Sevgililer Günü’nde çiçekçilere yoğun ilgi

Sevgililer Günü’nde çiçekçilere yoğun ilgi
Yayınlama: 15.02.2018
A+
A-


Tüm yurtta olduğu gibi Saray’da da Sevgililer Günü hareketliliği yaşanırken, caddelerdeki ve kaldırımlardaki çiçekler de yoğun ilgi gördü.

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN ÇİÇEKÇİLER İLGİ GÖRDÜ
Saray ilçe merkezinde özel günlerde çiçek satıcılarına rastlamak mümkün. Son olarak ise 14 Şubat Sevgililer Günü sebebiyle çeşitli kaldırım ve yol kenarlarında çiçek satıcılarının olması dikkat çekti. Sevgililer Günü dolayısıyla satışlarda yoğunluk yaşandığını belirten sokak çiçekçileri, “Soğuk havaya, yağmura rağmen çiçeklerimize ilgi yoğun oldu. Sabahın erken saatlerinde başlayan çiçek satışları bizi sevindirdi. Çiçek fiyatlarımız 5 ile 10 TL arasında değişiyor. Saraylı vatandaşlarımız bir gül, bir karanfil ile sevgililerinin gününü unutmayarak yüzlerini gülümsetiyor ve sevgisini ifade ediyor. İlgilerine teşekkür ederiz, tüm sevenlerin Sevgililer Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ NEDİR?

Sevgililer gününün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine’nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer günü kutlanmaktadır. Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel bir gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” (İngilizce: St. Valentine’s Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Saray Haber