Saray Belediyesine ‘Üç Fidan’ soruşturması

Saray Belediyesine ‘Üç Fidan’ soruşturması
Yayınlama: 11.05.2020
A+
A-

6 Mayıs’ta Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan paylaşımı yapan Saray Belediye Başkanlığı hakkında soruşturma başlatıldı. Saray Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında Saray Belediye Başkanlığının sosyal medya hesaplarından sorumlu çalışanı ifadeye çağrıldı. Yirmili yaşlarında hayatlarını Türkiye’nin bağımsızlığı için feda eden Üç Fidan, tüm Türkiye’de olduğu gibi Saray’da da yurttaşların sevgisini kazanmış, yüzlerce Saraylı 6 Mayıs’ta sosyal medya paylaşımları ile Üç Fidanı anmıştı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan paylaşımı nedeniyle Saray Belediyesi hakkında soruşturma başlatarak bir ilke imza atan Saray Cumhuriyet Savcılığının yüzlerce Saraylı hakkında soruşturma başlatıp başlatmayacağı da merak konusu.

Saray Cumhuriyet Savcılığı, 6 Mayıs’ta sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anan Saray Belediyesi hakkında soruşturma başlattı.
ÜÇ FİDAN PAYLAŞIMI KALDIRILDI
6 Mayıs Çarşamba günü başlatılan soruşturma kapsamında emniyet ekipleri Saray Belediye Başkanlığına giderek Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan paylaşımının kaldırılmasını talep etti. Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’in onayı ile paylaşımı kaldıran Saray Belediye Başkanlığının sosyal medya hesaplarından sorumlu çalışanı geçtiğimiz Cuma günü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi. Saray Cumhuriyet Savcılığı ifadeyi inceledikten sonra soruşturmanın akıbeti hakkında kararını verecek.
BİNLERCE SARAYLI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILACAK MI?
68 gençlik hareketi önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, bağımsızlığı ve yurtseverliği savunarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Saray’da da yurttaşların sevgisini kazanmış, yüzlerce Saraylı 6 Mayıs’ta sosyal medya paylaşımları ile Üç Fidanı anmıştı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan paylaşımı nedeniyle Saray Belediyesi hakkında soruşturma başlatarak bir ilke imza atan Saray Cumhuriyet Savcılığının yüzlerce Saraylı hakkında soruşturma başlatıp başlatmayacağı da merak konusu.
NE OLMUŞTU?
CHP bu 6 Mayıs’a ayrı bir önem vermiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın Ankara Karşıyaka Mezarlığında bulunan mezarlarını ziyaret etmişti. Ülke genelinde birçok CHP’li Belediye sosyal medya hesaplarından Üç Fidan için anma mesajları paylaşırken, Saray dışında hiçbir yerde bu paylaşımlar soruşturma konusu olmamıştı. Türkiye toplumsal tarihinin önemli isimlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın adı ülkenin farklı noktalarında parklara, caddelere ve sokaklara da verilmiş durumda.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Saray Haber