Özgül devlet yatırımları hakkında bilgi verdi

Özgül devlet yatırımları hakkında bilgi verdi
Yayınlama: 27.07.2018
A+
A-


24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla gazetemizi ziyaret eden Ak Parti Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül, ilçemizdeki devlet yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

DERE ISLAH ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Özgül’ün açıklamaları şu şekilde:
“Dere Islah çalışmaları kapsamında Yuvalı Mahallesinde koruma demirleri yapılıyor, daha önce plastikti. Onlar iptal edildi. Mahallelilerin isteği doğrultusunda dere etrafındaki korkuluklar Beyazköy ve Çukuryurt’ta olduğu gibi demirden yapılıyor. Ondan sonra sıra Saray’a gelecek. Saray’da dere ıslahı Soğuksu’nun üzerine kadar yapılacak.
SARAY’A YENİ SPOR SALONU MUTLAKA YAPILACAK
Atıl durumdaki spor salonu ile ilgili başvuru yapıldı. Mahkemesi bitti, yüklenici firma temyize verdi. Temyiz sürecinde seçimden dolayı duraksamalar oldu. Bu kışa girerken orasının yıkıldığını göreceksiniz. Yeni bir spor salonu Saray’a mutlaka yapılacak.
Ayrıca Saray Eski Devlet Hastanesinin olduğu yer yıkılacak. Bağışçının yaptığı bir kısım var orası tadilat yapılarak engelli öğrenciler için okul yapılacak.
BUĞDAY SİLOSUNUN İHALESİNİ ALDILAR HALEN BEKLİYORLAR
Beyazköy’e buğday alımı için çelik silo yapılacak. O ihaleyi Trakya’daki Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birliği aldı. Tarım Kredi ortakları biz yapalım dedi çelik siloyu. İhaleye girdiler, aldılar. Ancak 1 senesi kaldı. 1 yıl içinde yapmazlarsa ihale iptal olacak. 2 yıl oldu hala bir çivi çakılmadı.
CUMHURİYET İLKOKULUNA YENİ BİR KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Öğretmenevinin ve eski Ali Naki Erenyol Lisesinin olduğu binanın yıkılması ile alakalı çalışma var. O bina yıkılarak yerine 24 derslikli modern bir okul yapılsın, Cumhuriyet İlköğretim Okulu yeni bir bina olsun diye düşünüyoruz. Oradaki eski binanın restorasyonu yapılsın oraya taşınsın, oraya yeni bir bina yapılsın amacımız o.
SGK’ya bina kazandıracağız Askerlik Şubesi’nin olduğu yere. Milli Eğitimden yer tahsisi oldu. Milli Eğitim orasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına verdi.
YATIRIM İÇİN MİLLİ KAYNAKLAR KULLANILMALI
Taş Ocaklarının çevreye verdiği zarara ve ilçe merkezinde meydana getirdiği yol ve trafik sorununa dair yönelttiğimiz soruya Hakan Özgül şu şekilde cevap verdi:
“Ağır tonajlı araçların geçtiği yollar altyapısı ile birlikte sağlam yapılmalı. Burada yerel yönetimlere büyük iş düşüyor. Ülkemize Ak Parti iktidarıyla birlikte önemli yatırımlar yapılıyor. Kim dünyanın en büyük hava limanına,  en büyük köprüsüne, yollarına ve en iyi okullarına sahip olmak istemez? Bunları istiyorsak milli kaynaklarımızın kullanımına daha olumlu bakmamız gerekiyor.”
 

 

Saray Haber