Özcan: “Okullar için kaynak Tekirdağ Valiliği’ne gönderildi”

Özcan: “Okullar için kaynak Tekirdağ Valiliği’ne gönderildi”
Yayınlama: 09.01.2020
A+
A-

Ak Parti Saray İlçe Başkanlığı delege seçimlerini Çarşamba günü Saray Halk Eğitim Merkezinde yaptı. Üyeler ilk kez 400 delegeyi belirlemek için sandık başına gitti. Saray’da yapılan delege seçimlerine katılan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Saray’ın en önemli sorunu olan okullar hakkında açıklamada bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen hafta Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Komisyon Başkanlığı’na kaynağın gönderildiğini kaydeden Özcan, “Şimdi YİKOB’un parası var, ihale için hazırlıklarını yapacak. Çok hızlı bir şekilde ihale süreci gerçekleştirilecek ve okullarımızla ilgili bu ihtiyaçlar giderilecek”dedi.

AK PARTİ İLK KEZ DELEGELERİNİ SEÇTİ
Ak Parti Saray İlçe Başkanlığı Çarşamba günü saat 10.00-17.00 saatleri arasında Saray Halk Eğitim Merkezinde delege seçimlerini yaptı. Partililerin delege seçimine ilgi göstermesinden memnuniyet duyduğunu belirten Ak Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş, “İlk defa teşkilat dışında delege seçimi yapıyoruz. Yoğun bir katılımla delege seçimlerini gerçekleştirdik. Delege seçimlerimiz ilçemize, partimize hayırlı olsun” dedi.
“KALBİ AK PARTİ AŞKIYLA ATAN HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ”
Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da Saray’da yapılan delege seçimlerine katılarak partililer ve muhtarlarla bir araya geldi. Delege seçimlerini değerlendiren Ak Parti İl Başkanı Mestan Özcan, şunları ifade etti:
“ İlk defa delege seçimi yaptık. Hayırlara vesile olsun. Aşağı yukarı her ilçede 600-700 kişi, Çerkezköy’de 1000’nin üzerinde üye ilk defa geldi oy kullandı.Delege seçimlerimizi bitirdik. Dolayısıyla kongre sürecimiz devam ediyor. İlçe kongrelerimize de 22 Şubat’tan itibaren başlayacağız, Temmuzun 26’sına kadar süremiz var. Biz dinamik bir ekip olduğumuz için Ramazan’dan evvel ilçe kongrelerimizi bitiririz diye düşünüyorum. Bu dönem bizim Ak Parti’de yaptığımız çok farklı bir uygulama var. Ben Ak Parti’liyim diyen, Ak Parti’de mücadele etmek istediğini söyleyen herkese kucağımızı açacağımız bir modelden bahsediyoruz. Çalışma ve performansa dayalı bir sistem yapacağız. Saray’daki Ak Parti İlçe Teşkilatı bir çatı bir ev bunun içerisinde Ak Parti Saray İlçe Yönetim Kurulu var, yanında da Ak Parti Saray İlçe İstişare Kurulu var. İstişare kurulu bir sonraki dönemin yönetim kuruluna fikir, yol haritası, ışık ve yoldaş olmaya çalışacak. Buradaki performanslar bizim ilçe yürütme ve yönetimimiz için çok önem arz ediyor. Aynı zamanda buradaki performanslar Saray’ın ilde temsilinde bize etkin isimleri gönderiyor olacak. Dolayısıyla çalışanla çalışmayanı ayırmak istiyoruz. Ak Parti Saray İlçe Teşkilatı sosyal medya üzerinden ne yapabiliyor? Hangi performansı ortaya koyabiliyor? Kurum olarak hangi performansı ortaya koyabiliyor? Kişiler olarak hangi performansı ortaya koyabiliyor? Bunların hepsini analiz ediyoruz. Teşkilatlara gönlünü vermiş, kalbi Ak Parti aşkı ve sevdasıyla atan herkesi kucaklayacağız.

İlçelerin sorunlarını çözmek için Ankara programları yapıyoruz. İlçe sorunlarını, problemlerini çözme noktasında biraz daha dirayetliyiz. İnşallah, bu dönemde yenilenme süreci de olacak, yönetimleri tekrar gözden geçirme süreci olacak. Böyle herkesi kucaklayan istişare kurullarında ve yönetim kurullarında gerçekten performans ortaya koyan, Ak Parti’ye itibar kazandıran, burada dava şuuruyla çalışabilecek hepsinden önemlisi memleket sevdası olan, bu memlekete hizmet edeceğim diyen bütün herkese kapımızı açacağız. Sahada, sahanın her köşesinde, mahallelerin her köşesinde gerek mahalle teşkilatlarıyla, gerek sandık kurullarıyla, gerek ilçe yürütme ve yönetim ardından istişare kurullarıyla hissedilir bir Saray teşkilatı çok yakında Saray’ı kucaklıyor olacak”
“OKULLAR İÇİN KAYNAK TEKİRDAĞ VALİLİĞİ’NE GÖNDERİLDİ”
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Saray’ın en önemli sorunu olan okullar hakkında açıklamada bulundu. Başkan Özcan, “ İlçelerimizdeki okullarda değişiklik yapılması, yenilenmesi ya da depreme karşı güçlendirilmesi gerekiyor. Bunların tespitleri yapılmıştı. Bununla ilgili biz ilçe başkanlarımızla bir Ankara turu yaptık. 13 Bakanlıkta 3 ay önce bir görüşme yapmıştık. Milli Eğitim Bakanımız yurtdışında olduğu için görüşememiştik ama 3 Bakan yardımcımız ile farklı farklı günlerde görüşmüştük. Sonra ben tekrar 2 tane daha farklı Bakan yardımcısı ile görüşmüştüm. Milli Eğitim Bakanımızdan da randevu istemiştik. Geçenlerde genişletilmiş il başkanları toplantısı dolayısıyla Ankara’daydım. Ankara’da temaslarımız ve toplantılarımız devam ederken Milli Eğitim Bakanımız bizi Bakanlığa davet etti. Siz bizden randevu istemiştiniz, Bakan yardımcılarımızla görüşmüştünüz. Ancak bizimle görüşememiştiniz, sizi biz davet ediyoruz dediler. Biz hemen gittik. Bilhassa Saray, Marmaraereğlisi,  Çorlu ve Şarköy bu 4 ilçemizde çok hızlı ivedi bir şekilde bazı okullarda depreme karşı güçlendirme ya da yıkılıp yeniden yapılma bunların sağlanması gerekiyor. Bunlarla ilgili mühendisler çalışma yapacaklar. Tahmin ediyorum 30-35 Milyon civarında bir kaynağa ihtiyaç var. Bu kaynakla ilgili geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanımız kaynağımızı Tekirdağ Valiliği’ne Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına (YİKOB) göndermiş oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi YİKOB’un parası var, ihale için hazırlıklarını yapacak. Çok hızlı bir şekilde ihale süreci gerçekleştirilecek ve okullarımızla ilgili bu ihtiyaçlar giderilecek”dedi.

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber