Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlanacak

Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlanacak
Yayınlama: 22.11.2017
A+
A-


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanın veriliş günü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Saray’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 24 Kasım Cuma günü 13.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak olan kutlamalar saat 14.00’da Saray Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edecek.

ATA’YA ÇELENK SUNULACAK
24 Kasım 2017 Cuma Günü Öğretmenler Günü Kutlama programı kapsamında Saray’ın merkezinde bulunan her derecedeki okulların yönetici, görevli öğretmenler, merkez okulların bayrak ve flamaları ile birlikte temsili öğrenci grupları saat 13.30’da Atatürk Alanı’nda hazır olacaklar. Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü çelengi sunulacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunacak ve Türk Bayrağı göndere çekilecek.
KUTLAMALAR KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DEVAM EDECEK
Çelenk Töreninin ardından kutlamalar saat 14.00’da Saray Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan program, Genç ve Meslek hayatına yeni başlayan öğretmenler adına Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi Öğretmeni Merve Kahraman’ın konuşmasıyla devam edecek. Emekli öğretmenler adına gerçekleştirilecek konuşmanın ardından ise Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıddık Aslan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak.
ÖĞRETMENLER MARŞI İLE SON BULACAK
Program kapsamında mesleğine yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirilecek. Yıl içinde emekli olan öğretmenlere ise ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ takdim edilecek. Günün anlamına uygun şiirler öğrenciler tarafından okunacak. 24 Kasım Öğretmenler Günü ve 15 Temmuz ile ilgili düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verilecek. Öğretmenler Günü kutlaması, Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunumu.( Müzik öğretmenleri Alkan Durmaz yönetiminde) akabinde bütün öğretmenlerin katılımı ile ‘Öğretmenler Marşı’nın’ okunmasıyla son bulacak.

Saray Haber