Taşınmaz satışları ‘Oy Çokluğuyla’ kabul edildi

Taşınmaz satışları ‘Oy Çokluğuyla’ kabul edildi
Yayınlama: 04.11.2016
A+
A-


Saray Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu yapıldı. Mecliste öne çıkan gündem maddesi 45 adet taşınmazın satışı oldu. Belediye Başkanı Nazmi Çoban, İller Bankası’ndan gelen payın geçen aya göre %30 azaldığını, 2009 öncesi yapılan kamulaştırma ve el atmalardan dolayı Saray Belediyesi’nin 2 milyon 800 bin TL’yi ödemekle yükümlü olduğunu, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gelirlerin azalmasına karşı hizmet alanlarının 7 bin hektardan 70 bin hektara ulaştığını belirterek, Belediye çalışmalarının kesintiye uğramaması ve yatırımların devam etmesi için taşınmaz satışlarına onay istedi. Taşınmazların satışı için encümene yetki verilmesi Ak Parti ve MHP grubunun hayır oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

tasinmaz-satislari-oy-coklugu-ile-kabul-edildi2Saray Belediyesi Meclisi dün saat 13.00’de Belediye Başkanı Nazmi Çoban Başkanlığı’nda Saray Kent Konseyi Kültür Evi’nde toplandı.
AK PARTİ GRUBU 3 ÖNERGE VERDİ
Meclise üç adet önerge sunan Ak Parti grubu, Beyazköy’de Dere Islahı çalışmaların tamamlanması için Saray Belediye Başkanlığınca yapılması planlanan kamulaştırma çalışmalarının, Ali Naki Erenyol Lisesi, İhsan Uzun Ortaokulu ve Saray Meslek Yüksek Okuluna öğrencilerin ulaşımını sağlayan kaldırımların ne zaman yapılacağını ve temeli atıldıktan sonra çalışmaların durduğu Göçerler Düğün Salonu’nun akıbetinin ne durumda olduğunu sordu.
BAŞKAN ÇOBAN ÖNERGELERİ CEVAPLADI
Önergelere cevap veren Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, okullara ulaşımı sağlayan yolların ve kaldırımların Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu ve bu talebin daha önce de Büyükşehir Belediyesi’ne iletildiğini söyledi. Göçerler Düğün Salonu projesinde yüklenici firmanın hatalı inşaatı nedeniyle çalışmanın durdurulduğunu söyleyen Başkan Çoban, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden aldığımız rapor doğrultusunda Göçerler Düğün Salonu’ndaki hatalı çalışmayı durdurduk. Hatalı iş yapan firmadan davacı olduk ve dava süreci halen devam ediyor. Bu projede yüklenici firmaya ödeme yapmadık. Dava süreci tamamlandığında Göçerler Düğün Salonu aynı yerinde yeniden yapılacaktır” dedi.
JEOTERMAL SUYUN KULLANIM BEDELİ BELİRLENECEK
Ak Parti’nin önergelerinin görüşülmesinin ardından mecliste görüşülen ilk gündem maddesi Jeotermal Kaynak Suyu’nun kullanım ücretinin belirlenmesi oldu. Meclis ücretin belirlenmesi için konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale etti.
HASTANE CADDESİ, TARIK AKAN CADDESİ OLUYOR
Mecliste gündeme gelen bir diğer konu ilçe merkezinde bulunan bir caddeye geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren sinema oyuncusu Tarık Akan’ın isminin verilmesi oldu. Bu konuyu Büyükşehir Belediyesi’nde gündeme getirdiğini söyleyen Başkan Çoban, “Yeni yapılan hastane yakında hizmete başlayacak. Eski hastaneye ulaşımı sağlayan caddenin adı Hastane Caddesi. Yeni hastane ile bu ad anlamsız hale gelecek. Bu nedenle bu caddenin adını Tarık Akan Caddesi olarak değiştirilmesini talep ediyorum” dedi. Meclis, Başkan Çoban’ın bu talebini oy birliği ile kabul etti.
