Saray’ı heyecanlandıran proje

Saray’ı heyecanlandıran proje
Yayınlama: 16.06.2017
A+
A-

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl çerisinde ilçeye kazandıracağı yatırımlar arasında yeni bir kültür sanat merkezi de yer alıyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre Saray’a yapılması planlanan yeni kültür ve sanat merkezi için 5 Milyon TL’lik yatırım bütçesi ayrıldı ve ihalesi ise Ağustos ayında gerçekleşecek. Yapılması planlanan kültür merkezinde birisi 6 boyutlu olmak üzere 3 sinema salonu, 1 tiyatro salonu, kafe, restoran, sergi alanı, el sanatları atölyesi, kütüphane de yer alacak.

BÜYÜKŞEHİR’İN YATIRIMLARI GECİKTİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu günden itibaren ilk yıllarını kurumlaşma ve yeni sistemi Tekirdağ genelindeki 11 ilçeye işlevsel hale getirmek için yoğun çaba harcadı. Önceliğin nüfusu kalabalık ilçelere verilmesiyle birlikte Saray gibi ilçelere yatırımlar gecikti. Bu durum da vatandaşları, Büyükşehir tarafından yapılması gereken yatırımlarda umutsuzluğa kapılmasına sebep oldu.
MERAK VE HEYECANLA BEKLENEN YATIRIM
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Saray’a yaptığı ve yapmadığı yatırımlar ile tartışılır konuma gelmişti. Yapılan yolların kısa sürede deforme olması ve 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında en son okulun Saray’a yapılması Büyükşehir’in Saray’a yatırım önceliği konusunda üvey evlat muamelesi yaptığı yorumlarını beraberinde getirmişti. Saray Mezbahasının kapısına kilit vurulması, yolların deforme olması ve tehlike saçan çöplüğün hala kapatılmaması göz önüne alındığında Büyükşehir Belediyesinin yapacağı yeni kültür sanat merkezi inşası merakla bekleniyor.
İŞTE SARAY’IN YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ
Saray ilçesi Yeni Mahalle’ye yapılması planlanan Saray Kültür Merkezi Projesinin toplam inşaat alanı 16.268 m2’dir. Proje 2 bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kat olmak üzere altı katlı binadan oluşmaktadır. Projede restoran, 2 kafe, sergi alanı, boyama, resim, el sanatları atölyesi, müzik dersliği sınıfı, çocuk kütüphanesi, normal kütüphane, 500 kişilik tiyatro salonu, 2 adet cep sinema salonu, 1 adet altı boyutlu sinema salonu yer almaktadır. Projenin mimari projesi hazır olup, projelendirme çalışmaları devam etmektedir.
YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ YAPILACAK
Saray’a yapılacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2017 yatırım programı kapsamında atıl durumda bulunan Saray Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi yerine yenisin yapılması da yer alıyor. Atıl durumdaki barak ve dükkanlarında yıkılması proje kapsamında yer alırken bu proje Büyükşehir’in ayırdığı bütçenin 5 Milyon TL olduğu öğrenildi.
AĞUSTOSTA İHALEYE ÇIKIYOR
Yetkililerin verdiği bilgiye göre Saray’a yapılması planlanan yeni kültür ve sanat merkezinin ihalesi Ağustos ayında gerçekleşecek. Bu yıl içerisinde ilk kazmanın vurulmasıyla yeni kültür ve sanat merkezinin yapımının başlatılması planlanırken kültür ve sanat merkezinin halkın hizmetine hazır hale gelmesi 2018 içerisinde olacak.

karşıyaka escort

Saray Haber