“Saray’a 600 bin kişi gelecek”

“Saray’a 600 bin kişi gelecek”
Yayınlama: 29.09.2017
A+
A-

Hattuşa Vacation Thermal Club Saray Park Müdürü Adem Koç, Saray’ın termal yatırımlardaki geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Termal tesislerin, Saray’ın coğrafi konumu, doğası ve tarihi ile bütünleştiğinde ortaya büyük bir potansiyelin çıkacağını ifade eden Koç, “Biz bu potansiyelin farkındayız. Türkiye’de Termal denilince akla ilk gelen firma Hattuşa’dır. Bizim yatırımlarımızla birlikte Saray’a yeni yatırımcılarda gelecektir. Hedefimiz 4 yıl içinde Saray’a en az 600 bin kişiyi getirmektir. Biz Ankara Ayaş’ta termal tesis kurmak için yer aldığımızda yerin dönümü 2-3 bin liraydı. Şimdi Ayaş’ta dönümü 100 bin liraya zar zor yer alabiliyorsunuz. Saray için de aynı durum söz konusu olacaktır. Bu bölge ileride parayla yer alınamayacak hale gelecektir” dedi.

Saray’ın ilk termal tesisi olacak Hattuşa Vacation Thermal Club Saray Park’ın Müdürü Adem Koç, Hattuşa’nın Saray’da devam eden çalışmaları, firma olarak hedefleri ve termal tesislerin Saray’a kazandıracakları hakkında açıklamalarda bulundu.
BUGÜNE KADAR 2 MİLYON TL HARCADIK
Haziran ayında yapılan termal tesis yapım ihalesini kazanmalarının ardından Saray’da çalışmalara hızlıca başladıklarını ifade eden Hattuşa Saray Park Müdürü Adem Koç, “Bugüne kadar 2 milyon TL civarından bir para harcadık. Bu harcamanın büyük bir bölümü pazarlamaya yönelik. Şuanda 11 ekibimiz var ve hafta sonları günde 80-100 arası aileyi satış ofisimizde ağırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde ekip sayımızı 20’ye çıkarıp, hafta sonları en az 200 aileyi Saray’a getireceğiz. Bu ailelere hem Saray’ı hem de termal tesislerimizi tanıtıyoruz” dedi.
BÖLGENİN POTANSİYELİ BÜYÜK
Adem Koç açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“İstanbul Avrupa yakası ve Trakya’yı birlikte düşündüğümüzde 100-150 kilometrelik bölgede 15 milyon insan yaşıyor. Bu insanlar eğitimli ve gelir seviyeleri yüksek. Yani tatile, gezmeye ve eğlenmeye para ayıran insanlar. Biz bu potansiyeli çok iyi kullanmak istiyoruz. Ekiplerimiz önümüzdeki dönemde özellikle İstanbul’a ağırlık verecekler. Saray’a yapacağımız tesisler, Trakya Bölgesi’ndeki ilk termal tesisler olacak. Bu tesislerle Saray’ın coğrafi konumu, doğası ve tarihi ile bütünleştiğinde ortaya büyük bir potansiyel çıkacaktır. Termal Tesislerle birlikte yılın her mevsiminde Saray’da hareketlilik olacaktır. Hedefimiz 4 yıl içinde Saray’a en az 600 bin kişiyi getirmektir.”
ŞİMDİ ALAN KAZANIR
Hattuşa Saray Park’ta satışların çok iyi gittiğini ifade eden Adem Koç, “Şuan Saray’da devre tatil almayı düşünenler için büyük bir fırsat var. 28 yıllık devre tatili 9 bin TL’den başlayan fiyatlarla satıyoruz. Hatay Erzin’de de satışlara ilk başladığımızda 8 bin TL’den satış yapıyorduk. Bugün oradaki başlangıç fiyatımız 25 bin TL. Şimdi devre tatil alan müşterilerimiz hem en az yüzde elli kazançlı olacaklar hem de devre mülklerimiz tamamlandığında cüzi bir ödeme yaparak devre mülk sahibi olabilecekler. Bu fırsatı Saraylıların iyi değerlendirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
SARAY PARAYLA YER ALINAMAYAN BİR YER OLACAK
Termal tesislerin Saray’ın değerine değer katacağını ifade eden Adem Koç, konuşmasına şöyle devam etti:
“Hattuşa Ankara Ayaş’ta ilk termal tesisi yapan firmadır. Biz orada tesis için yer topladığımızda arsa fiyatları 2-3 bin TL arasıydı. Bugün ise Ayaş’ta dönümü 100 bin liraya zar zor yer alabiliyorsunuz. Saray için de aynı durum söz konusu olacaktır. Termal tesisler ve yatırımlar bugünün meselesi değildir.5 yıl sonrasını iyi görmek, okuyabilmek gerekiyor. Termal yatırımlarla birlikte bu bölge öyle bir hale gelecektir ki, ileride parayla yer alınamayacaktır.”
SARAY’IN BİR BÜTÜN OLARAK TERMAL YATIRIMLARA SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR
Son olarak termal tesislerin bölgeye büyük bir katma değer katacağını dile getiren Hattuşa Vacation Thermal Club Saray Park Müdürü Adem Koç, “Termal tesislerle birlikte yeni iş alanları ortaya çıkacak ve istihdam olanakları aratacak. Bir yılda yüz binlerce insanın geldiği, tatil yaptığı, gezdiği ve eğlendiği bir Saray, kısa sürede çok farklı bir noktaya ulaşacaktır. Saray’ın bir bütün olarak siyasilerinden sivil toplum kuruluşlarına, esnafından bütün halkına kadar bu işe sahip çıkması gerekiyor. Saray’ın geleceği burada ve o gelecekte bütün Saraylılar için her şey çok daha güzel olacak” dedi.

Saray Haber