ÖSAL’dan Ardahan’a Gönül Köprüsü

ÖSAL’dan Ardahan’a Gönül Köprüsü
Yayınlama: 25.04.2022
A+
A-

Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi üçüncüsünü gerçekleştirdiği Gönül Köprüsü projesi ile bu yıl Ardahan’a uzandı. 23 Nisan’da onlarca çocuğun yüzünü güldüren projeye 2012-2015 yılları arasında Saray Kaymakamı olarak görev yapan Ardahan Valisi Hüseyin Öner büyük destek verdi

ÖSAL’ın geçtiğimiz yıllarda Adıyaman ve Erzurum’da köy okullarına gerçekleştirilen proje, bu yıl Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Eskibeyrehatun ve Gölbelen köylerinin okullarına organize edildi.
PROJEYE MEHMET YÜKSEL ÖNCÜLÜK ETTİ
Bu yıl okulun Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni Mehmet Yüksel öncülüğünde gerçekleştirilen projede öğrenciler yine sorumluluk alarak projenin her aşamasında Ardahanlı minik kardeşlerine gönderecekleri hediye kolilerini özenle hazırladılar. Projenin tamamlanması kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlıklar tamamlanarak yardım kolileri Ardahan’a gönderildi. Ardından okulu temsilen Okul Kurucusu Erdem Çağman, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni Mehmet Yüksel, öğrencileri temsilen Azra Yüksel ve Eğitim Danışmanı Alkan Durmaz tören için Ardahan’a hareket ettiler.
VALİ ÖNER: PROJE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR
Okulu temsilen yola çıkan heyet 22 Nisan günü Ardahan’a ulaştı. 23 Nisan sabahı Ardahan il merkezinde düzenlenen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninin ardından köy okullarına geçildi. Ardahan Valisi Hüseyin öner, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Çıldır İlçe Kaymakamı, Çıldır Milli Eğitim Müdürü, ilin önde gelen protokol üyeleri ve ilde görev yapan proje sorumlusu öğretmenler ile birlikte önce Çıldır ilçesine bağlı Eskibeyrehatun İlkokuluna geçildi. Burada gerçekleştirilen törende söz alan Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Tekirdağ Saray’dan gelen heyete böyle önemli bir projeye imza attıkları için teşekkürlerini dile getirdi. Vali Öner, projenin örnek teşkil ettiğine dikkat çekerek katılan heyete ve projeyi gerçekleştiren okul öğrencilerine teşekkür etti.
YÜKSEL: ÖNER’İN SARAY’DA BIRAKTIĞI İZLER PROJENİN GERÇEKLEŞMESİNDE ÖNEMLİ OLDU
Heyet adına konuşma yapan ÖSAL Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni ve aynı zamanda proje sorumlusu Mehmet Yüksel, Tekirdağ Saray’dan Ardahan’daki miniklerin yüreğine dokunmak ve bayram coşkularına ortak olmak için buraya geldiklerini belirtti. Daha önce ilçemiz Saray’da kaymakam olan şimdiki Ardahan Valisi Hüseyin Öner’e teşekkürlerini ileten Mehmet Yüksel, Ardahan Valisi Sayın Hüseyin Öner’in ilçemiz Saray’da bıraktığı izlerin bugün bu projenin gerçekleşmesi açısından önemli olduğunu ve Saray’dan Ardahan’a gönül köprülerinin kurulmasında çok önemli bir yeri olduğunu dile getirerek bu durumun projenin yönü konusunda belirleyici olduğunu sözlerine ekledi. 
AZRA YÜKSEL: O TATLI TEBESSÜMÜ GÖRMEK İÇİN GELDİK
Programın devamında ÖSAL öğrencilerini temsilen konuşma gerçekleştiren Azra Yüksel bu yolları minik kardeşlerinin yüzlerindeki o tatlı tebessümü görmek için geldiklerini belirterek onlara Saray’dan öğrenci arkadaşlarının selamlarını iletti. Gerçekleştirilen törende paketler, minik öğrencilerin isimleri okunarak tek tek dağıtıldı. Öğrenciler, köy halkı ve katılımcılarla sohbet eden heyetin hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından Gölbelen İlkokuluna geçildi. Burada da benzer bir tören gerçekleştirildi.  İki ayrı köy okulunda gerçekleştirilen törenler ile öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesinin ve bayramlarının kutlanmasının ardından heyet Ardahan il merkezine geçti.
ÖSAL’DAN VALİSİ HÜSEYİN ÖNER’E TEŞEKKÜR
Okulun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Ardahan’da düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri ve hediyelerin dağıtım törenlerinde duygu dolu anlar yaşandığını dile getiren ÖSAL okul yönetimi, projenin önemine dikkat çekerken kendilerini proje boyunca ve Ardahan’daki tüm etkinliklerde yalnız bırakmayan başta Ardahan Valisi Hüseyin Öner olmak üzere Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Ardahanlı iş insanı Turgay Kaya, törenlerde ve tören sonrasında yanlarında bulunan tüm idareci ve öğretmenler ile projeye destek olan herkese ve ayrıca misafirperverliklerini eksik etmeyen tüm Ardahanlılara teşekkürlerini ilettiler.

REKLAM ALANI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber