RES’lere neden izin verdiğini açıkladı

RES’lere neden izin verdiğini açıkladı
Yayınlama: 16.10.2020
A+
A-

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, “RES’lerle ilgili büyük bir ilkesellik içindeyim. Ben insan ve hayvan haklarını önemsiyorum. Bunun için kapitalizme bir noktada geçit vermiş durumdayım. Eşitliği öylesine önemsiyorum ki, 120 aile çadırda yaşamaktan kurtulsun diye RES’lere izin verdim” dedi

Güngörmez Ormanlarına yapılacak yeni RES’lere onay veren, bu nedenle yoğun eleştiri alan Başkan Erkiş, RES’lere neden izin verdiğini şöyle açıkladı:
“Daha öncesinde rejim almış, faaliyetlerini sürdürmekte olan bir Rüzgar Enerji Santrali toplamı vardı. İzin zaten verilmiş, Belediyenin engellemesi gibi bir durum söz konusu değil. Zaten mevcut RES’lerin Adalı Grubundan Beşiktepe Grubuna devri var. Bu aşamada biz müdahale ediyoruz diyemeyiz. Bu mesele lüzumu dairesince cereyan edecekti zaten. Bizim bir dahilimiz olamazdı, belki geciktirirdik. Mesele çok belediyelik bir mesele değil. Bizim dışımızda zaten ilerlemiş bugüne gelmiş.

Belediye olarak bu noktada şifahi bir anlaşma yapmayı uygun bulduk. Saray’a üstün kamu menfaatini gerçekleştirecek projelerde destek sözü aldık. Romanların evlerinin güzelleştirilmesi, çadırlardan arındırılması ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi konusunda söz aldık. Malzemesini onlar getirecek, işçiliğini biz sağlayacağız, yer tahsisini de hazine ile çözeceğiz. Bu garip, yürekleri acıtan durumdan kurtulacağız. Bir de Saray’ın barınağı içler acısı durumda. Onu da biz yapacağız dediler. Tip projeler üzerinde çalışıyoruz şuan. Bunun yanında Saray Belediyespor Basketbol Takımı için 200 bin liralık bir sponsorluk anlaşması yaptık. Başta dediğim gibi üstün kamu yararı gözeterek Beşiktepe Grubunun talebine olumlu yanıt verdik. Şuan elimizde roman vatandaşlarımız için, köpek barınağımız için ve Saray’da sporun gelişmesine adına alınmış bir destek sözü var. Biz bunu almıyoruz desek de o pervaneler dönmeye devam edecekti.

Bir de karşında duramayacağın bir şeye çok da direnmenin bir anlamı yok. Kamu menfaatini başka bir açıdan yaratabilir miyim diye düşündüm. Ben ezilen halkların yanında olmuş, o mücadeleden gelmiş bir insan olarak romanlar için ne yapabilirimi bu dönmemde önde tuttum. Asıl proje romanlar için olacak. Belki de 8-10 milyonluk bir proje olacak. Bizi çoktan aşan bir durum vardı. Belki selden kütük kapmaya benziyor biraz ama direniş göstersem daha tuhaf bir durum ortaya çıkacaktı. Bu konuda eleştiri alacağımın farkındayım. Belki partim beni kınayacak belki de cezalandıracak. Şuan RES’lere ehveni şer kabilinden bakarak tarafım. Aslında RES’lerle ilgili büyük bir ilkesellik içindeyim. Ben insan ve hayvan haklarını önemsiyorum. Bunun için kapitalizme bir noktada geçit vermiş durumdayım. Eşitliği öylesine önemsiyorum ki, 120 aile çadırda yaşamaktan kurtulsun diye RES’lere izin verdim.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber