Oğuz Tokgöz İsveç’te Ülkemizi temsil etti

Oğuz Tokgöz İsveç’te Ülkemizi temsil etti
Yayınlama: 10.09.2019
A+
A-


Avrupa U21 Ümitler Taekwondo Şampiyonası 5-8 Eylül tarihlerinde İsveç’in Helsinborg Şehrinde yapıldı. 30 Ülkeden 500’e yakın sporcunun katıldığı turnuvada Türk Milli Takımında Flipper Spor Kulübü Sporcusu Oğuz Tokgöz de yer alırken Antrenör Uz. Dr. Oğuzhan Tokgöz de Milli Takım Doktoru olarak görev aldı.

Avrupa U21 Ümitler Taekwondo Şampiyonası 5-8 Eylül tarihlerinde İsveç’in Helsinborg Şehrinde yapıldı. 30 ülkeden 500’e yakın sporcunun katıldığı turnuvada Türk Milli Takımında Flipper Spor Kulübü Sporcusu Oğuz Tokgöz yer aldı. 80 kg erkeklerde yarışan sporcumuz birinci turda İngiliz Sporcuyu 15-0 yenerken, ikinci turda tecrübeli Rus rakibine yenilerek turnuvaya veda etti.
OĞUZ TOKGÖZ TEKİRDAĞ’IN İLK MİLLİ SPORCUSU OLDU
Turnuvayı değerlendiren Flipper Spor Kulübü Antrenörü Uz. Dr.Oğuzhan Tokgöz şunları ifade etti:
“21 yaş altı sporcuların yarıştığı bu büyük organizasyona Milli Takımımız güçlü bir kadroyla katıldı. 16 yaşındaki Oğuz yaşça en küçükleriydi. 1 ay önce yapılan Milli Takım Seçmesinde iki parmağı birden kırılmıştı. Hatta bu yüzden Gençler Seçmesine girememişti. Ameliyat ettirip bu Maça yetiştirdik. Buna rağmen kendinden büyük rakipleriyle çok güzel maçlar yaptı ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Daha önce Yıldız ve Gençlerde de Milli olan Oğuz Ümit Erkeklerde Tekirdağ’ın İlk Milli Sporcusu oldu. Ayrıca Kulübümüzün 25. Milliliği oldu. Kürsü bu sefer kısmet olmadı ama daha çok genç. Bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı çaldıracak çok maçları olacak.
“HER ZAMANKİ GİBİ MAÇLARA AİLE DESTEĞİ İLE GİDİYORUZ”
Tabi bize durmak yok. İsveç’ten gelip 10-14 Eylül tarihlerinde Ankara’da Minikler Türkiye Şampiyonasına katılacağız. Altyapıdan 11 yeni sporcumuzun yarışacağı Şampiyonadan yeni madalyalar ile dönmek istiyoruz. Sonrasında da 2 sporcumuz 4-6 Ekim tarihlerinde İspanya’da Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonasına katılacak. Bütün bu maçlara her zamanki gibi aile desteği ve kulübün kısıtlı imkanlarıyla gidiyoruz. Her şeye rağmen biz Saray ve bölge çocuklarına alternatif bir yol sunmaya, onları Milli Takımlarımıza taşımaya devam edeceğiz. Biz buradayız. İsteyene sağlık için spor, isteyene Dünyanın zirvesine giden yol bizden geçer.”

Saray Haber