Onlar artık minik TEMALI

Onlar artık minik TEMALI
Yayınlama: 15.06.2019
A+
A-

 

Minik Tema eğitimini başarı ile tamamlayan Kemalpaşa Anaokulu üç yaş öğrencilerine Minik Tema gönüllü rozeti Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak ve okul öğretmenleri tarafından takdim edildi.
MİNİK ÖĞRENCİLERE TEMA ROZETLERİ TAKILDI
Eğitim Programında toprak, su ve hava konularıyla ilgili öğretmenlere yönelik bazı temel bilgiler ve programın amacına ulaşmasını sağlayacak 42 etkinlik bulunuyor. Öğretmenler çocukların yaş grubuna göre 42 etkinlikten en az 26’sını seçerek uyguluyor. Etkinlikler Kemalpaşa Anaokulu Okul Öncesi  Öğretmeni Silay Karatoprak tarafından uygulanarak, başarıyla tamamlanırken. Çocuklar da bunun karşılığında Başarı Belgesi ve Minik TEMA gönüllü rozeti ile ödüllendirildi. Rozetler İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, okul idarecileri ve öğretmeni tarafından çocuklara takdim edildi.
“OYNARKEN ÖĞRENEN, ÖĞRENİRKEN OYNAYAN MUTLU ÇOCUKLAR EN BÜYÜK KAZANCIMIZ OLACAKTIR”
Konu hakkında açıklamada bulunan Okul Yönetimi şu ifadelere yer verdi:
“Kemalpaşa Anaokulu olarak çocuklarımızın doğa ve oyun haklarını onlara geri vermek gerektiğine inanıyoruz; çünkü doğayı ve doğada oyunu çocuktan esirgemek onlardan oksijeni esirgemek gibidir. Oynarken öğrenen, öğrenirken oynayan mutlu çocuklar en büyük kazancımız olacaktır. Bu yüzden okulumuz 3 Yaş A Sınıfı öğretmeni Silay Karatoprak Eylül ayında Minik TEMA programına başvurmuş bunun karşılığında TEMA Vakfı Temsilcileri, projeyi uygulamak için gönüllü okulumuzun başvurusunu kabul ederek okulumuza gerekli materyalleri ulaştırdı; öğretmenimiz eğitim etkinliklerini sınıflarında uyguladı. Minik TEMA, T. C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde ve Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği’nin katkısıyla 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında okul öncesi çocuklarına yönelik bir pilot program olarak başlatılan doğa eğitimi programıdır. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında yenilenen ve 26 doğa etkinliği ile öğretmenlerimizle ve çocuklarımızla buluşan Minik TEMA, ilk iki yılda 50 ilde 422 okulda 20.000’i aşkın çocuğumuza ulaşmış, onları doğayla buluşturmuştur.”

 

Saray Haber