Optimed ‘Obesity Footprint’ projesine ev sahipliği yaptı

Optimed ‘Obesity Footprint’ projesine ev sahipliği yaptı
Yayınlama: 17.10.2018
A+
A-

Optimed gençlik değişimi kapsamında hazırlanan ve tüm toplumu ilgilendiren “OBEZİTE” konusunda, Op. Dr. İsa Kaman ve Dyt. Sinem Kaya Savcı sunumları ile katılımcıları bilgilendirdi.

Fit Group tarafından Erasmus+ Programı Gençlik Değişimi kapsamında hazırlanan ve Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (www.ua.gov.tr) tarafından finanse edilen ‘Obesity Footprint’ projesi,  6-13 Ekim 2018 tarihleri arasında Çerkezköy’de uygulandı.

Projenin amacı, Türkiye, Romanya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Portekiz’den gelen 37 gencin obezite konusunda bilgi, sağlıklı beslenme, yeterli fiziksel aktivitede bulunma ve psikolojik sorunları yemek yiyerek çözmeme konusunda  kapasitelerini artırmalarında katkıda bulunarak obezite oranını azaltmayı sağlamaktır.
OBEZİTEYİ DETAYLARI İLE ANLATTILAR
Özel Optimed Hastanesi Çerkezköy’de gençler ağırlandı, 2 saat süren bir bilgilendirme toplantısı esnasında hastane doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsa Kaman ve Beslenme Diyet Uzmanı Dyt. Sinem Kaya Savcı sunumlar eşliğinde konuyu detayları ile anlattılar.
“GENÇLERİN OBEZİTENİN BİR SAĞLIK SORUNU OLDUĞUNU ANLAMASI SAĞLIKLI NESİLLERİN YETİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Projenin koordinatörlüğünü yapan Worldest Organization temsilcisi Oktay Yatkın bu projeyle ilgili görüşlerini şu şekilde bildirdi; “Gençlerin obezitenin bir sağlık sorunu olduğunu anlaması ve çözüm yöntemlerini öğrenmesi, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için çok önemlidir. Aynı zamanda farklı kültürlerin bir araya getirilmesi, farklı bakış açıları getirirken, gençlerin ön yargılarını da ortadan kaldırmaktadır. Bu da, daha bilinçli ve duyarlı bir toplumun yetiştirilmesine olanak sağlamaktadır. Bilinçli bir toplumun yetiştirilmesi için yerelde de verdikleri desteklerden dolayı Çerkezköy Belediyesi’ne, Özel Optimed Hastanesi’ne ve Pasha Hotel’e teşekkür ederiz.”.

 

 

Saray Haber