Özkan Yaman; Sevim kongreye gölge düşürdü!

Özkan Yaman; Sevim kongreye gölge düşürdü!
Yayınlama: 30.11.2014
A+
A-

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ve Ak Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman Genel Merkez tarafından ileri bir tarihe ertelenen 5. Olağan Kongre sonrası birer yazılı açıklama yaptılar. İlçe eski Başkanı Ecivet Sevim’in maksatlı bir hareketle kongreyi iptal ettirdiğini söyleyen Özkan Yaman, “Tüm partili delegelerimiz ve Ak Parti’ye gönül veren partililerimizle hazır bulunduğumuz kongremize ilçe eski başkanı Ecivet Sevim tarafından gölge düşürüldü” dedi.
ÖZKAN YAMAN
Ak Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman iptal edilen Saray 5. Olağan İlçe Kongre’si sonrası yaptığı yazılı açıklamada, eski Başkan Ecivet Sevim maksatlı bir hareketle kongreyi iptal ettirdiğini söyledi.

“SEVİM MAKSATLI DAVRANMIŞTIR”
Ak Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman ‘Genel Merkeze rağmen siyaset yapmak doğru olmaz’ başlıklı yazılı açıklamasında şu ifadeler eyer verdi:
“29 Kasım 2014 günü tüm partili delegelerimiz ve Ak Parti’ye gönül veren partililerimizle hazır bulunduğumuz kongremize ilçe eski başkanı Ecivet Sevim tarafından gölge düşürüldü. Yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz ilçe danışma toplantısı ve ilçe delege yemeğinde gerek İl Başkanımız Ahmet Akçay ve gerekse Milletvekilimiz Sayın Ziyaeddin Akbulut tarafından üzerine basa basa ‘Saray İlçemizde tek liste tek aday Başkanımız Özkan Yaman’la kongreye yürüyeceğiz’ denilmiştir. Üstelik tek liste, tek aday şartı sağlanmadığında kongrenin Genel Merkez tarafından iptal edileceğini bildiği halde maksatlı bir hareket yaparak eski başkan Ecivet Sevim 2’inci liste, 2’inci aday olacağını açıkladı.

“SEVİM KONGRENİN İPTALİ İÇİN TÜM GAYRETİNİ GÖSTERDİ”
Ecivet Sevim, Kongreye tarafımızda n hazırladığımız listeye kendi listesinden eklemek istediği kişilerde sayı şartı koyarak uzlaşma çabalarını boşa çıkararak, resmen kongrenin iptali için elinden gelen tüm gayreti göstermiştir. Yapılan bu kötü niyetli hareketi şahsım ve yönetimim adına esefle kınıyorum.

YAMAN EMEK VERENLERE VE KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Her şeye rağmen kongremiz için tüm hazırlık çalışmalarından dolayı tüm parti yönetimimize, Kadın ve Gençlik Kollarımıza, salonu dolduran Ak Parti gönüllüsü delege ve üyelerimize, katılımları ile bizleri onurlandıran tüm davetlilere gönülden teşekkür ediyorum.”
ahmet akçay
“BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN YARA ALACAĞI KANAATİNE VARILDI”

İptal edilen Saray 5. Olağan İlçe Kongre’si sonrası Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay’ın açıklaması ise şu şekilde:
“Yeni Türkiye İnşasına katkıda bulunmak şiarıyla başlattığımız 5. Olağan Kongre sürecimizde, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı takvimi uyarınca 29 Kasım 2014 günü icrasına karar verilen Saray 5. Olağan İlçe Kongremiz Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu’nun takvimi açıklarken kamuoyuna deklare ettiği -Tek liste, Tek aday ve İstişare ile kişi değil Ak Parti ortak aklı ile birlik ve beraberlik- ilkesine aykırılığa mahal vermemek adına; yapılacak kongrede liste yarışı neticesinde kimin kazanacağının önemine bakılmaksızın partimizin ve partililerimizin birlik ve beraberliğinin yara alacağı kanaatiyle, Saray 5. Olağan İlçe Kongremizin tarihinin değiştirilmesine, kongre süreç ve takvimini belirlemeye yetkili Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızca karar verilmiştir. Saray 5. Olağan İlçe Kongremiz Genel Merkez Teşkilat Başkanlığınca belirlenecek ileri bir tarihte icra edilecektir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber