Tekirdağ Barosu’ndan Tahir Elçi protestosu

Tekirdağ Barosu’ndan Tahir Elçi protestosu
Yayınlama: 03.12.2015
A+
A-

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçen cumartesi günü yaşanan saldırıda Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ve 2 polisin şehit edilmesi, Tekirdağ Barosu tarafından protesto edildi.
tekirdağ barosu1
Saray Gazetesi – Süleymanpaşa ilçesi Tuğlalı Park’ta bir araya gelen Tekirdağ Barosu üyeleri basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Tekirdağ Barosu Başkanı Huriye Altay Erol, Tekirdağ Barosu yöneticileri ve üyeleri katıldı.

“BARIŞ’TAN SÖZ EDERKEN ÖLDÜRÜLDÜ”
Grup adına basın açıklamasını okuyan Avukat Fatih Mehmet Talan, şunları ifade etti:
“Bir acıdan diğer bir acıya artık dörtnala koşmaya başladığımız şu günlerde, 28 Kasım Cumartesi günü hepimizi derinden sarsan bir katliama daha tanık olduk. İnsan haklarının, faili meçhul davaların yılmaz savunucusu, Türk ve Kürt halklarının kardeşçe ve barış içinde yaşamasının elçisi, Diyarbakır Barosu’nun Başkanı avukat Tahir Elçi, bir grup meslektaş ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaptığı basın açıklaması sırasında, başına isabet eden tek kurşunla, sokak ortasında katledildi! Bundan birkaç dakika önce Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur isimli iki polis memuru da katledildi. Sesini son kez duyurduğu basın açıklamasında,  silahların susmasından, barıştan söz eden Elçi, tam da yıllardır karşısında durmaya çalıştığı, nicelerini aydınlatmaya çalıştığı bir yöntemle alındı aramızdan.

“GERÇEKLERİN AYDINLATILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Bu katliamın, kim ya da kimler tarafından, neden yapıldığı henüz bilinmiyor.  Fakat bu topraklarda daha önce nicelerine şahit olduğumuz benzer acılar gibi, ülkemizde karanlık eller mesaisine devam ediyor, ne yazık ki edecektir de. Bu katliam da, daha önce bu güzel memlekete ve insanlarına reva görülen faili meçhullerin aydınlatılmamasının sonucudur. Şimdi  yüreklerde,  dört ayaklı minarenin ayakları dibinde, alnında bir top kızıl karanfil, sözünde bir zeytin dalı öylece uzanmış Elçi’miz kaldı ‘Tahir ne kaybederdi  Tahir’liğinden’ ki. Zaten O,  bir şey kaybetmedi. Biz kaybettik. Çünkü Elçi’ye zeval oldu. Ancak biz,  halkın savunmanları olarak, baro başkanı merhum Tahir Elçi’nin katlinin aynı akıbetle sonlanmaması için var gücümüzle ve her şeye rağmen hukuka olan bitmeyecek inancımızla olayın takipçisi olmaya,  gerçeklerin aydınlatılması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya kararlıyız.

“TAHİR ELÇİ BİR BARIŞ ELÇİSİ AVUKAT İDİ”
Tahir Elçi, bir insan hakları aktivisti, bir barış elçisi avukat idi. mesleğinin onurunu layıkıyla taşıyan Tahir başkan,  sahiden barış elçisi olmanın sorumluluğunu, yani ölüm riskini de yıllarca, aynı  yaşamak gibi taşıyan bir meslektaşımız olduğunu ve  bize bıraktığı yükün ağırlığını, halkının onu nasıl bağrına bastığını, Halkın avukatı nasıl olunuru, Diyarbakır sokakları yüzbinlerle, Türkiye, televizyondan- telefondan  milyonlarla gördü, gördük. Mesleğimize ışık olmuş, barışa adanmış ömründe  bize kattıkları için sevgili Tahir Elçi Başkanıma teşekkür ediyorum. Yolu yolumuz, davası davamızdır. Ve en az yetim kalmış o iki çocuğun öfkesi kadar büyük o öfkemiz ise kararlılığımızın rehberi olacaktır.
tekirdağ barosu
“HEDEF GÖSTERİLDİ, LİNÇ KAMPANYALARINA MARUZ BIRAKILDI”
Gerçek katillerin bulunması kadar üzerinde durulması gereken, bu topraklarda niçin hala böyle katliamların yaşandığıdır. Her kimi rahatsız ederse etsin, düşüncesini söylemenin ve yazmanın cezası, hiç kimse için asla ölüm olamaz. Hele bu,  hoşgörünün ve medeniyetlerin kadim toprağına,  bu, en ödenmez vebalin sıradanlaşmış kaynağı ve yatağı  olmak hiç yakışmıyor. Elçi’nin ölümü, tam da  böyle bir ortamda hazırlandı. Bir TV programındaki açıklamaları yüzünden  günlerce hedef gösterildi, linç kampanyasına maruz bırakıldı, yakalama kararı çıktı derken,  bi kahpe kurşunun tetiğine basan karanlık,  aydınlığa ‘yok ol!’ dedi.

“BU OLAYIN AYDINLATILMASINI BEKLİYORUZ”
Biz, hukukçular biliyoruz ki, ne zaman haktan, adaletten ve insanlıktan uzaklaşılsa,  bu acılar  yaşanacak ve biz,  yine kahrolacak,  lanet okuyacak, yürek yangınları, hane yıkımları,  yaşarken  ölenler ümidi baltalayacak, insanlık utanmaya devam edecek  O yüzden şimdi, bir kere daha,  ilgili ve yetkili herkesten; ‘Bir hukuk devleti olmanın bütün vasıflarını yaşama  geçirmelerini,  herkesi hukukun içinde tutarak, bu olayın aydınlatılmasını bekliyoruz.’
Tekirdağ  Barosu  olarak, sorumlular gün yüzüne çıkartılıncaya, olayın gerçek failleri  adalete teslim edilinceye dek olayın takipçisi olacağımızı, siz değerli kamuoyu ile paylaşırız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber