Saray’da ‘2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’ düzenlendi

Saray’da ‘2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’ düzenlendi
Yayınlama: 10.01.2019
A+
A-


Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Saray Halk Eğitim Merkezi’nde 9 Ocak Çarşamba günü ‘2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’ düzenledi. Çalıştayda 2023 eğitim vizyonunun değerlendirilmesi, eğitim uygulamaları ve yürütülecek projeler ele alındı.

Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Saray Halk Eğitim Merkezi’nde 9 Ocak Çarşamba günü ‘2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’ düzenledi. Çalıştaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Küpeli ve Nurettin Akkoç, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı.
“TEMEL AMAÇ ÇAĞIN VE GELECEĞİN BECERİLERİYLE DONANMIŞ ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEKTİR”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak şunları ifade etti:
“2023 Eğitim vizyonumuzun temel amacı çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmektir. Öğretmenin şahsiyeti yeterince olgunlaşmadıkça içerik, teknoloji, fiziksel alt yapı değerini bulamaz. Bu yüzden vizyonumuzun temel faktörü her zaman öğretmen olacaktır. Bizler yukarıda ne kadar yönetmelik, yönerge, genelge ya da bir vizyon belirlesek, alt tabakaya yani öğrencilerimizle birlikte olan öğretmenlerimize ulaşmazsa vizyonumuz hiçbir geçerliliği yoktur. Öncelikle bizler bunu kendi içimizde sindireceğiz ve kabul edeceğiz. Kalben, aklen ve fikren kabul etmezsek, bu öğrencilerimize de inmez.
“2023 EĞİTİM VİZYONU ORTA VADEDE BİR ATILIM HEDEFLEMEKTEDİR”
Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim gerçekleştirmek istediğimiz dönüşüm adil, insan merkezli, öğretmen temelli, kavramlar evrensel uygulamada yerli ve esnek, beceri odaklı, hesap verilebilir, sürdürülebilir bir ilkesel duruş sergilemektir. Çocuklarımızın neşesi ve mutluluğu, ailenin sıhhati, toplumun huzuru, ülkemizin refahı, evrensel anlamda ortak paydada bulaşabilmemiz için hazırlanan ‘2023 Eğitim Vizyonu’ orta vadede bir atılım hedeflemektedir.

2019-2020 Eğitim öğretim yılında ülke ölçekli pilotlamalar ve tasarımın biten eylemlerin uygulamaları gerçekleşecektir. 2020-2021 Eğitim öğretim yılında ise ana hedefler altında sıralanan eylemlerin tümünün hayata geçirilmesi ve bazı eylemlerin  etki analizlerinin yapılması sağlanacaktır. Eğer eğitimde bir başarı hikayesi oluşturmak istiyorsak, bunu tüm toplumla birlikte gerçekleştirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle çalıştayımızın verimli, sağlıklı kararlar alabilen ve bunları yukarıya sağlıklı bir şekilde iletebileceğimiz bir çalışma olmasını diliyorum.”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, çalıştay sonunda elde edilen verilerin Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulacağını belirtti.
‘2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’ çalışma grupları İçerik ve Uygulama Okul Gelişim Modeli (Ölçme Değerlendirme, Öğrenme Araçlarıyla Veriye Dayalı Yönetim, Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm), Teftiş ve Kurumsal Rehberlik Hizmetleri (Özel Öğretim), İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Yönetimi, Okulların Finansmanı, Rehberlik Hizmetleri İhtiyaçlara Yönelik Olarak Yapılandırılacak( Özel Eğitim, Özel Yetenek), Hayat Boyu Öğrenme, Ortaöğretim, Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri, İmam Hatip Ortaokulları ve Liseleri, Mesleki ve Teknik Eğitim, Erken Çocukluk ve Temel Eğitim konularında değerlendirmelerde bulundu.

 

Saray Haber