Nerde o eski palamutlar?

Nerde o eski palamutlar?
Yayınlama: 06.09.2019
A+
A-

Balık avı yasağının 1 Eylül itibariyle kalkmasıyla birlikte Saray’daki balık tezgâhlarında hareketlilik başladı. Geçen sezon hayli bol olmasının yanı sıra uygun fiyatı ile hem balık tezgâhlarının hem de vatandaşın gözdesi olan palamut bu sezon yokları oynuyor. Saray’daki balıkçılar 1 adet bile palamut olmadığını belirterek umutlarının hamsi ve istavritte olduğunu dile getirdi.
Geçen sezon iki tanesi 10 liraya satılan palamut balığını bu sezon dahaca denizde gören olmadı.
HAMSİ VE İSTAVRİT İDARE EDER, PALAMUT İSE HİÇ YOK
Av yasağının kalkmasıyla birlikte tezgahlarının hareketlendiğini söyleyen Özden Balıkçılık’tan Süleyman Gültaş, “Hayırlısı ile balık sezonu başladı. Hamsi ve istavrit idare eder, palamut ise hiç yok. Fiyatlar başlangıca göre iyi. Önümüzdeki günlerde bolluk olursa fiyatlar düşebilir. Vatandaşın ilgisi sezon başlangıcına göre iyi. Umudumuz bu ilginin daha da artması yönünde” dedi.
PALAMUT 3-4 SENEDE KENDİNİ ANCA TOPARLAR
Palamutsuz balık sezonun pek de iyi başlamadığını dile getiren Yılmazlar Balıkçılık çalışanı, şunları ifade etti: “Sezona göre balık az. Palamut 1 tane bile yok. Üst üste iki sene aynı tür balıktan olması zaten zor. Bir de bizim balıkçılar dibini görene kadar bütün balığı çekiyor denizden. Hal böyle olunca bir türün kendini toparlaması 3-4 seneyi buluyor. Bu sene küçük balıktan hamsi ve istavritten ümitliyiz. Şuanda hamsi görünüyor onun da sandığı 200 liranın altına düşmüyor. Yani kilosu 20 lira. İstavritin kilosu ise 15 lira. Havaların sıcak olmasına karşın işler iyi sayılır. Vatandaş balığı özlemiş. Tavuk ve et fiyatlarının yüksek olması vatandaşı balık almaya da yönlendiriyor.”

Saray Haber