BAŞKAN ÇOBAN: İLLER BANKASI PAYIMIZ BU AY %32 AZALDI
Meclis’te son olarak 45 adet taşınmazsın satışı görüşüldü. Oylamaya geçilmeden önce neden taşınmaz satışına gittiklerini açıklayan Başkan Çoban şunları ifade etti:
“Ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar doğal olarak belediyelere yansıyor. İller Bankası payımız önceki aya göre %32 azalarak, 900 bin liradan 600 bin liraya geriledi. Bunun yanında 2009 yılından daha önceki dönemlerde Saray Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırma ve el atmalardan dolayı Saray Belediyesi’nin ödemekle yükümlü olduğu 2 milyon 800 bin TL’lik bir para var. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kaynaklarımızdaki daralmayı hepiniz biliyorsunuz. Su parası, mezbaha ve otogar dükkanlarından elde ettiğimiz gelirler, Büyükşehir’e geçti. Buna karşın hizmet alanımız 7 bin hektardan 70 bin hektara ulaştı. Saray Belediyesi’nin mevcut bütçesiyle çalışmalarını aksatmadan yürütmesi, yeni yatırımlar yapması bir hayli bir zor. Bu nedenle Belediyemizin çalışmalarının kesintiye uğramaması ve yeni yatırımların devam etmesi için 45 adet taşınmazın satışını oylarınıza sunuyorum” dedi.
MHP VE AK PARTİ ‘HAYIR’ DEDİ
Başkan Çoban’ın konuşması sonrası yapılan oylamada MHP ve Ak Parti grubu hayır oyu kullanırken, taşınmaz satışları CHP üyelerin oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edildi.
Oylama sonrası MHP grubu adına söz alan Mümin Buluş, “Belediyemizin içinde bulunduğu maddi sıkıntıların satışlarla çözülemeyeceğini düşünüyorum. Hızlı bir şekilde Belediyenin giderlerini kısmak ve gelir artıcı hamleler yapmak gerekiyor” dedi. Ak Parti grubu adına söz alan Gürkan Kesim ise, 2 yıl önce söylediklerinin doğrulandığını ifade ederek, “2 yıl önce Saray Belediyesi’nde gereğinden fazla personel çalıştırıldığı için maaşların ödenmesinde bile sıkıntı yaşanacağını söylemiştim. Gelinen süreç bu tespitimi doğruladı” şeklinde konuştu.
“KİMSENİN KARAKOLDA BAŞKA MAHKEMEDE BAŞKA KONUŞMAYA HAKKI YOK”
Bu madde üzerine CHP Grubu adına söz alan Önder Çelik, şöyle konuştu:
“Biz burada ülke olarak içinden geçtiğimiz zor süreçte, Belediyemizin ayakta durması, yatırımlarına devam etmesi için doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Bu ülkede iktidar partisi eliyle neler satıldığını herkes çok iyi biliyor. Onun için kimsenin karakolda başka mahkemede başka konuşmaya hakkı yok.”
“JEOTERMALLE BİRLİKTE GELİRLERİMİZİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”
Meclis Üyelerin ardından bu madde üzerinde son konuşmayı yapan Başkan Nazmi Çoban, “Evet oyu kullanan meclis üyelerine de, hayır oyu kullanan Ak Partili ve MHP’li üyelere de teşekkür ediyorum. Ak Partili ve MHP’li üyelerin görüşleri bizim için önemli. Belediyemizde personel giderlerini azaltmak için bir çalışma yapıyoruz ama önceliğimiz gelirlerimizi artırmak. Bu nedenle jeotermale büyük önem veriyoruz. Sarayımızda hayata geçirilecek termal tesislerle birlikte Belediyemiz ekonomik açıdan daha güçlü hale gelecektir” dedi.

Saray Haber