Tamam mı, devam mı?

Tamam mı, devam mı?
Yayınlama: 13.12.2019
A+
A-

Trakya’nın ilk ve tek termal tesisi olacak Hattuşa Saray Park’ta kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. Saray Belediyesi, Hattuşa’nın kat artırımı talebine olumlu yanıt vermemesi durumunda termal tesis 2020’nin yaz aylarında, olumlu yanıt vermesi durumunda ise 2020’nin sonunda hizmete açılacak. Saray Belediyesi’nin mülkiyeti kendisine ait olan, kullanım hakkını da 28 yıl sonra tamamen eline alacağı Hattuşa Saray Park için nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

Saray’ın ve Trakya’nın ilk ve tek termal tesisi olacak 25 Milyon TL değerindeki Hattuşa Saray Park’ta adım adım sona yaklaşılıyor.
HATTUŞA KAT ARTIRIMI İSTİYOR
Temeli Ağustos 2018’de atılan Hattuşa Saray Park’ta, termal havuzlar ve Spa ile 40 odanın bulunduğu iki katın kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. En üst katta betonun da atılmasıyla birlikte gözler termal tesisin mülkiyetini elinde bulunduran, 28 yıl sonra da kullanım hakkının tamamına sahip olacak Saray Belediyesi’ne çevrildi. Zira Ağustos ayında ekibiyle birlikte Saray’a gelen Doğan Jeotermal Grup Başkanı Mehmet Ali Doğan, Saray Belediyesi’nden kat artırımı talebinde bulunmuştu. Saray Belediyesi’nin bu talebe olumsuz yanıt vermesi durumunda termal tesis 2 kat 40 oda olarak 2020’nin yaz aylarında, olumlu yanıt vermesi durumunda ise 4 kat 80 oda olarak 2020’nin sonunda hizmete açılacak. Ayrıca Saray Belediyesi ile Doğan Jeotermal arasında yapılan sözleşmede “Otel cirosundan Saray Belediyesi’ne yüzde 1 ödeme yapılacaktır” şeklinde bir madde bulunuyor. Bu nedenle Saray Belediyesi’nin kat artırımı kararı termal tesisten elde edeceği karı da doğrudan etkileyecek. Yine Ağustos ayında yapılan bilgilendirme toplantısında Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş ve Belediye Meclis üyelerine sunum yapan Mehmet Ali Doğan “Saray’a en az 50 dönümlük alana büyük bir tatil köyü yapmak istiyoruz. 20 litre suyu da bu proje için aldık. Burada önemli olan sizin isteğiniz, bu işe sahip çıkmanızdır” şeklinde konuşmuştu. Doğan’ın bu sözleri, kat artırımı kararının Hattuşa’nın bundan sonraki süreçte Saray’a yapacağı yatırımlarda belirleyici olacağını da gösteriyor.

BAŞKAN ERKİŞ’İN KARARI NE OLACAK?

Hattuşa’nın kat artırımı talebini hukuka uygunluk ve ihale mevzuatı açısından inceleyen Saray Belediyesi’nin kısa süre içerisinde nihai kararını Hattuşa’ya bildirmesi bekliyor. Her fırsatta “Hattuşa’yı Saray’ın bir turizm merkezine dönüşmesi açısından değerli buluyoruz” diyen Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’in kat artırımı talebi için nasıl bir karar vereceği de merak konusu.
SARAY BELEDİYESİ’NİN SORUMLULUKLARI NELER?
Kaba inşaat çalışmaları tamamlanan Hattuşa Saray Park’ta Saray Belediyesi’nin sözleşmeden doğan sorumluluklarını yerine getirmesi için süresi azalıyor. Saray Belediyesi’nin sözleşme gereği, termal suyun Hattuşa Saray Park’a getirilmesi, trafo elektrik hatlarının bağlanması ve otel kenarındaki açık alanların rekreasyon alanı yapılarak cazibe merkezi haline getirilmesi gibi sorumlulukları bulunuyor.
SARAY HALKINA YÜZDE 25 İNDİRİMLİ OLACAK
25 milyon TL’ye mal olacağı açıklanan Hattuşa Saray Park, Saray Belediyesi ve Doğan Jeotermal Grup arasında yapılan protokol gereğince 28 yıl sonra tüm kullanım hakkı Saray Belediyesi’ne kalmak koşuluyla inşa ediliyor. Tesisler tamamlandığında devre tatil sisteminin yanı sıra günübirlik kullanıma da uygun bir işleyişle hizmet verecek. Termal tesis Saray halkına yüzde 25 indirimli olacak.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber