Öğretmenevi yıkılıyor

Öğretmenevi yıkılıyor
Yayınlama: 16.07.2019
A+
A-

2006 yılında temeli atılan ve kaba inşaatı tamamlandıktan sonra çürümeye terk edilen Saray Öğretmenevi binasında yıkım işlemi başladı.

13 YIL SONRA GELEN YIKIM
Saray Öğretmenevi’nin temeli 2006 yılında dönemin Tekirdağ Valisi tarafından atılmış, bodrum ve 3 kat çıkıldıktan sonra bina inşaatında çalışmalar durmuştu. Dönemin Saray Kaymakamları Hüseyin Öner ve Alp Arslan binanın hizmete kazandırılması için yoğun çaba sarf etseler de bu girişimler karşılıksız kalmıştı. Binada yapılan son incelemelerin ardından, binanın kullanılmaz halde olduğunun anlaşılması üzerine geçtiğimiz ay binanın yıkılması için ihale yapılmıştı. İhaleyi alan firma bugün itibarıyla Saray Öğretmen Evi’nin yıkımına başladı. İş makineleri ile gerçekleştirilen yıkım çalışmasının birkaç gün içerinde tamamlanası bekleniyor.
ÖZGÜL, YERİNE 24 DERSLİKLİ OKUL YAPILACAK DEMİŞTİ
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Danışmanı Hakan Özgül, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Öğretmenevi hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Özgül şunları dile getirmişti:
“Öğretmenevi’nin ve eski Ali Naki Erenyol Lisesinin olduğu binanın yıkılması ile alakalı çalışma var. O bina yıkılarak yerine 24 derslikli modern bir okul yapılsın, Cumhuriyet İlk Okulunun yeni bir binası olsun diye düşünüyoruz.”

Saray Haber