Özel Lise İyilik Okulu yarışmasında ilk beşe girdi

Özel Lise İyilik Okulu yarışmasında ilk beşe girdi
Yayınlama: 04.04.2018
A+
A-


Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Deniz Feneri Derneği iş birliği ile ülke genelinde özel okullar arasında gerçekleştirilen “ İyilik Okulu” yarışmasına iki ayrı proje ile katılan Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi ilk beşe girmeyi başardı. “Sevdamız Vatan ve “Gönül Kumbaram” iki ayrı proje ile yarışmaya katılan okulun “Sevdamız Vatan” projesi ödüle layık görüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Deniz Feneri Derneği iş birliği ile ülke genelinde özel okullar arasında gerçekleştirilen ”İyilik Okulu” yarışmasına iki ayrı proje ile katılan Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi yarışmada ilk beşe girmeyi başardı. ”Sevdamız Vatan ve ”Gönül Kumbaram” isimlerini verdikleri iki ayrı proje ile yarışmaya katılan okulun ”Sevdamız Vatan” (Afrin’de Terörle Mücadele Eden Mehmetçiğe Destek) projesi ödüle layık görüldü. 2 Nisan 2018 Pazartesi günü İyilik Okulu haberler sayfasından yapılan duyuruda,  yarışmaya katılan 1200 proje arasından ilk beşte yer aldığı ilan edildi.
”SEVDAMIZ VATAN”
Okulun Afrin’ de mücadele eden Mehmetçiğimize destek amacıyla başlattığı projede öğrencilerin bedenleriyle Afrin yazarak dev bir bayrak açıp seslendirdikleri Komando Andı videoları sosyal medya da yoğun ilgi görmüş, ulusal haber kanallarında yayınlanmıştı. Bu proje kapsamında okul, sınıf kumbaralarından elde ettikleri 5300 TL’lik birikimi Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlamıştı. Ayrıca askerlerimize yazdıkları destek mektuplarından ikisini seslendirerek bir video düzenlediler. Bu çalışmaya 14 Şubat sevgililer gününe denk gelmesi sebebiyle ”Sevdamız Vatan” adını verdiler.
YARIŞMADA İKİ PROJE İLE YER ALDILAR
Ülke genelinde düzenlenen 3. İyilik Okulu Ödülleri yarışmasına iki proje ile katılan okul birinci projesinde Erzurum Karayazı’da bir ilkokula öğrencilerinin kumbaralarından toplanan miktar ile oluşturdukları hediye paketlerini ulaştırmış bu projeye ”Gönül Kumbaram” projesi adı verilmişti. Öğrencilerin Afrin’de mücadele eden Mehmetçiğimize destek amacıyla oluşturduğu ”Sevdamız Vatan” projesi ile birlikte okul iki projeyle yarışmada yer aldı. İyilik Okulu Ödülleri ile ilgili internet sitesinden yapılan açıklamada derece elde eden okullara ödüllerinin gerçekleşecek bir törenle sunulacağı ve ilk beşe giren okulların ödül sıralamalarının törende açıklanacağı duyuruldu.
MAKSADIMIZ İYİLİK ADINA ÖRNEK PROJELER OLUŞTURMAK
Okul yönetimi yaptığı açıklamada ”Yarışmaya iki ayrı proje ile katıldık. Ülke genelinde düzenlenen bu yarışmada okulumuzun ”Sevdamız Vatan”  projesinin 1200 proje arasından dereceye girmesi bizler açısından bir gurur kaynağıdır. İyi Eğitim, İyi İnsan felsefesiyle hareket eden kurumumuzun bu çalışmalarda derece elde etmesi bizleri oldukça mutlu ediyor. Toplumda farkındalık oluşturmak adına gerçekleştirdiğimiz bu projelerin tüm aşamalarında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi başarılarından dolayı kutluyor, bu başarıların ilerleyen süreçte artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Maksadımız bu projelerle toplumda farkındalık oluşturmak, iyilik adına yapılacak çalışmalara örnek teşkil etmektir.” ifadelerine yer verildi.

Saray Haber