Özel Lise aşure dağıttı

Özel Lise aşure dağıttı
Yayınlama: 09.10.2018
A+
A-


Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi, Muharrem ayı dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlere aşure ikram etti.

ÖZEL LİSE’DEN AŞURE İKRAMI
Muharrem ayı dolayısıyla aşurenin önemini, kardeşliği, paylaşmayı, birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla Özel 2105 Saray Anadolu Lisesi okul yönetimi tarafından aşure etkinliği düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen aşure etkinliğine öğrenci, öğretmen ve okul yöneticileri katıldı.
AŞURE AYININ TOPLUMSAL YAŞAMDAKİ YERİ ÖĞRENCİLERE ANLATILDI
Öğrenciler arasında keyifli anlara sebep olan etkinlik çerçevesinde öğrencilere aşurenin içinde barındırdığı farklılıklar ve bu farklılıkların birlikteliğinden oluşan renk ve lezzetin önemi anlatılarak, aşure ayının toplum olarak yaşantımızdaki yeri ve önemi öğrencilerle paylaşıldı.
OKUL GELENEĞİ HALİNE GETİRİLECEK
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi Okul Yönetimi, farklılıkların birlikteliğinin oluşturduğu güzelliğe ve ahenke dikkat çekerek vurgu yaptı. Ayrıca aşurenin birlik ve beraberliği güçlendiren etkisine dikkat çekildi.
Özel Lise okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Her eğitim öğretim yılında bu tür etkinlikler gerçekleştirilerek, bunların bir okul geleneği haline getirilmesi hedeflenmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Saray Haber