Sokağa çıkma yasağına rağmen Saray’da orman yangını

Sokağa çıkma yasağına rağmen Saray’da orman yangını
Yayınlama: 26.04.2020
A+
A-

Saray’ın Ayvacık Mahallesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Sabah saatlerinde fark edilen orman yangını kısa sürede geniş bir alana yayıldı. İtfaiye,  Saray Belediyesi ve Orman İşletme Şefliği ekiplerinin müdahalesiyle akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangında onlarca hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangının sokağa çıkma yasağına rağmen meydana gelmesi sabotaj ihtimalini güçlendiriyor.

Saray’da orman yangınlarının ardı arkası kesilmiyor. Son 1,5 ayda 3 orman yangını yaşayan Saray, bugün 4’üncü orman yangınını da yaşadı. Ayvacık Mahallesinde sabah saatlerinde fark edilen yangına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Saray Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Saray Orman İşletme Şefliği ekipleri müdahale etti. Geniş bir alanda etkili olan yangın akşam saatlerinde kontrol altına alınabildi. Onlarca hektar ormanlık alanı etkileyen yangının örtü yangını olarak gerçekleşmesi daha büyük bir felaketi engelledi.

Yangın alanında inceleme yapan Saray İlçe Jandarma Komutanlığı ve Saray Orman İşletme Şefliği ekipleri yangının sokağa çıkman yasak olduğu bir günde çıkması nedeniyle sabotaj ihtimali üzerinde duruyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber