Özcan: “Saray’ı seracılık merkezi haline getireceğiz”

Özcan: “Saray’ı seracılık merkezi haline getireceğiz”
Yayınlama: 14.02.2019
A+
A-


Cumhur İttifakı Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan Çarşamba günü Saray’da bir dizi ziyarette bulundu. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ı ziyaret eden, oda başkanlarıyla, esnaflarla ve STK’larla bir araya gelen Cumhur İttifakı Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, “Saray’da biz Antalya’dan daha büyük bir potansiyelle seracılıkla ilgili müthiş çalışmalar yapabilir, Saray’ı seracılık merkezi haline getirebiliriz. İstanbul’u buradan besleyebiliriz. Nasipsiz dayak bile yenmez derler. Nasibimizde varsa heyecanımız var. Yayı çektik, oktan çıkmak üzereyiz. Bu kadar meraklıyız. Sefer bizden zafer Allah’tan” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN VE YAMAN SAHAYA İNDİ
Cumhur İttifakı Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan Çarşamba günü Saray’da bir dizi ziyarette bulundu. Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan’ı Ak Parti Tekirdağ 26. Dönem Milletvekili Ayşe Doğan, Cumhur İttifakı MHP Saray Belediye Başkan Adayı Özkan Yaman, MHP Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş, MHP Saray İlçe Yöneticileri, Ak Parti İlçe Yöneticileri, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri yalnız bırakmadı.
“SARAY’I ŞİRAZESİNE OTURTACAĞIZ”
 Ak Parti Saray İlçe Başkanlığı’nda partililerine seslenen Özcan şunları ifade etti:
“ Bizim adayımız Saray’da Özkan Yaman, Büyükşehir’de Mestan Özcan’dır. Ben Ak Parti’den, Özkan Yaman Milliyetçi Hareket Partisi’nden Saray’da şirazesinden çıkmış Saray’ı belediyecilik hizmetleri konusunda şirazesine oturtacağız. Raydan çıkmış treni tutacağız el birliğiyle rayına oturtacağız ve güzel işler yapacağız. Ben Tekirdağ Belediyelerini basketbol topuna benzetiyorum. Bir basketbol topu düşünün. İki tane top, bu iki topun ikisi de görüntü olarak birbirleriyle aynı. Fakat bir tanesini yere attığımızda hiç zıplamıyor. Çünkü içinde hava yok veya çok az bir hava var. Diğerini ise saldığımızda zıplıyor havası tam. Bizim Kadir Albayrak ve buna bağlı 11 ilçe belediye başkanlığı Tekirdağ’ın potansiyelini farkında değil. Saray Belediye Başkanın ben Saray’ın potansiyelini farkında olmadığını düşünüyorum. Aynı bu basketbol topu gibi yüzde 20, yüzde 10 ile çalıştırmaya buraya hizmet etmeye gayret veriyorlar. Oysa bizim vizyonumuz çok daha geniş ve çok daha farklı. Bizim ufkumuz çok daha farklı. Biz 18 yıldır şurada Ak Parti hükümetleri tek başına hükümet olarak devam ediyor ve işbirliklerimiz var. Bu birlikler neticesinde Anadolu kentlerinin nasıl hareket ettiklerine bakmak lazım. Samsun’u görmeden Tekirdağ’ı konuşmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Konya’yı, Kayseri’yi görmeden Tekirdağ ile hizmet noktasında şunları yaptık falan demek yersiz geliyor bana. Bugün Gaziantep ve Trabzon’u görmeden şu Tekirdağ’daki ilçelere baktığımda üzerine ölü toprağı serpilmişliği, köhneliği, karanlığı ve izbeliği görmemek mümkün değil. Ama bizim insanlarımızın çoğu bunu başaramıyor. Samsun’a herkesi elinden tutup götüremiyorum, Kayseri’ye götüremiyorum. Hele hele biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize söylemiş olduğu muasır medeniyet seviyesi diye söylediği batı toplumlarına baktığımızda ise hiç Tekirdağ mukayese bile edemeyiz. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin şehirlerini, kentlerini bir görün. Yeşilliği görün, moderniteyi görün, insanlara olan sevgiyi saygıyı bir görün. Madem biz bu şehirlerde yaşayan insanlarla ilgili değer üreteceğiz. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Çok net söylüyorum. Potansiyelinde kullanılamayan bir Tekirdağ’dan bahsediyoruz. Bir de bana diyorlar ki 1059 proje neden yapıyorsun, benim 2 bin 59, 3 bin 59 proje yapmam lazım. Geliyorum gidiyorum hep böyle Saray, projeleri yok. Bütün ilçelerde yaptığımız anketlerde vatandaşın öncelikli tercihi yol, trafik otopark çıkıyor. Altyapı üstyapı bunları konuşuyorlar. Bunlar belediyelerin zaten yapması gereken mevzular.
“SARAY’DA SERACILIKLA İLGİLİ MÜTHİŞ ÇALIŞMALAR YAPABİLİRİZ”
Oysa biz proje üretmeliyiz, ürettiğimiz projelere kaynak aramalıyız. Saray’ı kalkındırmamız lazım. Sıcak su çıktı Saray’da. Antalya’dan seralardan domates, biber patlıcan satıyorlar. Domates patlıcanla ilgili fiyatla ilgili bir sürü spekülasyonlar yapılıyor. Antalya’da biliyorsunuz sıkıntı yaşandı ne sera kaldı ne bir şey uçtu gitti. Bugün kış şartlarındayız. Elbette domates biberin fiyatı kışın artacak, yazın azalacak. Ama seraların yaşadığı sıkıntılardan dolayı fiyatlar arttı. Saray’ın İstanbul yeni hava limanına uzaklığı 86 kilometre, bu kadar yakınız. Saray’da biz Antalya’dan daha büyük bir potansiyele sahip seracılıkla ilgili müthiş çalışmalar yapabiliriz. İstanbul’u buradan besleyebiliriz. Nasipsiz dayak bile yenmez derler. Nasibimizde varsa heyecanımız var. Yayı çektik, oktan çıkmak üzereyiz. Bu kadar meraklıyız. Sefer bizden zafer Allah’tan. Ben artık proje diye ilçenin tamamında tabelacılara gidip Andımız’ı tabelacılara yaptırıp Belediye binalarına Andımız’ı astık büyük iş başardık diyenlerle değil, bu millete dokunan bu milletin insanına çoluk çocuğuna, kadınına, yaşlısına ve hayvanına değer üreten belediyecilik anlayışı gelsin istiyorum.”
ÖZCAN’DAN BAŞKAN ÇOBAN’A ZİYARET
Cumhur İttifakı Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Çoban, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan’a çalışmalarında başarılar diledi. Özcan ile sohbet eden Başkan Çoban Saray Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
“SARAY SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ OLACAK”
 10 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde yapılan çalışmaları anlatan Başkan Çoban şunları ifade etti:
“Demokratik güzel bir yarış olacağı inancındayım. Ülkemize hayırlı olsun. Saray halkına teşekkür ediyorum.10 yıllık süreçte Saray için hizmetlerimizi sürdürdük Meclisimizle beraber. Yüzde 85 oy birliği ile çıktı kararlarımız. Bir şeyler yaptığımıza inanıyorum. En önemlisi temel alt yapı sorunlarını çözdük kanalizasyon, içme suyu ve doğal gaz. Bu çalışmaları yaparken devletin kilit noktası İller Bankası’ndan bunları sağladık. İller Bankası’nda süreci iyi takip ettik. Termalleri Saray’a kazandırdık. Saray, bölgemizde sağlık turizminin merkezi olacak. Tarım OSB ile ilgili Saray Belediyesi olarak Ticaret Odası, Valilik ve Bakanlık böyle bir başvurumuzda oldu. Termallerle Saray İstanbul’un bölgenin besin kuvezi olur. Termalleri Saray Belediyesi’ne kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
“ÇALIŞACAĞIZ, KEŞKE DEMEK İSTEMİYORUZ”
Başkan Çoban’a nezaketinden dolayı teşekkür eden Cumhur İttifakı Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan,” Biz de bugün Özkan arkadaşımla Saray’da saha çalışmaları yapıyoruz. Bunu yaparken de sizden başlayalım istedik. Emekleriniz var, Allah razı olsun. Biz sefer bizden zafer Allah’tandır diye yola çıkan bir ekibiz. Çalışacağız, keşke demek istiyoruz. Demokrasi bayramı olarak görüyoruz. Bunu yaparken de Saray ile ilgili veya 11 ilçenin tamamıyla alakalı projeler üretmeye çalışıyoruz, fikir ortaya koyuyoruz. Vatandaşlarımıza temas ediyoruz, onların dertlerini dinlemeye çalışıyoruz” dedi.
“GÖREVİNİZİN HAKKINI VERMENİZ ÖNEMLİ”
Nezaketinden dolayı Başkan Nazmi Çoban’a’ teşekkür eden 26.dönem Ak Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, “Siz hep uyumlu bir siyaset yürüttünüz biz vekilken. Görevinizin hakkını vermeniz önemli. Eğitimci olmanızın da bir artısı var. Siz devrettiğiniz zaman hangi arkadaşımız alırsa alsın hep beraber ülke için, Saray için çalışacağız” dedi.
PERSONELE KOLAYLIKLAR DİLEDİ
Ziyaretin ardından Cumhur İttifakı Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan belediye birimlerini gezerek personele kolaylıklar diledi.
ÖZCAN’DAN ESNAF SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİNE ZİYARET
Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan ziyaretlerine Saray Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile devam etti. Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen ile bir araya gelen Özcan, Başkan Özen ile gündemi değerlendirdi. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Ali Özen, Mestan Özcan’a çalışmalarında başarılar diledi. Özcan da Esnaf Kredi ve Kooperatifi Başkanı ve İYİ Parti Saray Belediye Başkan Adayı Ali Özen’e çıktığı yolda başarılar diledi.

 

Saray Haber