Sakata gelmeseydik şampiyonduk!

Sakata gelmeseydik şampiyonduk!
Yayınlama: 27.02.2018
A+
A-

Tekirdağ Süper Amatör Ligde ikinci yarı ile birlikte adeta Saray Belediyespor fırtınası esiyor. İkinci yarıda oynadığı 6 maçtan 4 galibiyet 2’de beraberlik çıkaran Saray Belediyespor, 5. Sıraya kadar yükseldi. Temsilcimiz ilk yarıdaki sakatlıkları ve şansızlıkları yaşamasaydı bugün ligin zirvesinde olması kuvvetle muhtemeldi.

Tekirdağ Süper Amatör Ligin 21. Haftasında Saray Belediyespor sahasında Malkara temsilcisi Sağlamtaşspor’u konuk etti.
İLK YARI 2-0 BİTTİ
Pazar günü saat 13.00’de Saray Stadı’nda oynanan mücadeleye etkili başlayan takım Saray Belediyespor oldu. Organize ataklarla rakip kalede gol arayan Saray Belediyespor, ilk golü penaltıdan buldu. Sağ taraftan yapılan ortada ceza sahası içinde topu kontrol eden Tansu, yere düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atılı için topun başında geçen Burak, meşin yuvarlağı ağarlarla buluşturunca, Saray Belediyespor 1-0 öne geçti. Bu gol sonrası farkı açmak için rakip kaleye yüklenen Saray Belediyespor, ikinci golü ilk yarının son dakikalarına doğru buldu. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Tansu kafayla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0’a taşıdı. İlk yarıda başka gol sesi çıkmayınca Saray Belediyespor soyunma odasına 2-0 önde gitti.
SARAY BELEDİYESPOR 3 PUANI DAHA HANESİNE YAZDIRDI
İkinci yarıya skor avantajıyla başlayan Saray Belediyespor, topa sahip olarak oyunun hâkimiyetini elinde tutmaya çalıştı. Soğuk hava ve rüzgâra karşı da mücadele eden Saray Belediyespor, girdiği önemli pozisyonları değerlendirmeyince farkı açma şansını elinin tersiyle etmiş oldu. Maçın son dakikalarına doğru rakip takım uzaktan bir şutla golü buldu ve farkı 1’e indirdi (2-1). Maçın son dakikalarında iyi kapanan ve rakibine pozisyon şansı tanımayan Saray Belediyespor, sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.
İKİNCİ YARININ EN ÇOK PUAN TOPLAYAN TAKIMI
Bu galibiyetle ligin ikinci yarısındaki çıkışını sürdüren Saray Belediyespor, puanını 30’a çıkardı. 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik alan Saray Belediyespor, ikinci devrenin en çok puan toplayan takımı oldu ve ilk yarının sonunda bulunduğu 10. sıradan 5’inciliğe kadar yükselmeyi bildi.
AKSOY: SAKATLIKLAR OLMASAYDI EN GÜÇLÜ ŞAMPİYONLUK ADAYI BİZDİK
Maç sonrası değerlendirmede bulunan Saray Belediyespor Kulüp Başkanı İbrahim Aksoy şunları ifade etti:
“Öncelikle takımımızı kutluyorum. İyi mücadele ettiler ve 3 puanı daha hanemize yazdırdılar. Ligin ikinci yarısı ile birlikte gerçek kimliğine bürünen Saray Belediyespor, 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. İlk yarıda yaşadığımız talihsiz sakatlıklar olmasaydı, şuan ligde en önemli şampiyonluk adayı Saray Belediyespor’du. Önümüzde 5 maçımız daha var. Bu maçları da kazanıp ligi ilk 3. Veya 4’üncü sırada bitirmek istiyoruz. Takımımız bugün de göstermiştir ki, Saray Belediyespor bundan sonra kolay kolay hiçbir takıma puan vermeyecektir.”

Saray Haber