hazırlayıp sunduğu Klişe Otuzbeşlik’in bu haftaki konuğu Kapaklı Belediye Başkanı Musta Çetin oldu.

Kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle yanıt veren Başkan Çetin, “Kapaklı Belediyesi’nin Büyükyoncalı aşkı bitti mi?” sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:
“Bu aşk aslında Kapaklı’nın değil. Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması talebi Büyükyoncalılardan çıktı ve yapılan referandumda yüzde 78 gibi bir oranla Büyükyoncalı Kapaklı’ya bağlansın denildi. Biz bu tercihi Kapaklı Belediyesi olarak kabul ettik ama Büyükşehir Meclisinde reddedildi. Sonrasında mahkeme süreçleri ortaya çıktı. Bugün gelinen noktada mahkemenin kararı referandumun uygulanması yönünde. Bu son karara Saray Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi gerekçeli itirazda bulundu. Ben kişisel olarak Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmasını isterim. Neden isterim? Her gün oradan vatandaşlar bana geliyor ve taleplerini iletiyorlar. Büyükyoncalı’da yaşayan vatandaşlar kendileri Kapaklı halkı ile daha özdeş görüyorlar. Yani tıpkı Kapaklı gibi Büyükyoncalı’da küçük Türkiye. Her bölgeden vatandaşlar var. Zaten sosyolojik olarak Saray’a kendilerini daha uzak hissediyorlar. Bunun yanında Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması durumunda arazilerin değerleneceği yönünde bir öngörü var. Bu gerçek midir bilmiyorum. Bu meselede son kararı Tekirdağ’ın siyasi büyükleri verecek. Başta TBMM Başkanımız Mustafa Şentop olmak üzere Siyasi Partilerin İl Başkanları ve Milletvekilleri Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmasına sıcak bakmıyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber