Saraylı Doktor Türkiye’nin 1 numarası oldu

Saraylı Doktor Türkiye’nin 1 numarası oldu
Yayınlama: 14.07.2021
A+
A-

Saraylı Doç. Dr. Erman Aytaç, Türkiye’de aktif kolon ve rektum kanseri cerrahı olarak 1. sırada yer aldı

CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç’ın oğlu Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erman Aytaç akademik ve bilimsel çalışmaları ile Saray’ın gururu olmaya devam ediyor.

Son olarak tüm dünyada uzmanları bilimsel yayınlar ve objektif kriterlerle değerlendiren expertscape.com’a göre; Türkiye’de aktif kolon ve rektum kanseri cerrahı olarak 1. sırada yer alan isim Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç .Dr. Erman Aytaç oldu.
Doç. Dr. Erman Aytaç kimdir?
Mayıs 1982’de Tekirdağ’da doğdu. İlköğretimini Tekirdağ Atatürk İlkokulu, ortaokulu Saray Ali Naki Erenyol Ortaokulu ve lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı. Tıp fakültesini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde okudu ve 2006 yılında tıp doktoru ünvanını kazandı. Genel Cerrahi uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesindeki Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda tamamladı ve “Karaciğer iskemi/reperfüzyon hasarında intestinal translokasyon.” başlıklı teziyle 2012 yılında Genel Cerrahi Uzmanı oldu. Hala Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir. Uluslararası dergilerde yayımlanmış 152 ve ulusal dergilerde yayımlanmış 40 bilimsel makalesi mevcuttur. Makaleleri günümüze dek toplam 2169 atıf almıştır ve h-endeksi 24’tür. Ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda 300’ün üzerinde bildirim sundu. Bu çalışmalardan bazıları Eczacıbaşı Tıp Öğrencileri Proje Büyük Ödülü, Ulusal Kolon Rektum Cerrahisi Kongresi Serbest Bildiri Birincilik Ödülü ve Amerikan Cerrahlar Koleji Araştırma Forumları’nda en iyi sunum ödüllerine layık görüldü. Uluslararası indeksler kapsamında yayınlanan birçok üst düzey bilimsel dergide yayın kurulu üyeliği ve hakemlik yapmaktadır.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber