Şampiyonlar 80 gün sonra salonda

Şampiyonlar 80 gün sonra salonda
Yayınlama: 09.06.2020
A+
A-

Normalleşme kararları kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığının belirlediği önlemler çerçevesinde Flipper Spor Kulübü sporcuları salonlarına kavuştu

Bakanlığın belirlediği antrenmanlara başlanacak spor dalları arasında Taekwondonun da yer almasıyla birlikte Flipper Spor Kulübünün Şampiyon Sporcuları 80 gün sonra salonda antrenmana başladı.
TOKGÖZ: YARIN MAÇ OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ
80 gün sonra sporcularına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Flipper Spor Kulübü Antrenörü Uz. Dr. Oğuzhan Tokgöz, “Covid salgını henüz bitmediği için çok sıkı kurallar belirlendi. Biz de gerekli bütün önlemleri aldık. Maske takma, ateş ölçümü, sosyal mesafe, dezenfeksiyon kurallarına uyma gibi genel kuralların yanında 6 metrekareye 1 sporcu, en fazla 1 saat antrenman, uzun antrenman arası ve sporcuların birbirleriyle temas etmeden çalışması gibi özel kurallar mevcut. Bu yüzden müsabaka antrenmanı değil sadece genel antrenmanlar ve poomse antrenmanları yapabiliyoruz. Ayrıca bir grupta en fazla 8 sporcu alabiliyoruz. Bir de sporcularımızın çoğu küçük olduğundan sadece 18 yaş altına izin verilen Çarşamba ve Cuma günleri çalışabiliyoruz. Evde spor normal kişiler için gerekli ve yeterli ama üst düzey sporculara yetmiyordu. Antrenmanlara yeniden başlamak güzel ama sayı ve süre olarak başarı için yetersizdi. Allah’tan Bakanlığımız 18 yaş altı Milli sporculara özel izin çıkartarak diğer günlerde çalışmalarını sağladı. Böylece 7’si 18 yaş altı 8 Milli sporcumuz daha sıkı çalışarak eski formlarına kavuşacaklar. Çok başarılı bir yıla başlamıştık, Ümitler Avrupa Şampiyonasına 2 sporcumuz katılım hakkı elde etmişti. Gençler ve yıldızlarda da çok iddialıydık, Ulusal yarışmalarda madalyaları topluyorduk ama her şey durdu. Sporun geleceği salgının dünyadaki ve Türkiye’deki seyrine bağlı ve henüz belirsiz. Biz yarın maç olacakmış gibi çalışacağız. Hep beraber sağlıklı ve başarılı günleri yine görmek için lütfen kurallara uyalım, maske takalım, sosyal mesafe kurallarına uyalım” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber