Seyyar sandık eve geliyor

Seyyar sandık eve geliyor
Yayınlama: 04.01.2019
A+
A-


Türkiye’de 24 Haziran seçimlerinde başlayan ‘Seyyar Sandık’ uygulaması 31 Mart seçimlerinde de faaliyet gösterecek. Buna göre, seçim sandıkları evlerinden çıkamayan hasta, engelli ve yaşlı vatandaşların ayağına gidecek.

Türkiye’de ilk defa 24 Haziran Genel Seçimlerinde faaliyete geçen ‘Seyyar Sandık’ uygulaması, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde de uygulanacak.
İLÇE SEÇİM KURULU YA DA MUHTARLIĞA BAŞVURUN
Hastalığı veya engel durumu nedeniyle okullara gidemeyecek olan vatandaşlar, YSK tarafından erişime açılacak seyyar sandık kurulu talep formunu doldurarak sağlık raporlarıyla birlikte ilçe seçim kurulu başkanlığına veya muhtarlığa başvuruda bulunabilecek. Sağlık raporu bulunmayan engelli seçmenler ise engellilik beyan formu ile okulların giriş katlarında oy kullanma talebini iletebilecek.
SON GÜN 17 OCAK
Seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için 4-17 Ocak tarihleri arasında hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından seyyar sandık kurulu talep formu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına ya da muhtarlığa başvurmaları gerekiyor.

 

Saray Haber